Μέγκαν Μαρκλ: Έβγαλε διάγγελμα - Ετοιμάζει το έδαφος για την πολιτική της καριέρα; (βίντεο)

Μέγκαν Μαρκλ: Έβγαλε διάγγελμα - Ετοιμάζει το έδαφος για την πολιτική της καριέρα; (βίντεο)

«Υποστηρίζουμε τις μαύρες γυναίκες στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας»: είναι το πολιτικό μήνυμα, με τη Δούκισσα του Σάσεξ να επιστρέφει δυναμικά στο παιχνίδι - Τι λέει ο πρίγκιπας Χάρι για τα εμβόλια - Δείτε τις ανακοινώσεις του ζεύγους

megannn
Να εμπλουτίσει την αυτοβιογραφία της επιδιώκει μάλλον η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, αφού, μετά την καριέρα της ως ηθοποιός, αποφάσισε να περάσει το κατώφλι του βρετανικού παλατιού και να παντρευτεί έναν γαλαζοαίματο. Ωστόσο, δεν φάνηκε πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή της να μείνει στο παλάτι κι εν τέλει αποχώρησε από αυτό οικειοθελώς μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι. Στη συνέχεια, έψαξε το «ταλέντο» της στη συγγραφή βιβλιών, αλλά από ότι φαίνεται ούτε αυτό την ικανοποίησε... Αυτή τη φορά έκανε το μεγάλο «μπαμ» σε έναν νέο ρόλο: Απηύθυνε το πρώτο της διάγγελμα!

Η εγκυμονούσα Μέγκαν Μαρκλ έκανε το... πολιτικό της ντεμπούτο μέσω μιας μαγνητοσκοπημένης δήλωσής της κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης της συναυλίας Vax Live. Ως βασική της θέση ορίζει «την πανδημία του κορωνοϊού που ήρθε να "τσακίσει" μία νέα προοδευτική γενιά γυναικών». Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην αυλή της έπαυλης -αξίας 14,7 εκατ. δολαρίων- στην Καλιφόρνια, στην οποία διαμένει το τελευταίο διάστημα με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, και τον δίχρονο γιο τους, Άρτσι.

Meghan Markle makes first TV appearance since Oprah interview


«Ο σύζυγός μου κι εγώ πιστεύουμε ότι είναι μείζονος σημασίας να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάκτηση και τη διασφάλιση της υγείας για όλους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον γυναικείο πληθυσμό που έχει επηρεαστεί πολύ περισσότερο από αυτή την πανδημία», ανακοίνωσε η Μέγκαν. «Τις γυναίκες, ειδικότερα τις μαύρες γυναίκες, καθώς ανήκουν σε μία γενιά αποκλεισμένη από οικονομικές διεκδικήσεις».

aa


«Ανυπομονούμε να φέρουμε σύντομα στον κόσμο το κοριτσάκι μας. Το αίσθημα ευτυχίας είναι τόσο έντονο και θέλουμε να το μοιραστούμε με εκατομμύρια οικογένειες από ολόκληρο τον κόσμο. Βασιζόμενοι στη σκέψη της μικρής μας κόρης, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε νεαρή γυναίκα και κάθε κορίτσι αξίζει να έχει τη υποστήριξή μας», πρόσθεσε η Δούκισσα του Σάσεξ.

bb


«Από την έναρξη της πανδημίας σχεδόν 5,5 εκατομμύρια γυναίκες έχουν χάσει τις δουλειές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή που 47 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως αναμένεται να περιέλθουν σε κατάσταση φτώχειας», συνέχισε και υπογράμμισε τα εξής: «Το αν κάποιος θα γίνει ικανός ηγέτης μελλοντικά εξαρτάται από τις αποφάσεις, που θα λάβει, και τις ενέργειες, στις οποίες θα προβεί, στο παρόν. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι, ανακτώντας τις δυνάμεις μας -μετά το πέρας της πανδημίας- θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αναγεννηθούμε μαζί».

Το σύντομο διάγγελμά της προβλήθηκε στο τέλος της τηλεοπτικής μετάδοσης της συναυλίας, η οποία προβλήθηκε σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια των ΗΠΑ, το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή ήταν η πρώτη της εμφάνιση στην αμερικανική τηλεόραση, μετά της πολυσυζητημένη συνέντευξη που έδωσε το ζεύγος στην εκπομπή της Όπρα, τον περασμένο Μάρτιο.

Κλείσιμο
Πάντως, δεν έχει γίνει σαφής ο ακριβής χρόνος που γυρίστηκε το ολιγόλεπτο βίντεο του διαγγέλματος της Μέγκαν.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Χάρι προχώρησε σε δήλωση σχετικά με την «πολιτικοποίηση» των εμβολίων κατά της Covid-19, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε στα πρασκήνια της συναυλίας του Vax Live.



«Νομίζω ότι το πιο ανησυχητικό για εμένα και τη γυναίκα μου είναι η πολιτικοποίηση της επιστήμης», δήλωσε ο Χάρι στο ασπρόμαυρο κλιπ, που δημοσιεύτηκε στο Twitter το ίδιο βράδυ. «Όταν είμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση ζωής και θανάτου, όπως συμβαίνει τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πολιτικοποίηση των εμβολίων. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι άνθρωποι παγκοσμίως θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στο εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

cc


Το ζεύγος Χάρι-Μέγκαν υποστήριξε την κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την άρση της πατέντας των εμβολίων, ώστε να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση και των φτωχών χωρών στο πολύτιμο αγαθό για τη  μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή -ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα- επέφερε μείωση στις μετοχές για τους κατασκευαστές των εμβολίων της Pfizer και της Moderna. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Άλμπερτ Μπουρλά, χαρακτήρισε τη θέση υπέρ της άρσης της πατέντας ως «μέγα σφάλμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Lockdown: Το πρώτο Σαββατοκύριακο «ελευθερίας» - Γέμισαν παραλίες, εστιατόρια και καφετέριες

ΗΠΑ: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος του Μπάρακ Ομπάμα και... σταρ του Λευκού Οίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης