Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μας ξεναγεί στον δικό του παράδεισο, τη Σκιάθο

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μας ξεναγεί στον δικό του παράδεισο, τη Σκιάθο

Δείτε το βίντεο από τη «Μύκονο των Σποράδων»

Danos
Το Mykonos Live TV άφησε για λίγο το νησί των Ανέμων και ταξίδεψε στη Σκιάθο, που αποκαλείται και «Μύκονος των Σποράδων» λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα της. Εκεί συνάντησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος μας καλωσόρισε στον τόπο καταγωγής του και μας ξενάγησε στα αγαπημένα του σημεία.

Πρώτος σταθμός οι Κουκουναριές, μια παραλία που είναι στην καρδιά του, όχι επειδή είναι η πιο μεγάλη ή η πιο τουριστική, αλλά επειδή εκεί μεγάλωσε από μικρός και στην συνέχεια δουλεύοντας.

 Πίσω από την παραλία υπάρχει ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, ο μόνος βιότοπος κουκουναριάς που βρίσκεται στην Μεσόγειο σε νησί, ενταγμένος ως προστατευόμενη περιοχή, στο δίκτυο Natura 2000.

Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί χώρο προπόνησης και ηρεμίας για τον αγαπημένο Ντάνο, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να προστατεύεται ως κόρην οφθαλμού ώστε να τον απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες. Επόμενη στάση στο βόρειο τμήμα του νησιού η παραλία Λαλάρια, μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας και από αυτές που έκαναν την Σκιάθο διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα τιρκουάζ νερά της, τα στρογγυλά ολόλευκα βότσαλα που την καλύπτουν, ο επιβλητικός κάθετος βράχος που σχηματίζει έναν κλειστό κόλπο και ένας μικρότερος βράχος στην άκρη της παραλίας που εκτείνεται μέσα στην θάλασσα και σχηματίζει μια πύλη (Τρύπια Πέτρα) προκαλούν θαυμασμό στους επισκέπτες, που φτάνουν εδώ μόνο διά θαλάσσης.

Στις must παραλίες για κάποιον που θα βρεθεί στην Σκιάθο είναι και το Μαντράκι, επίσης στο βόρειο τμήμα του νησιού, προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Τελευταίος σταθμός η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ψηλά στο βουνό, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το λιμάνι. Ένα μέρος που, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος, το επισκέπτεται από την νεαρή του ηλικία, που έχει τεράστια σημασία για εκείνον και που έχει την ευκαιρία να συναντά τον πατέρα Ιωσήφ, ηγούμενο της Μονής, ο οποίος είναι παλιός του συμμαθητής.

O Γιώργος Αγγελόπουλος την τελευταία τριετία έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο ως ιδρυτής και πρόεδρος του «Φύλακα Άγγελου» που σκοπό έχει να βρίσκεται δίπλα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Και φαίνεται πως ένας φύλακας άγγελος όπως ο Γιώργος έχει τον παράδεισό του, την Σκιάθο.



Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: Εξαγριωμένοι συγγενείς και φίλοι αναζητούν αυτόν που διέρρευσε την φωτογραφία από το νεκροτομείο

Η άγνωστη οικογενειακή τραγωδία που έκανε τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο ένθερμο υποστηρικτή του εμβολιασμού


Η Ashley Graham ποζάρει γυμνή στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης