Στέλιος Ράμφος: «Αισιοδοξία είναι να βλέπεις την πραγματικότητα»

Στέλιος Ράμφος: «Αισιοδοξία είναι να βλέπεις την πραγματικότητα»

Ο σύγχρονος φιλόσοφος και συγγραφέας δοκιμίων,  ξετυλίγει στο  ImpacTalk το νήμα της ζωής του και αφηγείται τους σταθμούς στην πορεία του που τον καθόρισαν, τον εξέλιξαν και τον οδήγησαν στο σήμερα

stelios-ramfos1

Σε μια εμπνευσμένη ανθρώπινη εμφάνιση στο ImpacTalk, ο Στέλιος Ράμφος αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του δίνοντας ταυτόχρονα μαθήματα που αξίζει να ακούσουμε. 

Μιλάει για την επιρροή που είχε η διαμονή του στην Γαλλία, ώστε να κατανοήσει τη σημασία της Ελληνικής κληρονομιάς αλλά και το πόσο πολύ απέχουν οι σύγχρονοι Έλληνεςαπό αυτή. Εξηγεί τη σημασία της ιστορίας ενός λαού και το πως αυτή συνδέεται με την ανάπτυξη μιας κληρονομικής συμπεριφοράς. Για το Στέλιο Ράμφο η ιστορική γνώση είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Χωρίς αυτή, ο ψυχισμός καθίσταται ελλειμματικός.

«Εμένα εκείνο το οποίο με υποψιάζει συστηματικά και με ενδιαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο, στην Ελλάδα, μεταμφιέζεται το πάρα πολύ παλιό σε υπερμοντέρνο. Αυτό είναι για διατριβή στην Ελλάδα»,αναφέρει στο ImpacTalk.

Ο Στέλιος Ράμφος στο ImpacTalk


Από τα παιδικά του χρόνια στο Παγκράτι και την Αθήνα του 1939 και κυρίως από την εμπειρία του να παίζειποδόσφαιρο με τους συμμαθητές του μέσα στον Παρθενώνα, ο Στέλιος Ράμφος ανέπτυξε «μια εξοικείωση με αυτά τα παγκόσμια αριστουργήματα».

Η παρουσία του στην πνευματική ζωή της χώρας είναι διαρκής, έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες δημόσιες συζητήσεις, τοποθετήσεις και συνεντεύξεις. Ενώ η πλούσια αρθρογραφία του, τα μαθήματα του και η συγγραφή σημαντικών βιβλίων τον αναδεικνύουν σε μία από τις πιο φωτεινές και επιδραστικές πνευματικέςπροσωπικότητες της χώρας.

Αν θέλεις να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα ζωής από το Στέλιο Ράμφο και να μάθεις από τους καλύτερους, μπες στο impactalk.gr και γίνε συνδρομητής στην πρώτη ελληνική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης με επίκεντρο τον άνθρωπο, την αξία της γνώσης και της ίδιας της ζωής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον 39χρονο που πήγε να βιάσει και να σκοτώσει τη γυναίκα του στη Θεσσαλονίκη

Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία στον Έβρο - Άνοιξαν το φέρετρο και είδαν λάθος νεκρό

Αυξημένη η κίνηση στην Ερμού, ουρές έξω από τα εμπορικά για χριστουγεννιάτικα δώρα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης