Μόνικα Λεβίνσκι για δίκη Ντεπ-Χερντ: Το «δικαστικό πορνό» μας βυθίζει σε λήθαργο

Μόνικα Λεβίνσκι για δίκη Ντεπ-Χερντ: Το «δικαστικό πορνό» μας βυθίζει σε λήθαργο

Για τις εξάρσεις μισογυνισμού στα social media με αφορμή τη δίκη και την αποσπασματική παρουσίαση των γεγονότων γράφει σε άρθρο της η Λεβίνσκι

lewinsky
Όποια απόφαση κι αν λάβει τελικά το δικαστήριο στην πολύκροτη υπόθεση του Τζόνι Ντεπ εναντίον της Άμπερ Χερντ, «είμαστε όλοι ένοχοι» γράφει η Μόνικα Λεβίνσκι σε άρθρο της στο Vanity Fair, επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία και τα social media αντέδρασαν στη «σαπουνόπερα» της δικαστικής διαμάχης.

Μετά από περίπου έξι εβδομάδες καταθέσεων, αλληλοκατηγοριών και σοκαριστικών αποκαλύψεων στο δικαστήριο του Φέρφαξ, αμέτρητες live μεταδόσεις και πολλούς τόνους μελάνι από διεθνή ΜΜΕ για τον «πόλεμο» του πρώην ζευγαριού, έχει ξεκινήσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία.

Καθώς όμως οι ένορκοι εξακολουθούν να συσκέπτονται για 3η ημέρα, η Μόνικα Λεβίνσκι (που τη δεκαετία του '90 βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου μεγατόνων με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον) εκφράζει ανησυχία για τις ευρύτερες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό το «δικαστικό σόου διασήμων» και ο χειρισμός του από τα MME και τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο άρθρο της η Λεβίνσκι αναφέρεται στις εξάρσεις μισογυνισμού που παρατηρούνται τελευταία στα social media με αφορμή πτυχές της δίκης, στο νοσηρό ενδιαφέρον του κόσμου για τις πιο προσωπικές στιγμές ενός άκρως προβληματικού γάμου και στη χαιρεκακία με την οποία αντιμετωπίζουν ορισμένοι τους εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση.

Αναφερόμενη στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Άντους Χάξλεϊ «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος», η Λεβίνσκι γράφει ακόμη ότι «είμαστε εθισμένοι στο Soma, ένα ναρκωτικό που νομίζουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα αλλά στην πραγματικότητα μας ρίχνει σε λήθαργο... Και το δικαστικό πορνό πετυχαίνει ακριβώς αυτό».

Παραδεχόμενη ότι και η ίδια υπέκυψε με ενοχή στην περιέργειά της για τη δίκη που συζητά όλος ο κόσμος, παρακολουθώντας αποσπάσματα στα social media, επισημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου ενημερώνεται για την υπόθεση με viral αποσπασματικά βίντεο ή αναρτήσεις με υποκειμενικό σχολιασμό που «παραμορφώνουν» τα γεγονότα. Μεγάλο μέρος αυτών των viral αναρτήσεων δαιμονοποιούν π.χ. την Άμπερ Χερντ και ηρωοποιούν την δικηγόρο του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, όπως επισημαίνει ο Λεβίνσκι.

«Λέγατε να μην είχαμε καθόλου δράση κορίτσι με κορίτσι σε αυτή τη δίκη; Μα αυτό είναι στo άλμπουμ με τις καλύτερες επιτυχίες του μισογυνισμού!», γράφει στο άρθρο της η Λεβίνσκι.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, βροχές στα βόρεια και ανατολικά

Οι πέντε «ντάμες» που επιστρατεύει ο Τσίπρας στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές

Ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς, μάχες στον νότο και αμερικανική οπλική βοήθεια με αστερίσκους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης