Τζέιν Φόντα: Αντιδράσεις μετά το σχόλιο ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν φόνο για να αποκτήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση

Τζέιν Φόντα: Αντιδράσεις μετά το σχόλιο ότι οι γυναίκες πρέπει να κάνουν φόνο για να αποκτήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της ηθοποιού

fonda
Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπομπή «The View» την Παρασκευή, όταν πρότεινε ότι οι γυναίκες ίσως χρειαστεί να καταφύγουν σε "φόνο" για να ανακτήσουν τον έλεγχο του σώματός τους μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Φόντα έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο όταν οι οικοδεσπότες τη ρώτησαν τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εκτός από πορείες και διαμαρτυρίες για να σταματήσει την εξάπλωση των περιορισμών στις αμβλώσεις σε πολλές πολιτείες. Η 85χρονη, η οποία ασχολείται με τον ακτιβισμό εδώ και δεκαετίες, απάντησε: «Λοιπόν, έχω σκεφτεί τον φόνο».
Jane Fonda and Lily Tomlin On Their New Movie, 'Moving On' | The View

Κλείσιμο
Το σχόλιο έγινε δεκτό με αμηχανία από το πάνελ και οι συντηρητικές αντιδράσεις ήταν άμεσες, με ορισμένους να κατηγορούν την ηθοποιό ότι υποκινεί τη βία κατά των πολιτικών που τάσσονται υπέρ της ζωής. Η Φόντα διευκρίνισε αργότερα ότι το σχόλιό της έγινε για πλάκα και ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών είναι ένα σοβαρό θέμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό για εκείνη.

Η Φόντα δεν είναι άγνωστη στις αντιπαραθέσεις και συμμετέχει στον ακτιβισμό εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο του Βιετνάμ και αγωνιζόμενη για τη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν δήλωσε ότι θα καταγγείλει τη Φόντα για τις δηλώσεις της και την εκπομπή για την προβολή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: «Πανηγυρίζει» για την απομάκρυνση της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Την παρομοιάζει με... σμέρνα


Αγγελική Νικολούλη: «Σε παίρνουμε και μας κλείνεις το τηλέφωνο, για όνομα του Θεού»


Κρήτη: Αφού τον ξυλοκόπησε, τον καταδίωξε και μετά τον τράκαρε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης