Κόμπι Μπράιαντ: Η χήρα του θα δωρίσει την αποζημίωση για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Η χήρα του θα δωρίσει την αποζημίωση για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα

Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Mamba and Mambacita Foundation»,  που προσφέρει ευκαιρίες σε μη προνομιούχους νέους αθλητές θα δωρίσει το ποσό  της αποζημίωσης για τη διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα του Κόμπι

vanessa-bryant
Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Mamba and Mambacita Foundation» θα δωρίσει η Βανέσα Μπράιαντ το ποσό των 16 εκατομμυρίων δολαρίων που θα πάρει ως αποζημίωση για τη διαρροή φωτογραφιών από το μοιραίο δυστύχημα του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης τους, Τζιάνα στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Ο δικηγόρος της, Luis Li, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα συνεχίζει την κληρονομιά του Kόμπι και της Τζιάνα προσφέροντας ευκαιρίες σε μη προνομιούχους νέους αθλητές.

Μετά τη δίκη που κράτησε 11 εβδομάδες η Βανέσα Μπράιαντ δημοσιοποίησε στο Instagram μία φωτογραφία της ίδιας, του Κόμπι και της Τζιάνα να χαμογελούν γράφοντας στη λεζάντα: «Όλα για εσάς! Σας αγαπώ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον Κόμπι και την Τζίτζι!».

bryant
Σημειωτέον η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε συμπτωματικά την Ημέρα του Κόμπι Μπράιαντ (24 Αυγούστου). Η ημερομηνία επιλέχθηκε λόγω των αριθμών του Μπράιαντ στις φανέλες του (8 και 24).

Οι ένορκοι αποφάσισαν την καταβολή αποζημίωσης 16 εκατ. δολαρίων. Ανάλογο ποσό, 15 εκατ. δολάρια, θα καταβληθεί στον Κρίστοφερ Τσέστερ που έχασε σύζυγο και κόρη στο δυστύχημα.

Η Βανέσα Μπράιαντ είχε καταθέσει μήνυση κατά της κομητείας του Λος Αντζελες, για τις μακάβριες φωτογραφίες των θυμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος.

Κλείσιμο
Όπως υποστήριζε, πυροσβέστες και αστυνομικοί της κομητείας πήραν «αχρείαστες κοντινές φωτογραφίες» των θυμάτων, μεταξύ των οποίων ο Κόμπι και η κόρη του Τζιάνα. Στη συνέχεια τις μοιράστηκαν μεταξύ τους.



Στις 26 Ιανουαρίου 2020, ο 41χρονος Μπράιαντ, η κόρη του Τζιάνα, 13 ετών, έξι οικογενειακοί φίλοι και ο πιλότος σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε σε προάστιο του Λος Άντζελές. Την πράξη των εργαζομένων στην κομητεία είχαν αποκαλύψει οι Los Angeles Times εξοργίζοντας την Μπράιαντ, που, όπως είπε, βίωσε κρίσεις πανικού.

Τον περασμένο Νοέμβριο η κομητεία είχε δεχτεί να καταβάλει 2,5 εκατ. δολάρια για ψυχική οδύνη στις δύο οικογένειες, αλλά η Μπράιαντ αρνήθηκε τον συμβιβασμό.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης