Όπρα Γουίνφρεϊ: «Θα με σκότωνε» αν έκανα αυτό που μου ζητούν πολλοί Αμερικανοί να κάνω...

opra-vogue

Η 64χρονη «βασίλισσα» των ΜΜΕ πόζαρε αυτόν τον μήνα για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue με μια υπέροχη τουαλέτα της Stella McCartney

Η Όπρα Γουίνφρεϊ επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις αμερικανικές εκλογές του 2020, αφού πιστεύει ότι το υπάρχον πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ «θα την σκότωνε».

Η 64χρονη «βασίλισσα» των ΜΜΕ πόζαρε αυτόν τον μήνα για το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue με μια υπέροχη τουαλέτα της Stella McCartney και έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για όσα συμβαίνουν στη ζωή της το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Παρά το γεγονός ότι μια μεγάλη μερίδα των Αμερικανών θεωρούν την ισχυρή, αυτοδημιούργητη γυναίκα ιδανική υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές του 2020, η ίδια δηλώνει αποφασισμένοι να μην τους κάνει το χατήρι.

«Στην υπάρχουσα πολιτική δομή, με όλα τα ψέματα, τις ανοησίες, τις αθλιότητες και τα παρασκήνια, νιώθω ότι δεν θα μπορούσα να υπάρξω. Δεν θα τα κατάφερνα. Δεν πρόκειται για καθαρή δουλειά. Θα με σκότωνε», είπε χαρακτηριστικά στη Vogue η πάμπλουτη παρουσιάστρια.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε δηλώσει ότι μόνο με «θεϊκή παρέμβαση» θα μπορούσε να πειστεί να βάλει υποψηφιότητα, παρότι ο επί σειρά ετών σύντροφός της Στέντμαν Γκράχαμ και η κολλητή της Γκέιλ Κινγκ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για την πείσουν να το σκεφτεί. Όπως είχε αποκαλύψει, πολλοί εκατομμυριούχοι την είχαν καλέσει στο τηλέφωνο, προτείνοντας να χρηματοδοτήσουν την καμπάνια της, κάτι που δείχνει πόσο σοβαρά σκέφτονταν οι Δημοκρατικοί το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Τραμπ το 2020.

«Προσευχήθηκα και είπα, Θεέ μου, αν θες να το κάνω στείλε μου ένα σημάδι, και μάλιστα τόσο ξεκάθαρο που να μην μπορώ παρά να το αναγνωρίσω», είχε πει τότε η Γουίνφρεϊ. Όπως φαίνεται, το σημάδι που περίμενε δεν έχει έρθει ακόμα και έτσι οι Δημοκρατικοί μάλλον θα απογοητευτούν.

opraa
opraa-2

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μπράβο Όπρα!

Θα απογοητευόμουν οικτρά , αν η ευφυής , ευαίσθητη και χαρισματική Όπρα, ανακατευόταν με τη βρώμα και τη δυσωδία της πολιτικής! Θα ήταν ένας εκπεσών Άγγελος , στη συνείδηση των θαυμαστών της! Θα ήταν σα να μας ξεγέλασε και να μας εκμεταλλεύτηκε , όλα αυτά τα χρόνια που δούλεψε σκληρά για να πείσει τον πλανήτη , για την ποιότητα και την ανθρωπιά της!

45ri

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία λειτουργεί σωστά μόνο εφ' όσον εφαρμόζεται σε μικρές κοινωνίες, όπου υπάρχει η σχετική γνώση για το ποιόν του υποψηφίου και η ανάλογη προσωπική ευθύνη από την πλευρά του εκλέκτορα. 'Οσο οι κοινωνίες διευρύνονται, οι δυο προυποθέσεις αυτές χάνονται. Με τον σχηματισμό των κρατών, η γνώση σχετικά με τον υποψήφιο είναι ανύπαρκτη, το ίδιο και η προσωπική ευθύνη αυτού που τον ψηφίζει. Πόσο μάλλον σε ένα κράτος 300 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επομένως αυτοί που χαράζουν πολιτική (με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς συμφερόντων), παραμένουν στην σκιά (δεν θέλουν να τους ξέρετε, επομένως αν δεν τους ξέρετε, δεν θα τους επιλέξετε και ποτέ), τα δε πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά (βιτρίνα) οφείλουν να είναι απλώς διάσημα και φωτογενή. Η συγκεκριμένη έχει ένα από τα ισχυρότερα brandnames στις ΗΠΑ σήμερα και τεράστια επιρροή σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που σήμερα δεν συμμετέχουν στις πολιτικές διεργασίες. Κατά συνέπεια, αυτοί που το πρότειναν, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν, το θέμα είναι, η ίδια γιατί το σκέφτηκε?

Συγχαρητηρια!

Πολύ εύστοχη τοποθέτηση σχετικά με το ποιος κινεί τα νήματα, ποιος είναι στο προσκήνιο και σε ποιούς, αυτοί, απευθύνονται. Η Όπρα, εκτός από ευφυής, γνωρίζει πολύ καλά το συμφέρον της. Προφανώς, δεν τη συμφέρει, λοιπόν αλλά σίγουρα δε λέει τυχαία αυτήν την ιστορία...

DaybreakerATH

Σε τί χαμηλό επίπεδο μπορεί να είναι αυτοί που της προτείνουν κάτι τέτοιο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης