Πέθανε η σόουλ τραγουδίστρια Μπέτυ Ντέιβις - Ήταν η εκκεντρική δεύτερη σύζυγος του σπουδαίου τζαζίστα Μάιλς Ντέιβις

Πέθανε η σόουλ τραγουδίστρια Μπέτυ Ντέιβις - Ήταν η εκκεντρική δεύτερη σύζυγος του σπουδαίου τζαζίστα Μάιλς Ντέιβις

Έγινε γνωστή χάρη στις εκκεντρικές της εμφανίσεις και τους «πιπεράτους» σεξουαλικούς στίχους των τραγουδιών της

betty-davis
Η Μπέτυ Ντέιβις, τραγουδίστρια της φανκ και της σόουλ και δεύτερη σύζυγος του κορυφαίου μουσικού και συνθέτη της τζαζ Μάιλς Ντέιβις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Betty Davis - Nasty gal


Ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο ενώ αργότερα μπήκε στον χώρο της μουσικής μέσα από τις συναναστροφές της με διάφορους διάσημους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο Τζίμι Χέντριξ.  Το όνομά της συνδυάστηκε, κατά κύριο λόγο, με τις εκκεντρικές εμφανίσεις και τους αμφιλεγόμενους, έντονα σεξουαλικούς στίχους των τραγουδιών της μεταξύ των οποίων και τα  «Get Ready for Betty», «Ι 'm Gonna Get My Baby Back», «It's My Life»  και «Live, Love, Learn». Στις ΗΠΑ πάντως αντιμετωπίστηκε ως μία καλτ φιγούρα με αποκλειστικό στόχο την πρόκληση. Κάποιοι θρησκευτικοί κύκλοι της εποχής μάλιστα είχαν μποϊκοτάρει τις συναυλίες της ζητώντας παράλληλα να σταματήσουν να παίζονται τα τραγούδια της στο ραδιόφωνο.



Ο κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερος σύζυγός της Μάιλς Ντέβις, με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη για μόλις έναν χρόνο, προσπάθησε να στηρίξει τα μουσικά της σχέδια. Καμμιά μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, ωστόσο, δεν δέχτηκε να κυκλοφορήσει τα τραγούδια της.  Στην αυτοβιογραφία του, μάλιστα ο σπουδαίος τζαζίστας έγραψε πως αιτία της διάλυσης του γάμου τους ήταν ότι εκείνη διατηρούσε παράνομη σχέση με τον Τζίμι Χέντριξ, γεγονός το οποίο η ίδια επέμενε να διαψεύδει.

Μετά τον χωρισμό τους εκείνη επέστρεψε στο Λονδίνο για ηχογραφήσει, κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄70, τρία άλμπουμ τα οποία όμως δεν σημείωσαν εμπορική επιτυχία. 


Ειδήσεις σήμερα:


Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης