Μίρα Σορβίνο: «Ο Γούντι Άλεν κατέστρεψε την καριέρα μου, έπρεπε να του είχα γυρίσει την πλάτη»

Μίρα Σορβίνο: «Ο Γούντι Άλεν κατέστρεψε την καριέρα μου, έπρεπε να του είχα γυρίσει την πλάτη»

Η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία  «Mighty Aphrodite» του Γούντι Άλεν μίλησε για τη συνεργασ

mighty_aphrodite
Αν και η ταινία του Γούντι Άλεν «Mighty Aphrodite» έκανε την Μίρα Σορβίνο να ξεχωρίσει στον χώρο της υποκριτικής και της χάρισε το Όσκαρ, αλλά και τη Χρυσή Σφαιρα, η ηθοποιός μετανιώνει που δεν «γύρισε την πλάτη της» στον γνωστό σκηνοθέτη.

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του Μαρκ Μάρον, δύο ήταν οι άνδρες που «μετανιώνει» που τους εμπιστεύτηκε στην καριέρα της, ο Γούντι Άλεν και ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.


Είναι γνωστό πως ο δεύτερος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά, όταν τελείωσε η συνεργασία τους το 1997. Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες του, στο «Blue in the Face» το 1995, «Beautiful Girls» έναν χρόνο μετά και τέλος στο «Μimic» το 1997.

Κλείσιμο


Όσο για τον Γούντι Άλεν, η Οσκαρική ηθοποιός εξηγεί πως ποτέ δεν της πέρασε από το μυαλό ότι ένας τόσο «καταπληκτικός» άνθρωπος θα ήταν ικανός να κάνει κακό σε κάποιον.

«Ήταν τόσο μεγαλοφυής, μεγάλωσα διαβάζοντας τα βιβλία του και παίζοντας τα θεατρικά του στο σχολείο και τον είχα θεοποιήσει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ένας απαίσιος άνθρωπος που πόνεσε την κόρη και πλήγωσε ένα παιδί. Δεν υπάρχει καμία συγχώρεση σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να είχε υποστεί ως παιδί η θετή κόρη του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου.

«Είναι δύσκολο να το συζητάω τώρα, γιατί η γνώμη μου για τον Γούντι Άλεν διαφέρει πολύ από αυτή που είχα τότε . Ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν ασχολήθηκα περισσότερο με όσα συνέβαιναν τότε με τη Ντίλαν. Κατά κάποιον τρόπο, κατέστρεψε το όνομά μου», είπε χαρακτηριστικά.

Mighty Aphrodite - Movie Trailer - Woody Allen, Mira Sorvino, Helena Bonham Carter (1995)

Ύστερα πρόσθεσε για να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί: «Κατέστρεψε το Mighty Aphrodite, την Οσκαρική μου ερμηνεία, την αρχή της καριέρας μου. Τον εμπιστευόμουν για χρόνια και τελικά, κατάλαβα πως έπρεπε να του γυρίσω την πλάτη, έπρεπε να το είχα κάνει αυτό από τότε».

Όπως εξήγησε, κάποιες φήμες είχαν φτάσει στα αυτιά της την περίοδο που συνεργαζόταν με τον σκηνοθέτη, όμως η ίδια δεν τις πίστευε, καθώς ο Γούντι Άλεν έδειχνε έναν εντελώς διαφορετικό εαυτό.


«Δεν ήξερα. Αλλά δεν έψαξα αρκετά για να ενημερωθώ και να έχω γνώμη εκείνη την εποχή. Δεν το λέω σαν δικαιολογία. Θα έπρεπε να το είχα κάνει», είπε η ηθοποιός.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός και ο αδερφός της μικρής Πωλίνας που σκοτώθηκε μαζί με τους γονείς τους από Ρώσους σαμποτέρ

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ομολόγησε το τετραπλό φονικό ο 61χρονος - Σκότωσε την οικογένεια για λίγα ενοίκια!

Απαγωγή Κυπαρίσση: Οργανωμένοι και διαβασμένοι οι απαγωγείς - Σε ποια λάθη εστιάζει η ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης