Βασιλιάς Κάρολος: Επιδιώκει να συμφιλιωθεί με τον πρίγκιπα Χάρι - Τον θέλει στη στέψη του

Βασιλιάς Κάρολος: Επιδιώκει να συμφιλιωθεί με τον πρίγκιπα Χάρι - Τον θέλει στη στέψη του

Πηγές από τα βρετανικά ανάκτορα τονίζουν ότι αποτελεί επιθυμία του βασιλιά, οι «αντάρτες» του Μπάκιγχαμ να παραβρεθούν στη στέψη του

charles-harry
Τα φώτα της δημοσιότητας έχει τραβήξει πάνω της η βασιλική οικογένεια, η οποία βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Χάρι και Μέγκαν», που ήρθε να αποτελέσει μία «βόμβα» για το Μπάκιγχαμ, όμως ο βασιλιάς Κάρολος δεν θέλει να κρατήσει άλλο μακριά τον μικρό γιο του.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν αποσπάσματα των συνεντεύξεων που παραχώρησε αργότερα ο πρίγκιπας Χάρι στον Τομ Μπράντμπι του ITV και στον Άντερσον Κούπερ του CBS News, μία εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού του βιβλίου με τίτλο «Spare». Μάλιστα, σε μια από τις δύο συνεντεύξεις, οι οποίες αποτελούν κίνηση μάρκετινγκ και προώθησης των απομνημονευμάτων του δούκα, ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται να τονίζει ότι θα ήθελε να έχει πίσω τον πατέρα και τον αδελφό του.

Ωστόσο σε μία ακόμα αναφορά του στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Χάρι σημείωσε πως παρά την προσπάθειά του να χτίσει ξανά όσες γέφυρες γκρεμίστηκαν, μετά την άτακτη αποχώρηση του ίδιου και της συζύγου του από τα βασιλικά ανάκτορα, η σχέση τους συνεχίζει να «κρέμεται από μία κλωστή»: «Αισθάνονται ότι είναι καλύτερο να μας κρατήσουν με κάποιο τρόπο ως τους κακούς της υπόθεσης και δεν έχουν δείξει καμία απολύτως διάθεση να συμφιλιωθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο μικρότερος γιος της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Κλείσιμο
Στις παραπάνω τοποθετήσεις του δούκα του Σάσσεξ, του οποίου οι δηλώσεις έχουν φέρει τα πάνω - κάτω στο παλάτι, έρχονται να απαντήσουν οι εκπρόσωποι του Μπάκιγχαμ, εξ ονόματος του βασιλιά Καρόλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», ο βασιλιάς Κάρολος Γ' επιθυμεί να συμφιλιωθεί με τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

«Άνθρωποι κοντά στον βασιλιά επιμένουν ότι έκανε πάντα σαφές το πόσο αγαπά και τους δύο γιους του, διατηρώντας ανοιχτούς, τους διαύλους επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια, παρά τα πολλά "τσιμπήματα" που έχει δεχτεί από το ζευγάρι» αναφέρεται στην «Telegraph», η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στα ανάκτορα.
«Η εκδοχή του Χάρι είναι εσφαλμένη»

Πηγές της βρετανικής εφημερίδας, σημειώνουν ότι «η εκδοχή του Χάρι είναι εσφαλμένη» και προσθέτουν ότι ο βασιλιάς και ο μικρότερος γιος του, παρέμειναν σε επαφή και συναντήθηκαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' τον Ιούνιο του 2022.

Η σχέση μεταξύ των δύο υπήρξε αδιαμφισβήτητα κατά καιρούς τεταμένη, αλλά ο Κάρολος «επαναλαμβάνει ότι η πόρτα του παραμένει ανοιχτή και ότι ο Δούκας και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, είναι ευπρόσδεκτοι ανά πάσα στιγμή». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανοιχτό και προς συζήτηση παραμένει και το ενδεχόμενο οι «αντάρτες» των βρετανικών ανακτόρων, να προσκληθούν και στη στέψη του Καρόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται το γεγονός, «αποτελεί επιθυμία του βασιλιά».


Ειδήσεις σήμερα:

Άγρια κόντρα του Γεωργιάδη με τον Ηλιόπουλο στον «αέρα»: «Είσαι κλόουν» - «Είστε άθλια υποκείμενα»

Συνελήφθη για επεισόδιο βίας με την έγκυο σύντροφό του ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Όλοι αγαπήσαμε αλλά..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης