Σωτήρης Χατζάκης: «Γενναία και συγκινητική η κίνηση του Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή»

Σωτήρης Χατζάκης: «Γενναία και συγκινητική η κίνηση του Λιγνάδη να ανεβάσει παράσταση στη φυλακή»

Τι δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης για το ελληνικό #MeToo και τους συναδέλφους του που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα

xatzakis
Για το κίνημα #MeToo και τον Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο γνωστός σκηνοθέτης, Σωτήρης Χατζάκης.

Συγκεκριμένα, έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Love It και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου.

Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, το θέατρο για εκείνον είναι ιερός χώρος. «Το θέατρο είναι ιερός χώρος. Έκανε μία αυτοκάθαρση με τα κορίτσια που βγήκαν και μίλησαν και πολύ καλά έκαναν. Αν κάθε χώρος έκανε αυτή την κάθαρση, θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη και την παράσταση που ανέβασε στις φυλακές Τρίπολης. Όπως είπε, θεωρεί την πράξη του πολύ συγκινητική και δήλωσε πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν χαίρεται με τους ανθρώπους που βρίσκονται φυλακισμένοι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfg1rzvkleft-st)


«Το θεωρώ πολύ γενναίο και πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε. Για το ότι πήγαν φυλακή τα παιδιά αυτά, ακόμα και ο πιο ένοχος, εγώ δεν αισθάνομαι χαρά. Αισθάνομαι θλίψη για τα θέματά του και για τον ίδιο. Δε χαίρομαι σαν ένας σαδιστής. Το ότι κατάφερε και έκανε θέατρο εκεί μέσα, είναι καλό, μπράβο», ανέφερε.

Στην συνέχεια μίλησε για τις ποινές που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ξεκαθάρισε πως θεωρεί λάθος, κάποιος που κατηγορείται για τέτοιες πράξεις, να είναι ελεύθερος σε επτά χρόνια. «Δεν θεωρώ θετικό να αποδειχτεί από την Δικαιοσύνη όλο αυτό που έγινε. Είναι τρομακτικό και θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε και να δούμε τις ποινές, έτσι ώστε αυτός που κακοποιεί, βιάζει και σκοτώνει, να μην βγαίνει στα επτά χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο», υποστηρίζει ο σκηνοθέτης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον πρόσφατο χωρισμό του με την ηθοποιό Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και σχολίασε το νέο της δεσμό. «Περσινά ξινά σταφύλια. Όλοι μας έχουμε προχωρήσει. Το θέμα είναι να παραμένουμε φίλοι», είπε χαρακτηριστικά.




Ειδήσεις σήμερα:

Όταν υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες εργασίας οι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Δεν είναι καλά τα πράγματα», λέει η Μίνα Γκάγκα

Το Χάρβαρντ αποφάνθηκε: O Tρωικός Πόλεμος δεν έγινε για την Ωραία Ελένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης