Πάρις Χίλτον: Στο Κογκρέσο για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα - «Κάθε μέρα υπόκεινται σε κακοποίηση»

Πάρις Χίλτον: Στο Κογκρέσο για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα - «Κάθε μέρα υπόκεινται σε κακοποίηση»

Η σταρ μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που οφείλουν να γίνουν στα ιδρύματα - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα παιδικά της χρόνια σε ένα τέτοιο ίδρυμα -  «Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντουζ λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς», δήλωσε μεταξύ άλλων

paris
Η Πάρις Χίλτον όχι μόνο άφησε στην άκρη τα πάρτι και τα ριάλιτι, αλλά αγωνίζεται πλέον, για τη νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν σε «ιδρυματικές» συνθήκες, καθώς και η ίδια δεν μεγάλωσε ως «φυσιολογική έφηβη» , όπως αποκαλύπτει.

Η σταρ των '00ς εμφανίστηκε στο Κογκρέσο και εκφώνησε έναν ξεχωριστό λόγο σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. «Κάθε μέρα στις ΗΠΑ, παιδιά που ζουν σε κέντρα φροντίδας υπόκεινται σε κακοποίηση, είτε συναισθηματική, είτε σωματική, είτε σεξουαλική», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια επισήμανε πόσο σημαντική είναι η ομοσπονδιακή νομοθεσία και η χρηματοδότηση, προκειμένου να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να δοθεί περισσότερη έμφαση στις σωστές συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών.


Για την δική της εμπειρία και την απόφαση των γονιών της να την στείλουν μακριά για να μεγαλώσει με έναν πιο αυστηρό τρόπο ζωής, η Πάρις Χίλτον ανέφερε: «Μου υποσχέθηκαν ότι η λεγόμενη σκληρή αγάπη θα με έκανε καλά, αφού ήμουν μία προβηματική έφηβη. Το να με στείλουν μάλλον στην άλλη άκρη της χώρας, ήταν ο μόνος τρόπος».

Τα χρόνια που πέρασε στο ίδρυμα δεν ήταν και τα πιο εύκολα για εκείνη. «Με φίμωναν, με χαστούκιζαν στο πρόσωπο, άνδρες εργαζόμενοι με έβλεπαν να κάνω ντουζ λέγοντάς μου χυδαίους χαρακτηρισμούς και με ανάγκαζαν να παίρνω φάρμακα χωρίς καν μία διάγνωση γιατρού. Δεν πήγαινα ούτε στο σχολείο κανονικά. Μπήκα στην απομόνωση, γεμάτη γρατζουνιές, καλυμμένη με αίμα και με πολλά ακόμη».


Κλείσιμο
Πάνω στα λεγόμενά της πάτησε και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ για να τονίσει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να αλλάξουν οι συνθήκες στα ιδρύματα.

«Πίσω από γυαλιστερά διαφημιστικά φυλλάδια και υποσχέσεις, κρύβεται μία σκοτεινή αλήθεια. Η πραγματικότητα της κακοποίησης, της κακομεταχείρισης, της παραμελησης και του μαρτυρίου. Για πολύ καιρό, κακοί ηθοποιοί της βιομηχανίας των "προβληματικών εφήβων" κατασπάραξαν απελπισμένους γονείς και ευάλωτα παιδιά και έκαναν την παιδική κακοποίηση επιχειρηματικό μοντέλο. Από το 2000 εώς το 2015, 80 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε τέτοια κέντρα, είτε από στραγγαλισμό, είτε από αυτοκτονία», δήλωσε. 





Ειδήσεις σήμερα:

Το μήνυμα από την έρευνα Τσιόδρα: Σωτήρια τα εμβόλια - Ανεμβολίαστοι σχεδόν 9 στους 10 νεκρούς

Επίθεση με βιτριόλι: Εφτάσε η ώρα του εισαγγελέα για την Έφη Κακαράντζουλα

Ντόναλντ Τραμπ: Ανήγγειλε την ίδρυση δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που τον βάφτισε «Truth Social»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης