Οι σελέμπριτι στο χιόνι και τα μυαλά «στα κάγκελα»

Οι σελέμπριτι στο χιόνι και τα μυαλά «στα κάγκελα»

Καμία ελπίδα... Καμία όμως...

attiki-grammeli
Η σκέψη μας σε όλους όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι για ώρες. Δίχως νερό, τροφή, βενζίνη, επικοινωνία. Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Αττική οδό και όχι μόνο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Θερμά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στους συναδέλφους που είναι μέσα στο χιόνι και την παγωνιά και μεταδίδουν πληροφορίες στις μαραθώνιες ενημερωτικές εκπομπές. Σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν. Και σε όσους σέβονται την δύσκολη κατάσταση και δεν θεωρούν ότι είναι το κέντρο του κόσμου το fun του χιονιού και του χαβά τους.

Λυπάμαι αλλά θέματα με τίτλο «η σόουμπιζ στα χιόνια» δεν είναι μόνο αδιάφορα αλλά και εξοργιστικά. Φυσικά και θα χαρείς το χιονάκι, φυσικά και θα απολαύσεις ό,τι σου αρέσει. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θέλω να δω σήμερα, και έχοντας υπόψη ότι συνάνθρωποί μου κινδυνεύουν και είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν αφήνουν περιθώρια για χαβαλέδες.

Ο χαβαλές είναι μεγάλη μάστιγα. Και με επιχείρημα το δικαίωμα στην χαρά απέναντι στη γκρίνια και την μιζέρια. Όχι, λοιπόν. Δεν είναι θέμα γκρίνιας ούτε μιζέριας. Είναι θέμα ενσυναίσθησης.

Η τηλεόραση θα κινηθεί σε άλλη ρότα και αύριο. Δεν θα μεταδοθεί καμία πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή και θα αντικατασταθούν από ενημερωτικές. Και στην δημόσια και στην ενημερωτική τηλεόραση. Επίσης, απόψε αν και δεν θα γίνουν αλλαγές στην prime time ζώνη θα υπάρχει διακοπή προγράμματος για ενημέρωση ή στις περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων. Να ελπίσουμε να μην γίνουν χειρότερα από όσα έχουν συμβεί.

Σε άλλα νέα, η τηλεόραση ακόμη προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα με τους influencers και το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να τους διαφημίσει λίγο παραπάνω… Οσο τα κινητά και τα δωράκια συνιστούν δόλωμα, σωτηρία δεν υπάρχει. Για όσους φυσικά θεωρούν όλο αυτό το συνονθύλευμα διαττόντων και υποφωτισμένων αστέρων κάτι σημαντικό. Εγώ απλά θα πω πως η ιστορία έχει δείξει και αποδείξει, ότι οι φούσκες ξεφουσκώνουν λίγο πιο σύντομα απ’ ότι φουσκώνουν. Και φυσικά ούτε ονόματα θα αναφέρω και ευτυχώς που τα μυαλά μας τα επηρέασαν και τα επηρεάζουν σημαντικοί και σπουδαίοι.

Τελικά στην τηλεόραση τα πολυτιμότερα κάνουν και χαμηλή τηλεθέαση. Από πού ν’ αρχίσω; Από το γεγονός ότι οι συνεντεύξεις στο «Στούντιο 4» συζητιούνται περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες; Το ίδιο ενίοτε και σε άλλη διάσταση και επίπεδο αυτές στο «After Dark». Για να μην μιλήσουμε για το «Μουσικό Κουτί».

Παιδιά αγαπημένα, όπως συχνά επισημαίνει και ο δάσκαλός μου Γιώργος Μπαμπινιώτης, η σωστή έκφραση είναι «υπό το μηδέν» και όχι «υπό του μηδενός». Εκφραση η οποία χρησιμοποιείται συχνά λόγω καιρικών συνθηκών τελευταία και πάντα σε ό,τι αφορά την ποιότητα πολλών τηλεοπτικών εκπομπών εδώ και πολλά χρόνια. Όπως και ό ίδιος έχει πει, δεν θα γίνω «τιμητής» των διαπραττόντων γλωσσικά λάθη αλλά πάντα θα είμαι απέναντι σε όλους όσοι υποτιμούν αισθητική και νοημοσύνη στην τηλεόραση.

Να προσέχετε και να σκέφτεστε τους άλλους. Ειδικά τέτοιες δύσκολες μέρες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης