Ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον εξομολογείται: Η επαφή με τη φύση με έσωσε από την κατάθλιψη

Ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον εξομολογείται: Η επαφή με τη φύση με έσωσε από την κατάθλιψη

Έχουν περάσει 1.255 ημέρες από τότε που διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη - Πλέον ζει μακριά από την πόλη, με τη σντροφό του

james_middleton
Ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, μοιράστηκε με το κοινό του στο Instagram δύο φωτογραφίες και μίλησε για την διάγνωση του με κλινική κατάθλιψη με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Όπως αναφέρει ο 34χρονος, έχουν περάσει 1.255 μέρες από όταν διαγνώστηκε με κατάθλιψη. Έκτοτε, πήρε την απόφαση να αποστασιοποιηθεί από τον αστικό τρόπο ζωής και ζει με την σύντροφο του στην εξοχή. Στην δημοσίευση του εξηγεί πως αυτός ο τρόπος ζωής ήταν η θεραπεία του στη δύσκολη κατάσταση, που βίωσε.

james_wife


Στη λεζάντα των φωτογραφιών, γράφει: «Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 ημέρες από όταν διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη, όμως εκείνη ήταν η πρώτη μέρα που έμαθα για την ψυχική υγεία και πως αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής μας. Δέκα ημέρες μετά, εξαφανίστηκα, έβαλα τα σκυλιά μου στο αυτοκίνητο μου και χωρίς να πω σε κανέναν προς τα που πηγαίνω, οδήγησα μέχρι ένα άγριο και απομακρυσμένο μέρος κοντά στη λίμνη. Εκεί, κολύμπησα στην παγωμένη λίμνη, έκανα μοναχικές βόλτες στο χιόνι και έμεινα μόνος σε ένα απομονωμένο εξοχικό σπίτι, προσπαθώντας να ηρεμήσω το μυαλό μου. Γιατί το έκανα; Ήθελα να βρίσκομαι στη φύση. Η φύση είναι η πρωταγωνίστρια της ψυχικής και συναισθηματικής μας υγείας.»

Κλείσιμο


Στην συνέχεια της λεζάντας, αναφέρεται στο λόγο που επέλεξε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες: «Η φωτογραφία μου στο βουνό ήταν δέκα ημέρες ακριβώς μετά τη διάγνωση μου. Δεν μπορούσα να νιώσω χαρά, ενθουσιασμό ή προσδοκία, μόνο ένα άγχος το οποίο με ακολουθούσε όλη την ημέρα. Αυτή όμως την στιγμή με τα σκυλιά μου στην κορυφή του βουνού, δε θα την ξεχάσω ποτέ. Εισέπνευσα βαθιά, φώναξα και απορρόφησα όλα όσα μου δίνει η φύση. Έτσι, πήρα δύναμη να αντιμετωπίσω την μάχη με την κατάθλιψη μου. Κάθε φορά που ανεβαίνω αυτό το βουνό, τού λέω πάντα ευχαριστώ, γιατί έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψή μου».

pipa_middleton_james


Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Telegraph είχε μιλήσει ξανά για τη διάγνωσή του, ενώ είχε επαινέσει επίσης την αδερφή του, Κέιτ Μίντλετον, για την υποστήριξη, που τού πρόσφερε. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν παρακολουθήσει μαζί του τις συνεδρίες γνωστικής συμπεριφοράς, που έκανε.


 Ειδήσεις σήμερα: 

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 20χρονη Καρολάιν στην Αλόννησο

Μετακινήσεις: Ξεκίνησε η έξοδος από τις πόλεις - Κίνηση σε λιμάνια και διόδια

ΜακΓκρέγκορ: Από την πρόνοια... «βασιλιάς» του ΜΜΑ - Ο μεγάλος έρωτας, οι σεξουαλικές επιθέσεις και τα αμύθητα πλούτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης