«Αυτοψία»: Η παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

«Αυτοψία»: Η παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι κρατούμενοι μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για τις συνθήκες διαβίωσης στην φυλακή, αλλά και για τη συμμετοχή τους στην παράσταση που oργάνωσε ο γνωστός σκηνοθέτης

aytopsia
Με ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στις φυλακές Τρίπολης επέστρεψε στις οθόνες μας η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία».

Οι υπόδικοι και οι κατάδικοι για σεξουαλικά εγκληματα μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για τα αδικήματά τους, την ποινή τους, τον τρόπο ζωής στην φυλακή, αλλά και για την πολυσυζητημένη παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, που οργανώθηκε μέσα στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως ανέφεραν, η οργάνωση μίας θεατρικής παράστασης ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όλους, είτε φυλακισμένους είτε εργαζόμενους.

«Στην αρχή, υπήρχε το πρώτο ξάφνιασμα, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση. Προκλήθηκε ένας μικρός συνωστισμός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που κάτι αρχίζει να γίνεται σε αυτό το κατάστημα. Κάτι που δεν έιχαμε στο παρελθόν. Αυτό εκτονώνει τον κρατούμενο. Ένας άνθρωπος όταν έρχεται απ' έξω, θέλει να δώσει κάπου την ενέργειά του, μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι που έξω έχουν οικογένειες, δουλειές κλπ., εδώ μέσα είναι νεκρός ο χρόνος, πρέπει να βρεθούν κάποιες δραστηριότητες για εκείνους», δήλωσε ο Διευθυντής των φυλακών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf57cok59dop-st)


Ένας κρατούμενος, ο οποίος και θα λάβει μέρος στην παράσταση δήλωσε στον Αντώνη Σρόιτερ: «Χαρήκαμε πάρα πολύ, γιατί δόθηκε στους κρατούμενους η δυνατότητα να έχουν μία ευκαιρία, να γνωρίσουμε έναν καλό σκηνοθέτη και να συμμετέχουμε. Ήταν τύχη. Οι κρατούμενοι είναι πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουν σε κάτι τόσο επίκαιρο και σημαντικό».

«Θέλω να το κάνω για την εμπειρία, δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Ας το δοκιμάσω και θα δω πώς θα βγει. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου, είναι κάτι που σε ηρεμεί»,
αναφέρει άλλος κρατούμενος που θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf53sbsobrr5-st)

 
«Θέλουμε να γνωρίσουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες που έχουμε μέσα μας, να κάνουμε κάτι εδώ μέσα που θα μας μείνει. Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι τέτοιο, νιώθεις ότι το βιώνεις διαφορετικά, είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς», δήλωσε άλλος κατάδικος στον αρχισυντακτη της εκπομπής «Αυτοψία», Φρίξο Δρακοντίδη.

Κλείσιμο
Αν και η εκπομπή ξεκίνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρωθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, το κοινό φαίνεται πως επιβράβευσε την δημοσιογραφικη ερευνα, με τους δείκτες τηλεθέασης να σημειώνουν διψήφια ποσοστά. 


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές σήμερα στα δυτικά - Νέα κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής - Δείτε χάρτες

Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα των ενόρκων για την Έφη Κακαράντζουλα μετά την αγόρευση «καταπέλτη» του εισαγγελέα

Δυστύχημα στο πλατό της ταινίας «Rust»: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από «άσφαιρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης