Rockwave Festival: Οι θρυλικοί Deep Purple έγιναν ένα με το κοινό - Ο Ζορμπάς και «Τα παιδιά του Πειραιά» - Δείτε βίντεο

Rockwave Festival: Οι θρυλικοί Deep Purple έγιναν ένα με το κοινό - Ο Ζορμπάς και «Τα παιδιά του Πειραιά» - Δείτε βίντεο

Οι Deep Purple ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Terra Vibe με τον «Χορό του Ζορμπά» και «Τα παιδιά του Πειραιά» σε ένα μοναδικό βράδυ Παρασκευής για το Rockwave Festival

deep_purple_mk
Ξεκινάει το «Smoke on the Water» και στην αρένα του Terra Vibe γίνεται πανικός, με έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ύμνους του ροκ να οδηγεί σιγά-σιγά προς το κλείσιμο μιας βραδιάς που θα θυμούνται για χρόνια όσοι βρέθηκαν στη Μαλακάσα.

Με τους επίσης αειθαλείς Saxon να έχουν προετοιμάσει τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο -ξυπνώντας πρώτοι χρονικά μνήμες από το ένδοξο παρελθόν- οι Deep Purple ανέβηκαν φουριόζοι στη σκηνή μόλις ολοκληρώθηκε το στήσιμό της, και τους πήρε τρία τραγούδια για να πουν μερικές από τις λίγες κουβέντες που μοιράστηκαν γενικά.
deep_purple_in__3_
deep_purple_in__2_

Κλείσιμο
Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στα παλιά το σόου τους άνοιξε με το Highway Star του 1972. Ο Ίαν Γκίλαν στα 77 του χρόνια ζέστανε μηχανές και στη συνέχεια ξέχασε το πόδι στο γκάζι. Σταθερές αξίες οι Ρότζερ Γκλόβερ (μπασίστας) και Ίαν Πέις (ντράμερ), έσπασε τα πλήκτρα ο Ντον Έρεϊ, αλλά την παράσταση έκλεψε ο 44χρονος Σάιμον ΜακΜπράιντ (πρώην των Sweet Savage), που αντικατέστησε επισήμως στην κιθάρα τον Στιβ Μορς μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όταν τον Ιούλιο του 1968 οι Deep Purple έβγαζαν τον πρώτο τους δίσκο, «Shades of Deep Purple», ο ΜακΜπράιντ ήταν αγέννητος αλλά εκεί που ο Γκίλαν έτριψε για τα καλά τα μάτια του ήταν όταν ο κόσμος συνδέθηκε με τον κιθαρίστα στο «Hush», που συμπεριλαμβανόταν σ’ αυτόν τον δίσκο.
deep_purple_in__6_
deep_purple_in__7_
deep_purple_in__5_

Σημείο αναφοράς από τη συναυλία στο Rockwave Festival ήταν και η στιγμή κατά την οποία ο Έρεϊ συνέχισε το σόλο του παίζοντας τον «Χορό του Ζορμπά» και «Τα παιδιά του Πειραιά», ξαφνιάζοντας σίγουρα μεγάλη μερίδα του κοινού.

Δείτε το βίντεο:

Οι θρυλικοί Deep Purple επέστρεψαν στην Ελλάδα



Το κλείσιμο της συναυλίας:
Οι θρυλικοί Deep Purple επέστρεψαν στην Ελλάδα 2




Θέλανε και δεν θέλανε να τελειώσει το live, ακόμη και μετά την επιστροφή τους στη σκηνή, με τους πιο πονηρεμένους να τους φωνάζουν πίσω μετά το πρώτο καληνύχτισμα, με τον Γκίλαν να ευχαριστεί θερμά και τους υπόλοιπους να πηγαίνουν πάνω-κάτω τη σκηνή για να κάνουν το ίδιο.
deep_purple_in__1_

Πριν τα δύο συγκροτήματα εμφανίστηκαν οι As I Lay Dying που παρά τα τεχνικά προβλήματα δεν απογοήτευσαν, και νωρίτερα οι Bokassa. Τη χορταστική ημέρα άνοιξαν από τις 16:00 οι Lazy Man’s Load και τη σκυτάλη πήραν οι Rock ‘n’ Roll Children.

Οπαδοί των Saxon δίνουν μια ελληνική σημαία στον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Μπιφ Μπάιφορντ:

Οι θρυλικοί Deep Purple επέστρεψαν στην Ελλάδα 3

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η Σάλμα Χάγιεκ χορεύει στο νερό για να γιορτάσει τους 25 εκατ. ακολούθους της στο Instagram

Νέο Ηράκλειο: Αυτοκίνητο «βούτηξε» στο κενό στο σταθμό του ΗΣΑΠ - Νεκρός ο οδηγός

Πώς θα ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις για περίπου 150.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης