Αποζημίωση 16 εκατ. δολαρίων στη χήρα του Κόμπι Μπράιαντ για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα

Αποζημίωση 16 εκατ. δολαρίων στη χήρα του Κόμπι Μπράιαντ για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα

Η Βανέσα Μπράιαντ είχε μηνύσει την κομητεία του Λος Άντζελες για το παράνομο μοίρασμα υλικού από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο θρύλος του NBA και η κόρη του

Vanessa_Kobe
Η χήρα του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, δικαιώθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο για το παράνομο μοίρασμα φωτογραφιών από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον σύζυγο και την κόρη της.

Οι ένορκοι αποφάσισαν την καταβολή αποζημίωσης 16 εκατ. δολαρίων. Ανάλογο ποσό, 15 εκατ. δολάρια, θα καταβληθεί στον Κρίστοφερ Τσέστερ που έχασε σύζυγο και κόρη στο δυστύχημα.

Η Βανέσα Μπράιαντ είχε καταθέσει μήνυση κατά της κομητείας του Λος Αντζελες, για τις μακάβριες φωτογραφίες των θυμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος.

Όπως υποστήριζε, πυροσβέστες και αστυνομικοί της κομητείας πήραν «αχρείαστες κοντινές φωτογραφίες» των θυμάτων, μεταξύ των οποίων ο Κόμπι και η κόρη του Τζιάνα. Στη συνέχεια τις μοιράστηκαν μεταξύ τους.

Στις 26 Ιανουαρίου 2020, ο 41χρονος Μπράιαντ, η κόρη του Τζιάνα, 13 ετών, έξι οικογενειακοί φίλοι και ο πιλότος σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε σε προάστιο του Λος Άντζελές. Την πράξη των εργαζομένων στην κομητεία είχαν αποκαλύψει οι Los Angeles Times εξοργίζοντας την Μπράιαντ, που, όπως είπε, βίωσε κρίσεις πανικού.

Τον περασμένο Νοέμβριο η κομητεία είχε δεχτεί να καταβάλει 2,5 εκατ. δολάρια για ψυχική οδύνη στις δύο οικογένειες, αλλά η Μπράιαντ αρνήθηκε τον συμβιβασμό.

Κλείσιμο
Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της Μπράιαντ περιέγραψε την πράξη των κατηγορουμένων ως «αλάτι σε ανοιχτή πληγή – που μάλιστα το έτριψαν πάνω της». Αντιθέτως η υπεράσπιση είπε ότι οι μακάβριες φωτογραφίες ήταν απαραίτητες για την έρευνα για το δυστύχημα και ότι δεν δημοσιεύτηκαν πουθενά, χωρίς πάντως να πείσει το δικαστήριο.



Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Κόρινθος: Το σημείο της τραγωδίας με την 6χρονη - «Πανικοβλήθηκα» είπε ο πατέρας

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης