7132 Hotel: Η ζωή ξαναρχίζει στις Άλπεις
7132hotel_arthrou

7132 Hotel: Η ζωή ξαναρχίζει στις Άλπεις

Χτισμένο στις ιαματικές πηγές Βαλς, στην Ελβετία, είναι ένα από τα κορυφαία spa hotels στον κόσμο και Νο1 στις προτιμήσεις όσων αποζητούν μια απόδραση 5* που θα σβήσει μερικά χρόνια από το καταπονημένο σώμα και πνεύμα τους

Είναι το upper class ξενοδοχείο που προτιμούν για χειμερινές αποδράσεις οι rich & famous. Στις φημισμένες ιαματικές πηγές Βαλς, στο καντόνι Γκρισόν, το «7132 Hotel» συνδυάζει ονειρικά μια μαγική τοποθεσία με exclusive υπηρεσίες φιλοξενίας και ευζωίας, απευθυνόμενο στους πλέον απαιτητικούς ταξιδιώτες.
Η ιστορία του ξεκινά τη δεκαετία του 1960, όταν ο Γερμανός κατασκευαστής ακινήτων Καρλ Κερτ Βόρλοπ θέλησε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να δημιουργήσει έναν χειμερινό παράδεισο αναψυχής με 1.000 κλίνες, αξιοποιώντας τις ιδιότητες των ιαματικών πηγών από τις οποίες προέρχεται το μεταλλικό νερό Valser που λατρεύουν οι Ελβετοί. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του συγκροτήματος ευεξίας που αρχικά ονομάστηκε «Therme Vals» και ολοκληρώθηκε το 1996, έχει την υπογραφή του πολυβραβευμένου Ελβετού αρχιτέκτονα Πέτερ Τσούμτορ, ο οποίος είναι διάσημος για τα αντισυμβατικά και μινιμαλιστικά έργα του. Το 2012 το ξενοδοχείο πουλήθηκε στον επενδυτή Ρέμο Στόφελ αντί 7,8 εκατ. ελβετικών φράγκων και καθιερώθηκε ως «ναός ευεξίας».
Στο σημερινό «7132 Hotel» οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αναζωογονήσουν σώμα και πνεύμα. Με τα ανοιχτά χρώματα και τα φυσικά υλικά να κυριαρχούν, οι σουίτες και τα δωμάτια είναι η επιτομή του minimal ώστε να μην κουράζουν το βλέμμα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο τελευταίος όροφος, που αποτελείται από τρεις σουίτες-ρετιρέ σχεδιασμένες από τον διάσημο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κένγκο Κούμα.

Οι ειδικά διαμορφωμένες τζαμαρίες «φέρνουν» το χιονισμένο, σαν από πίνακα ζωγραφικής, τοπίο στους εσωτερικούς χώρους, προσφέροντας σπάνιες στιγμές. Ενώ στο αυτόνομο κτίριο «7132 House of Architects» ο Πέτερ Τσούμτορ και ο Κένγκο Κούμα μαζί με τους επίσης φημισμένους Ταντάο Αντο και Τομ Μέιν έχουν σχεδιάσει τα 73 δωμάτια-μίνι θαύματα αρχιτεκτονικής: με έκταση 20 τ.μ. το καθένα, αποτελούν μια πιο οικονομική επιλογή διαμονής στο μεγαλειώδες resort.
Οι υπηρεσίες πέντε αστέρων γίνονται αντιληπτές πριν από το καλωσόρισμα, αφού οι υπεύθυνοι προτείνουν: «Θέλετε να φτάσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται; Μπορούμε να σας παραλάβουμε από οπουδήποτε στην Ελβετία με λιμουζίνα ή με το ελικόπτερο Airbus EC 130».Τόσο απλά.

Στα εστιατόρια οι επιλογές ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Tο cosy ιταλικό «daPapa» μπορεί να υπερηφανεύεται για την καλύτερη πίτσα της περιοχής, το «7132 Glenner» για το σπιτικό και υγιεινό comfort food, το «Red» για τις πιο φίνες διαχρονικές επιλογές, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin «Silver» για δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας, το «7132 Cristal» για το μενού 10 αριστοτεχνικών πιάτων που συνοδεύεται με μια από τις ακριβότερες σαμπάνιες του κόσμου, την Cristal φυσικά. Οι καλύτερες πρώτες ύλες του κόσμου και τοπικά προϊόντα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές σε αυτή την αέναη γιορτή για όλες τις αισθήσεις.
Σε αυτή την πλαγιά των ελβετικών Αλπεων, όμως, ο βασιλιάς δεν είναι άλλος από το αριστουργηματικό σπα που σχεδίασε ο Πέτερ Τσούμτορ, το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα διεθνώς. Κατασκευασμένο από 60.000 πλάκες χαλαζίτη του Βαλς, το «Therme» αναγνωρίστηκε ως προστατευόμενη κληρονομιά λίγο μετά την ολοκλήρωσή του.
Η μοναδική ατμόσφαιρα και το εξαιρετικής ποιότητας μεταλλικό νερό που αναβλύζει από την πηγή του Αγίου Πέτρου στους -ευχάριστα ζεστούς- 30°C κάνουν τον χρόνο που περνάς εκεί να κυλά σε βαθιά χαλάρωση. Μια σειρά από ολιστικές θεραπείες και κούρες αποτοξίνωσης και αντιγήρανσης ολοκληρώνουν ιδανικά την απόδραση στην καλή πλευρά της ζωής.
Πέρα από τις ευκαιρίες για συναρπαστική δράση και λυτρωτική επαφή με τη φύση (σκι, πεζοπορία, πικ νικ, εκδρομές κ.ά.), το τμήμα concierge του «7132» ειδικεύεται σε προτάσεις που γίνονται ανεξίτηλες αναμνήσεις - με το αζημίωτο βέβαια. «Απολαύστε με τον/την αγαπημένο/η σας την παγωμένη σας σαμπάνια Louis Roederer Cristal στον ερημικό παγετώνα όπου θα σας μεταφέρει το ελικόπτερό μας και ένα αξέχαστο δείπνο 8 πιάτων επιπέδου Michelin. Και περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε απόλυτη ιδιωτικότητα κλείνοντας αποκλειστικά για εσάς τα πιο διάσημα ιαματικά λουτρά της Ελβετίας για 90’. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της αλπικής πολυτέλειας».

Ειδήσεις σήμερα:

Στη δικαιοσύνη πάει ο Άρης Πορτοσάλτε τον Πάνο Βλάχο για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

Στο σφυρί η βίλα-φρούριο του άγρια δολοφονημένου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά


Αδιανόητος θάνατος για νεογέννητο στις ΗΠΑ: Η μητέρα του το έβαλε κατά λάθος στον... φούρνο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης