GNTM - Κατερίνα Βισέρη: Η πρώην παίκτρια μιλάει για τη μάχη της με τις διατροφικές διαταραχές

GNTM - Κατερίνα Βισέρη: Η πρώην παίκτρια μιλάει για τη μάχη της με τις διατροφικές διαταραχές

Έχει καταπολεμήσει πλέον τόσο τη νευρική ανορεξία όσο και τη βουλιμία

visa
Φιλοξενούμενη σήμερα (21/9/2021) στο «Πρωινό», η Κατερίνα Βισέρη εξομολογήθηκε για τα ψυχοσωματικά προβλήματα -την υπερφαγία και τη νευρική ανορεξία-, τα οποία την βασάνιζαν όταν ήταν μικρότερη.

«Οι διατροφικές διαταραχές ξεκίνησαν στην εφηβεία, γύρω στα 14. Δεν μου άρεσε η όψη των ποδιών μου. Κατάλαβα ότι έχω πρόβλημα όταν είδα τη ζυγαριά κάπου στα 40 κιλά, η οποία κατέβηκε κι άλλο. Τα έκανα όλα με τρομερή συνέπεια και υπερένταση. Δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω το πώς. Οι δικοί σου άνθρωποι θα σου πουν την αλήθεια, αλλά νομίζω ότι δεν με ένοιαζε ποτέ. Ξεκίνησα με υπερφαγία στην εφηβεία μου. Έβγαζα τη στεναχώρια, τα άγχη μου, όλα στο φαγητό. Μετά πήγα στην ανορεξία».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ceffrjhm0dyx-st)


Στην συνέχεια, εξήγησε πώς η συμμετοχή της στο «GNTM» την βοήθησε να αναγνωρίσει το διατροφικό της πρόβλημα. «Το "GNTM" νόμιζα τότε ότι ήταν μία κακή εμπειρία, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο ευχάριστο μάθημα ήταν. Με έκανε να παραδεχτώ όσα είχα με το φαγητό. Επίσης, με βοήθησε που ζούσα με 20 κοπέλες που είχαν διατροφικές συνήθειες σχεδόν φυσιολογικές. Άρα έπαιρνα παράδειγμα».

«Σε ειδικό πήγα γιατί άρχισε να με πιέζει ο περίγυρος, όχι επειδή το ήθελα. Ξύπνησα, όμως, κι αυτό με έσωσε από υπερβολική ασιτία και θέματα υγείας», γνωστοποίησε η καλλονή.

Αναφορικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε η διατροφική της διαταραχή στον οργανισμό της, τόνισε: «Δεν θα μπορούσα να κάνω οικογένεια, είχα και έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα στο έντερο, οι ψυχικές μεταπτώσεις είναι πολύ σημαντικές, δεν σου επιτρέπουν να ζεις φυσιολογικά, να αγαπήσεις φυσιολογικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό από τους παιδίατρους - Πώς θα γίνεται

Οι «Άγγελοι» στο πλευρό της Ιωάννας: Η στήριξη, οι επιπλοκές και οι δυσκολότερες στιγμές

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης: Θα μιλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά, πιθανότατα, δεν θα δει τον Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης