ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γούντι Άλεν: «Μου άγγιξε τα ιδιωτικά μου σημεία» λέει η 7χρονη Ντίλαν Φάροου σε βίντεο

Γούντι Άλεν: «Μου άγγιξε τα ιδιωτικά μου σημεία» λέει η 7χρονη Ντίλαν Φάροου σε βίντεο

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο ντοκιμαντέρ «Allen v. Farrow» δείχνει την υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν να προχωρεί σε μια αναπάντεχη εξομολόγηση – Συνεχίζεται η κόντρα των Φάροου με τον σκηνοθέτη

allenfarrow
Νέες αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του Γούντι Άλεν και τις καταγγελίες της κόρης του Ντίλαν Φάροου περί σεξουαλικής κακοποίησης, περιείχε το απόσπασμα που παίχτηκε στο ντοκιμαντέρ «Allen v. Farrow» του HBO.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, η 7χρονη τότε Ντίλαν λέει ότι ο Γούντι Άλεν «άγγιξε τα ιδιωτικά της σημεία» ενώ περνούσαν χρόνο ως πατέρας και κόρη. Το απόσπασμα βιντεοσκόπησε η Μία Φάροου το 1992.

Πριν τη μετάδοσή του, η Ντίλαν, που τώρα είναι 35 ετών, μοιράστηκε μια μακροσκελή δήλωση στο Twitter, ζητώντας κατανόηση, ενώ εξήγησε ότι έχασε τον ύπνο της και της δημιουργήθηκε άγχος από το υλικό.




Τι περιγράφει το βίντεο


Κλείσιμο
Η Μία Φάροου, πρώην σύζυγος του Γούντι Άλεν, ακούγεται να ρωτά τη νεαρή τι της έκανε ο θετός της πατέρας όταν ήταν μόνοι τους, σε μια προσπάθεια να αποδείξει την καταγγελλόμενη κακοποίησή της, με τη μικρή να περιγράφει τι συνέβη όσο περνούσε χρόνο μαζί της, στο οικογενειακό σπίτι στο Κονέκτικατ.

Σύμφωνα με την Ντίλαν, ο Γούντι Άλεν της είπε «Μην κινείσαι, πρέπει να κάνω αυτό», ενώ την κακοποίησε. Το βίντεο θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια των παιδιών της Μία Φάροου και του Γούντι Άλεν το 1993, ενώ ελήφθη μετά από ένα ταξίδι στο σπίτι τον Αύγουστο του 1992.

dylan_farrow


Ο Άλεν φέρεται να κατευθύνεται προς την Ντίλαν πριν εξαφανιστεί μαζί της για 20 λεπτά. «Θυμάμαι να κάθομαι στα σκαλιά μαζί του, στο οικογενειακό σπίτι στην εξοχή. Δεν υπήρχε κανένας τριγύρω και με καθοδηγούσε να πιπιλίζω τον αντίχειρά του – μου είπε τι να κάνω με τη γλώσσα μου», λέει η Ντίλαν.

Την επόμενη ημέρα, η Μία τρομοκρατήθηκε από όσα της είπε οικογενειακός φίλος ότι η μπέιμπι σίτερ είχε δει την Ντίλαν να κάθεται στον καναπέ, ενώ ο σκηνοθέτης ήταν γονατισμένος στο πάτωμα με το κεφάλι του στην αγκαλιά της. Μάλιστα τη ρώτησε τι συνέβη και επιβεβαίωσε όσα της είπαν.

Dylan Farrow Speaks Out About Home Video of Her at Age 7 Discussing Alleged Woody Allen Abuse [New U


«Άγγιξε τα ιδιωτικά μου σημεία και μετά ανέπνεε στο πόδι μου. Και μετά με πίεσε πολύ σκληρά για να μην μπορώ να ανασάνω» της είπε η τότε επτάχρονη. Η μητέρα της συνέχισε να την ρωτά τι εννοεί και τι άγγιξε ο Γούντι Άλεν με την Ντίλαν να κινείται προς τα πίσω.

Τότε, η Μία πήρε τη βιντεοκάμερα για να καταγράψει όσα της έλεγε η κόρη της και η η Ντίλαν άρχισε να συζητά για ένα άλλο φαινομενικά περιστατικό κακοποίησης. Στη συνέχεια της συζήτησης ασχολήθηκαν με όσα έγιναν στη σοφίτα. «Πήγαμε στο δωμάτιό σας και πήγαμε στη σοφίτα. Τότε άρχισε να μου λέει περίεργα πράγματα. Στη συνέχεια πήγε πίσω μου και άγγιξε τα ιδιωτικά μου σημεία» είπε η μικρή. Η Μία ρώτησε: «Ποια ιδιωτικά σημεία άγγιξε» πριν η Ντίλαν να αρχίσει να δείχνει. Όταν ξαναρώτησε την κόρη της αν άγγιξε το μπροστινό μέρος, η Ντίλαν το επιβεβαίωσε.


Σε άλλο σημείο, η μικρή λέει στη μητέρα της: «Δεν ήθελα να το κάνει αυτό μαμά. Δεν ήθελα. Και δεν θέλω να το συζητήσω». Η Μία πήγε την Ντίλαν σε παιδοψυχίατρο, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε την αστυνομία του Κονέκτικατ.

dylan_farrow1


Τι είχαν τότε αποφανθεί οι αρχές

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας για παιδιά και η αστυνομία ξεκίνησαν να διερευνούν την καταγγελλόμενη κακοποίηση, ωστόσο ο Γούντι Άλεν δεν διώχθηκε επειδή η Ντίλαν ήταν ψυχολογικά ευάλωτη και σε νεαρή ηλικία. Σε έκθεση που συνέταξε η κλινική σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του νοσοκομείου του Yale στο Νιου Χέιβεν, η Ντίλαν θεωρήθηκε αναξιόπιστη μάρτυρας, αν και οι εισαγγελείς θεώρησαν ότι υπάρχει πιθανή βάση για να συλλάβουν τον σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου 1ου ή και 4ου βαθμού.

Ο Γούντι Άλεν αρνήθηκε να κάνει τεστ με πολύγραφο και πρότεινε τα δικά του ιδιωτικά αποτελέσματα. Ουδέποτε συνελήφθη και ούτε διώχθηκε για τις καταγγελίες, που για πρώτη φορά διατυπώθηκαν το 1993. Σε κάθε περίπτωση αρνείται με σθένος ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην κόρη του και ισχυρίζεται ότι η Μία Φάροου καθοδήγησε την Ντίλαν στην κατασκευή των ισχυρισμών, λόγω της ζήλιας της για την Σον-Γι.

Ο Γούντι Άλεν συνεχίζει να αρνείται τις καταγγελίες

Την περασμένη εβδομάδα, σε δήλωσή του, ο Γούντι Άλεν υποστήριξε ότι όλα αυτά που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ δεν σχετίζονται με την αλήθεια. Αντ’ αυτού, οι δημιουργοί συνεργάστηκαν με την οικογένεια Φάροου για να δημιουργήσουν μια ψεύτικη ιστορία.

«Όπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Πολλοί φορείς τους διερεύνησαν εκείνη την εποχή και διαπίστωσαν πως ό,τι κι αν έκαναν την Ντίλαν Φάροου να πιστέψει, δεν υπήρξε ποτέ καμία κακοποίηση». Ο σκηνοθέτης κατηγορεί τους παραγωγούς και χαρακτηρίζει λυπηρό το κανάλι HBO που δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη παραγωγή.


Ειδήσεις σήμερα

Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος ζητάει να ακυρωθεί το τραγούδι... του διαβόλου για την Eurovision

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια σε σπίτι πρώην δικαστικού

ΗΠΑ: Δασμοί σε εισαγόμενα φύλλα αλουμινίου από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης