Πρίγκιπας Χάρι - Όπρα Γουίνφρεϊ: Αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ τους για την ψυχική υγεία

Πρίγκιπας Χάρι - Όπρα Γουίνφρεϊ: Αυτόν τον μήνα θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ τους για την ψυχική υγεία

Η σειρά-ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στο Apple TV, έπειτα από καθυστερήσεις εξαιτίας τόσο της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και του Megxit

harry-oprah
Η Όπρα Γουίνφρεϊ ανακοίνωσε ότι μια νέα σειρά-ντοκιμαντέρ σχετική με την ψυχική υγεία, την οποία δημιούργησε η ίδια μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, θα «βγει στον αέρα» αυτόν τον μήνα.

Η σειρά-ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στο Apple TV, έπειτα από καθυστερήσεις εξαιτίας τόσο της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και του Megxit.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, το οποίο θα εστιάζει στην «ψυχική ασθένεια και ψυχική ευεξία», ήταν αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών χρόνων και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης-βόμβα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα τον περασμένο Μάρτιο.

Η Όπρα, μάλιστα, έκανε αναφέρθηκε ξανά στη σειρά-ντοκιμαντέρ αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο «The Drew Barrymore Show» με τον Dr. Μπρους Πέρι, ο οποίος, επίσης, θα πάρει μέρος στο ντοκιμαντέρ.






Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, είπε: «Θα ήθελα απλά να αναφέρω ότι ο Dr. Πέρι κι εγώ μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι και την Apple δουλεύουμε τα δύο τελευταία χρόνια μια σειρά σχετική με την ψυχική υγεία, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάιο».

Ο Χάρι αναφέρθηκε ως «συνεργάτης, συνδημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός» στη νέα σειρά-ντοκιμαντέρ, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Sun» τον περασμένο Ιανουάριο, η σειρά προοριζόταν αρχικά να προβληθεί το φθινόπωρο του 2020, ωστόσο τόσο οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και η αποχώρηση του Χάρι από τη βασιλική οικογένεια και η μετακόμισή του μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ στην Αμερική καθυστέρησαν το πρότζεκτ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της με την καλύτερή της φίλη Γκέιλ Κινγκ το 2019, η Όπρα αποκάλυψε πώς ξεκίνησε το πρότζεκτ, αναφέροντας ότι εκείνη έδωσε την ιδέα στον Χάρι πάνω σε μια συζήτηση για τα παγκόσμια ζητήματα.

«Ρώτησα τον πρίγκιπα Χάρι "ποια πιστεύεις ότι είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή" και αυτός απάντησε "είναι δύο"», είπε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Είπε ότι είναι τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η ψυχική ευεξία, η ψυχική ικανότητα και η ψυχική υγεία», συμπλήρωσε.

«Όπως ξέρετε, μίλησε σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και για το τι πέρασε απ' όταν πέθανε η μητέρα του αλλά και για το πώς μιλώντας γι' αυτό ωφελήθηκε», συνέχισε.

«Οπότε είναι κάτι που ενδιαφέρει τον ίδιο και κατά το τέλος της συζήτησής μας του είπα "Θα δημιουργήσω κάτι μαζί με την Apple. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει και μένα και θέλω να προσπαθήσω να σβήσω το 'στίγμα'" και εκείνος απάντησε "θα ήθελα να βοηθήσω αν μπορώ"», συμπλήρωσε.

Τότε ήταν που και η Όπρα αποφάσισε να προτείνει στον Χάρι να συνεργαστεί μαζί της στο πρότζεκτ, με το Apple TV να αποκαλύπτει ότι ο πρίγκιπας Χάρι συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της σειράς.

Η Όπρα αναφέρθηκε στη σειρά-ντοκιμαντέρ και κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, λέγοντας ότι «ο Χάρι κι εγώ δουλεύουμε μαζί πάνω σε μια σειρά-ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία».

gdh


Σε μια δήλωση του -αφότου ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Apple- ο Χάρι είπε: «Πιστεύω πραγματικά ότι η καλή ψυχική υγεία είναι το κλειδί για την ισχυρή ηγεσία, τις παραγωγικές κοινότητες και έναν συγκεκριμένο σκοπό. Είναι τεράστια ευθύνη να το κάνετε αυτό καθώς σας φέρνουμε τα γεγονότα, την επιστήμη και την επίγνωση ενός θέματος που είναι τόσο σχετικό αυτή την εποχή».

«Ελπίζουμε ότι αυτή η σειρά θα είναι θετική, διαφωτιστική και χωρίς αποκλεισμούς. Είμαι απίστευτα περήφανος που συνεργάζομαι μαζί με την Όπρα σε αυτήν τη ζωτικής σημασίας σειρά».

Ειδήσεις σήμερα

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Ο «ανεπανόρθωτα διαλυμένος» γάμος και το παρασκήνιο του διαζυγίου των 130 δισ. δολαρίων

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Εργατική Πρωτομαγιά: Μετακινήσεις μετ' εμποδίων - Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης