Inventing Anna: Και το Instagram έχει την… απατεώνισσά του

Inventing Anna: Και το Instagram έχει την… απατεώνισσά του

Μετά τον απατεώνα του Tinder, η νέα μίνι σειρά του Netflix παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της Άννα Ντέλβι

inventing-anna-23
Το ντοκιμαντέρ “The Tinder Swindler” στο Netflix έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο μετά την απίστευτη ιστορία για τον απατεώνα Σιμόν Χαγιούτ.

H καινούρια σειρά όμως του δικτύου, με τίτλο "Inventing Anna" που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει ήδη στην κορυφή στις περισσότερες χώρες που είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, με τους συνδρομητές να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.


Η υπόθεση της σειράς
Στο Inventing Anna, παρακολουθούμε μια δημοσιογράφο, που ερευνά την υπόθεση της Άννας Ντέλβι, της Γερμανίδας σταρ του Instagram και κληρονόμου, που έκλεψε τις καρδιές… αλλά και τα χρήματα των κοσμικών της Νέας Υόρκης.

Ποια είναι όμως η Άννα; Είναι η μεγαλύτερη απατεώνισσα της Νέας Υόρκης ή απλά η εκπρόσωπος του νέου αμερικανικού ονείρου; Η Άννα και η δημοσιογράφος δημιουργούν μια σκοτεινή σχέση αγάπης και μίσους, καθώς η Άννα ετοιμάζεται να δικαστεί και η δημοσιογράφος μας αγωνίζεται να προλάβει να βρει την απάντηση στο πιο καυτό ερώτημα της Νέας Υόρκης: ποια είναι η Άννα Ντέλβι;

Η σειρά που αποτελείται από 8 επεισόδια, είναι εμπνευσμένη από το άρθρο του New York Magazine "How Anna Delvey Tricked New York’s Party People" της Τζέσικα Πρέσλερ και σε κάθε επεισόδιο, η δημιουργός Σόντα Ράιμς (Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away With Murder), φροντίζει να μας ενημερώσει πως «Η ιστορία είναι απολύτως αληθινή. Εκτός από όλα τα μέρη που είναι πλήρως κατασκευασμένα».



Η αληθινή ιστορία
H 29χρονη Ρωσίδα Άννα Σόροκιν, μετακόμισε το 2013 στη Νέα Υόρκη και έφτιαξε μια ψεύτικη ταυτότητα με το όνομα Άννα Ντέλβι. Η νεαρή προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια κληρονόμος, από γνωστή οικογένεια της Γερμανίας και σύντομα κατάφερε να εξαπατήσει τους πάντες.

Δημιουργώντας την «τέλεια εικόνα» στο Instagram και δημοσιεύοντας συνεχώς φωτογραφίες από εξωτικά μέρη, πάρτι και ακριβά προϊόντα, κατάφερε όχι μόνο να αποκτήσει εύπορους φίλους αλλά και να τους ξεγελάσει, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Η δικαιολογία ήταν απλή: Η Άννα Ντέλβι ήταν τόσο «σπουδαία» και τόσο «πλούσια» που δεν… καταδεχόταν να πληρώσει τα δείπνα της, τις διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία και όλα όσα απολάμβανε με την ψεύτικη ταυτότητά της.



Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν, κι έτσι η Ντέλβι το 2019, καταδικάστηκε για πολλαπλές κατηγορίες. Αφού πέρασε από πέντε σωφρονιστικά ιδρύματα, η Άννα Σόροκιν αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2021. Mε το που βγήκε από τη φυλακή, το πρώτο πράγμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram, ήταν μια φωτογραφία με μαύρα γυαλιά και λεζάντα "Η φυλακή είναι τόσο εξουθενωτική, που δεν φαντάζεστε".

Έξι εβδομάδες αργότερα, συνελήφθη εκ νέου από τις μεταναστευτικές αρχές επειδή είχε λήξει η βίζα της και τον τελευταίο χρόνο, μάχεται για απέλαση στη Γερμανία.



Η αμοιβή του Netflix
Το Netflix έδωσε 320.000 δολάρια στην Άννα Σόροκιν, για τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς και η ίδια έχει δηλώσει πως πλήρωσε 198.000 δολάρια από αυτά για μια αποζημίωση, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσε στους δικηγόρους της.

polina__1_
Αριστερά η Άννα Σορόκιν και δεξιά η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ, που την υποδύεται στη σειρά
Κλείσιμο
Η συνέντευξη της Άννας Σορόκιν
Μετά την εντυπωσιακή ιστορία της σειράς, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η παλαιότερη συνέντευξη της Σόροκιν στους New York Times, που πραγματοποιήθηκε όσο βρισκόταν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της κομητείας Orange, στο Goshen της Νέας Υόρκης.

“Λυπάμαι για τον τρόπο που έγινε αντιληπτή η περίπτωσή μου. Και λυπάμαι που κατέφυγα σε αυτές τις ενέργειες και λυπάμαι για τις επιλογές που έκανα. Σίγουρα, δεν νιώθω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν οι άνθρωποι προσπαθούσαν απλώς να είναι περισσότερο σαν εμένα”, είχε αναφέρει η Σορόκιν.

Aναφορικά με το Netflix και τη σειρά που ετοίμαζε για εκείνη, η Άννα Σόροκιν απάντησε: “Νιώθω ότι άλλαξα πάρα πολύ μόνο και μόνο λόγω του γεγονότος ότι έχω εκτεθεί σε τόσους πολλούς ανθρώπους και βλέποντας τα κοινωνικά στρώματα άλλων ανθρώπων. Το γεγονός ότι έχω πάει στη φυλακή και έχοντας περάσει από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, με έκανε ένα εντελώς διαφορετικό είδος ανθρώπου και τα προβλήματά μου πριν από όλα αυτά, φαίνονται απλά γελοία”.



Σε απάντηση για το αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, δήλωσε: “Θα είχα αλλάξει πολλά πράγματα αν το ήξερα από πριν, αλλά δεν λειτουργεί έτσι η ζωή. Οπότε, βασίζομαι στις εμπειρίες μου και μαθαίνω από αυτές”.


Μιλώντας για την εμπειρία της στη φυλακή, η Άννα Σόροκιν είπε: “Το κελί μου είναι αρκετά καταθλιπτικό. Έχω έναν ολόκληρο κάδο με νομικά έγγραφα και έχω πολλά βιβλία. Είναι όσο λιτό, θα μπορούσε”.


Η τελευταία ερώτηση, αφορούσε το “Inventing Anna” και αν η Σoρόκιν, θα ήθελε να γνωρίζουν κάτι οι συνδρομητές που παρακολούθησαν τη σειρά, με εκείνη να απαντάει:

“Υπάρχουν σίγουρα πολλά περισσότερα στην ιστορία μου που θα ήθελα να μοιραστώ. Με αυτό κατά νου, εργάζομαι σε πολλά πρότζεκτ. Δουλεύω σε ένα ντοκιμαντέρ με την Bunim Murray Productions στο Λος Άντζελες. Δουλεύω επίσης πάνω σε ένα βιβλίο για τον χρόνο που πέρασα στη φυλακή και σε ένα podcast” και κατέληξε:


“Δεν προσπαθώ να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να διαπράττουν εγκλήματα. Απλώς προσπαθώ να ρίξω φως στο πώς έκανα το καλύτερο δυνατό από την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, χωρίς να θέλω να δοξάσω τις πράξεις μου”.



Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας σε Ερντογάν: Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ

Συνελήφθη Αλβανός τραγουδιστής για διακίνηση ναρκωτικών

Αρση μέτρων: «Ανοίγει» η διασκέδαση, παραμένει η μάσκα - Συνεδριάζει η επιτροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης