Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω βιώσει ήπια περιστατικά λεκτικής βίας»

Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω βιώσει ήπια περιστατικά λεκτικής βίας»

Η όμορφη ηθοποιός μιλά για το ελληνικό ΜeToo, αλλά και την προσωπική της ζωή

eugenia_dimitropoulou
Η Ευγενία Δημητροπούλου, η οποία παίζει για δεύτερη χρονιά στον «Ήλιο», βρέθηκε σήμερα (3/11) στο πλατό του «Πρωινού» και εξέφρασε την άποψή της για τις καταγγελίες άσχημης συμπεριφοράς στον καλλιτεχνικό χώρο, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έχει ζήσει κάποιο ακραίο περιστατικό.

«Δεν έχω βιώσει κάποια σοβαρή περίεργη συμπεριφορά. Κάτι το οποίο θα πρέπει να καταγγείλω ή να το αναφέρω κάπου δεν έχω βιώσει. Έχω βιώσει πολύ ήπια περιστατικά λεκτικής βίας, που τότε ούτε καν μπορούσα να τα αναγνωρίσω. Θεωρούσα ότι είναι μέσα στη σκληρότητα της δουλειάς και στην προσπάθεια να βγει κάτι. Θεωρώ δεν ήταν κάτι το οποίο μπορούσα να αναφέρω, γιατί θα ήταν στην ουσία σαν να μειώνω αυτό που ζήσανε τα θύματα» υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Όταν συμβαίνει, επειδή είμαι εργάτης στη δουλειά, αν μου πεις κάτι, δεν θα το καταλάβω. Δεν θα το βιώσω έτσι. Θα νιώσω ότι μπορεί να έχει δίκιο που μου το λέει. Με τα μυαλά που έχω τώρα, θα έπρεπε να βάλω εγώ ένα όριο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ANT1:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfg2jykl7t7t-st)


Ερωτηθείσα πώς θα αντιδρούσε αν της είχε δεχτεί μία έντονη σεξουαλική παρενόχληση, απάντησε: «Δεν ξέρω. Είναι κάτι πολύ προσωπικό αυτό. Έχει να κάνει και με τη στιγμή που βρίσκεσαι εσύ. Επειδή είμαι πολύ ενοχική σαν άνθρωπος, πιστεύω θα το γυρνούσα πολύ μέσα μου και θα έκανα πολύ κακό στον εαυτό μου. Θα έψαχνα να βρω αν έχω δώσει αφορμή εγώ, που αυτό είναι λάθος. Συνήθως τα θύματα είναι ευάλωτα. Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Φαντάζομαι θα το μοιραζόμουν με κάποιους πολύ κοντινούς μου. Μπορεί και όχι. Γι΄ αυτό σέβομαι πάρα πολύ τη στιγμή του καθενός. Αν κάποιος νιώθει τώρα έτοιμος, αν θα νιώθει αύριο έτοιμος ή αν ένιωθε χθες, πραγματικά εκεί απλώς σεβόμαστε τη στιγμή του καθενός. Δεν λέμε "γιατί τώρα;" ή "βγες πες το". Να δίνουμε ασφάλεια σε αυτά τα άτομα για να βγαίνουν να μιλάνε».



Κλείσιμο
Παράλληλα, η γλυκιά καλλιτέχνης αναφέρθηκε στον σύζυγό της, Στέλιο Βλατάκη, ο οποίος είναι νευροχειρούργος και με τον οποίο παντρεύτηκε πριν μερικούς μήνες. Όπως αποκάλυψε, η πρώτη επαφή τους έγινε λίγο πριν την πρώτη καραντίνα. Ακόμη, τόνισε ότι απολαμβάνει τον έγγαμο βίο, ενώ δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί πως ο εκλεκτός της καρδιάς της την βοηθά αρκετά με τις οικιακές δουλειές.

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας οι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: O Tρωικός Πόλεμος δεν έγινε για την Ωραία Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης