Γούντι Άλεν: «Δεν είναι κάτι συνηθισμένο ανάμεσα σε πατέρα και κόρη» - Νταντά περιγράφει όσα είδε στο σπίτι του σκηνοθέτη

Γούντι Άλεν: «Δεν είναι κάτι συνηθισμένο ανάμεσα σε πατέρα και κόρη» - Νταντά περιγράφει όσα είδε στο σπίτι του σκηνοθέτη

Την άποψη της Ντίλαν Φάροου για κακοποίηση από τον θετό της πατέρα Γούντι Άλεν, συμμερίζεται και νταντά φίλων της οικογένειας

woody-allen-oikogeneia-mia-farrow
Νέες αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του Γούντι Άλεν και τις καταγγελίες της κόρης του Ντίλαν Φάροου περί σεξουαλικής κακοποίησης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την άποψη της Ντίλαν Φάροου για κακοποίηση από τον θετό της πατέρα Γούντι Άλεν, συμμερίζεται και νταντά φίλων της οικογένειας, που φέρεται να τον είδε να κακοποιεί σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη του.

Η Άλισον Στίκλαντ, εμφανίστηκε στο podcast Allen v. Farrow για να περιγράψει τι είδε όταν έμεινε στο σπίτι του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ τον Αύγουστο του 1992. Η Στίκλαντ, που πρόσεχε τα παιδιά της Κέισι Πασκάλ κατά την επίσκεψή τους εκεί, είπε ότι παρατήρησε το πρόσωπο του διάσημου σκηνοθέτη κρυμμένο μέσα στην αγκαλιά της 7χρονης Ντίλαν, η οποία δεν φορούσε εσώρουχα.

«Δεν είναι κάτι που περιμένεις να δεις ανάμεσα σε έναν πατέρα και μια κόρη - Σοκαρίστηκα. Απλά το είδα, γύρισα και έφυγα» είπε. «Ήμουν σοκαρισμένη. Το βρήκα πολύ περίεργο. Σκέφτηκα… δεν ήξερα τι πραγματικά να σκεφτώ, αλήθεια. Δεν είναι κάτι που περιμένεις να δεις… μια κατάσταση που περιμένεις να δεις ανάμεσα σε έναν πατέρα και μια κόρη».

Η νταντά συμφώνησε να εμφανιστεί στο podcast αφού την εντόπισε στο η Έιμι Χέρντι, μια δημοσιογράφος που ηγήθηκε της έρευνας για το ντοκιμαντέρ της HBO με τίτλο «Allen v. Farrow». Όπως είπε, δεν εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ επειδή δεν είχε το θάρρος να το κάνει.

«Δε φαντάζεσαι ότι κάτι τέτοιο που συνέβη πριν από πολλά χρόνια, θα έρθει ξανά στο φως, οπότε σοκαρίστηκα» είπε η νταντά. «Αλλά τελικά βρήκα το θάρρος να μιλήσω, γιατί εάν δεν το έκανα, θα με έτρωγε».

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Allen v. Farrow: Official Trailer | HBO


Η Στίκλαντ μίλησε επίσης για το πώς πέρασε στο σπίτι του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ, λέγοντας: «Νόμιζα ότι ήταν ένα υπέροχο σπιτικό. Υπέροχα παιδιά,τα πήγαιναν όλα καλά μεταξύ τους» είπε για τα παιδιά της Μία Φάροου, τα οποία ήταν περίπου στην ίδια ηλικία με τα παιδιά της Πασκάλ που φρόντιζε. «Έβλεπα ότι η Μία ήταν υπέροχη. Ήταν πολύ ευγενική. Πολύ προσεκτική και φρόντιζε τα παιδιά. Θα μπορούσες να πεις ότι ήταν τόσο προφανές πως λάτρευε τα παιδιά της».

Τι είχαν τότε αποφανθεί οι αρχές

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας για παιδιά και η αστυνομία ξεκίνησαν να διερευνούν την καταγγελλόμενη κακοποίηση, ωστόσο ο Γούντι Άλεν δεν διώχθηκε επειδή η Ντίλαν ήταν ψυχολογικά ευάλωτη και σε νεαρή ηλικία. Σε έκθεση που συνέταξε η κλινική σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του νοσοκομείου του Yale στο Νιου Χέιβεν, η Ντίλαν θεωρήθηκε αναξιόπιστη μάρτυρας, αν και οι εισαγγελείς θεώρησαν ότι υπάρχει πιθανή βάση για να συλλάβουν τον σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου 1ου ή και 4ου βαθμού.

Ο Γούντι Άλεν αρνήθηκε να κάνει τεστ με πολύγραφο και πρότεινε τα δικά του ιδιωτικά αποτελέσματα. Ουδέποτε συνελήφθη και ούτε διώχθηκε για τις καταγγελίες, που για πρώτη φορά διατυπώθηκαν το 1993. Σε κάθε περίπτωση αρνείται με σθένος ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην κόρη του και ισχυρίζεται ότι η Μία Φάροου καθοδήγησε την Ντίλαν στην κατασκευή των ισχυρισμών, λόγω της ζήλιας της για την Σον-Γι.

Ο Γούντι Άλεν συνεχίζει να αρνείται τις καταγγελίες

Την περασμένη εβδομάδα, σε δήλωσή του, ο Γούντι Άλεν υποστήριξε ότι όλα αυτά που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ δεν σχετίζονται με την αλήθεια. Αντ’ αυτού, οι δημιουργοί συνεργάστηκαν με την οικογένεια Φάροου για να δημιουργήσουν μια ψεύτικη ιστορία.

«Όπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Πολλοί φορείς τους διερεύνησαν εκείνη την εποχή και διαπίστωσαν πως ό,τι κι αν έκαναν την Ντίλαν Φάροου να πιστέψει, δεν υπήρξε ποτέ καμία κακοποίηση». Ο σκηνοθέτης κατηγορεί τους παραγωγούς και χαρακτηρίζει λυπηρό το κανάλι HBO που δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη παραγωγή.
allenfarrow


Ειδήσεις σήμερα: 

Υπουργείο Υγείας: Δραματική έκκληση για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ με αμοιβή €2.000

Γεωργιάδης: Εάν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Η Μαριάννα Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης