Lil Nas X: «Δίνει πόνο» απαντώντας στους επικριτές του για το «σατανιστικό βίντεο»

Lil Nas X: «Δίνει πόνο» απαντώντας στους επικριτές του για το «σατανιστικό βίντεο»

Ο νεαρός queer ράπερ δείχνει να διασκεδάζει στο έπακρο τον χαμό που έχει προκαλέσει το βίντεο κλιπ για το «Μontero» όπου προσφέρει αισθησιακό lap dance στον Σατανά

monteroo
Τον χαμό που έχει προκαλέσει το αμφιλεγόμενο βίντεο κλιπ του για το τραγούδι «Montero (Call Me By Your Name)» δείχνει να απολαμβάνει στο έπακρο ο νεαρός ράπερ Lil Nas X, ο οποίος έχει δει τη φήμη του να εκτοξεύεται τις τελευταίες μέρες. Ο 21χρονος καλλιτέχνης βρέθηκε στο στόχαστρο συντηρητικών φωνών στις ΗΠΑ - και όχι μόνο - για το εν λόγω βίντεο κλιπ που τον εμφανίζει (μεταξύ άλλων) να... ερωτοτροπεί με τον όφι στην Εδέμ και να κατεβαίνει γλιστρώντας σε έναν στύλο για στριπτίζ στην κόλαση, όπου προσφέρει ένα αισθησιακό lap dance στον Σατανά.

Οι προκλητικές για κάποιους σκηνές, σε συνδυασμό με την συνεργασία του σταρ με εταιρεία που κυκλοφόρησε μια «διαβολική εκδοχή» sneaker με ανθρώπινο αίμα (για τα οποία η Nike κατέθεσε μήνυση), προκάλεσαν παροξυσμό στα social media, ο οποίος μεταφέρθηκε σύντομα και στα διεθνή ΜΜΕ.

Κι ενώ κάποιοι σχολιαστές βρήκαν τον συμβολισμό του κλιπ του «Montero» ενδιαφέροντα και άξιο ανάλυσης (όπως π.χ. το TIME που φιλοξενεί την αποψη ιστορικών για τις θρησκευτικές και αρχαιοελληνικές αναφορές στο βίντεο), άλλοι επέκριναν σφοδρά τον νεαρό εκφράζοντας απογοήτευση για τις πρόσφατες επιλογές του.

Lil Nas X - MONTERO (Call Me By Your Name) (Official Video)


Ο Lil Nas X από τη μεριά του (το αληθινό όνομα του οποίου είναι Μοντέρο Λαμάρ Χιλ) υπενθυμίζει στους φαν αλλά και τους επικριτές του ότι είναι «προϊόν» του Ίντερνετ: Όπως ακριβώς χρησιμοποίησε τα social media για να κάνει viral το «Old Town Road», έτσι και τις περασμένες μέρες κοινοποιεί συνεχώς memes για το νέο του single και προωθεί τα «σατανοπάπουτσα» που έφτιαξε εταιρεία τροποποιώντας τα Nike Air Max 97 και προσθέτοντας μια πεντάλφα και μια σταγόνα ανθρώπινο αίμα στη σόλα.

Κλείσιμο
Επίσης, απαντά σχεδόν με ενθουσιασμό σε όσους τον βάζουν στο στόχαστρο. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1. Όταν η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ επέκρινε τα sneakers, γράφοντας στο Twitter ότι η χώρα δίνει μάχη για να σώσει τη ζωή του έθνους, ο 21χρονος της έγραψε: «Είσαι κοτζάμ κυβερνήτης και βρίσκεσαι εδώ να τουιτάρεις για παπούτσια. Πήγαινε δούλεψε!».



Μια άλλη ανάρτηση της Νόεμ παρέθετε ένα εδάφιο από τη Βίβλο. Σε αυτό το tweet ο ράπερ απάντησε με έναν σόκιν στίχο από το κομμάτι «Montero», παραθέτοντάς το με τον ίδιο τρόπο, σαν να αποτελούσε κι αυτό εδάφιο.



2. Ο ράπερ Τζόινερ Λούκας κριτίκαρε τον Lil Nas X επειδή κυκλοφόρησε το νέο του βίντεο χωρίς disclaimer, εκθέτοντας ανυποψίαστα παιδιά σε ακατάλληλο περιεχόμενο. Σε tweet που στη συνέχεια διέγραψε, επισήμαινε πως, επειδή όλα τα παιδιά λάτρεψαν το «Οld town road», μπήκαν χωρίς δεύτερη σκέψη να δουν το νέο βίντεο, που ωστόσο έχει αρκετά διαφορετικό ύφος. Σε αυτήν την κριτική ο νεαρός ράπερ απάντησε πως, παρά τη δημοφιλία του country rap κομματιού στα παιδιά, ούτε κι αυτό είναι αυτό που θα λέγαμε «καθαρό» τραγούδι. «Τραγουδάω για ναρκωτικά και μοιχεία στο old town road. Εσείς αποφασίσατε να αφήσετε τα παιδιά σας να το ακούσουν. Εσείς έχετε την ευθύνη» απαντά.




3. Ένας σχολιαστής του Fox News αναφέρθηκε στο βίντεο ως «αξιολύπητο και απελπισμένο», χαρακτηρίζοντας εξοργιστικό το γεγονός ότι κυκλοφόρησε λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο ράπερ από τη μεριά του μόνο που δεν έκανε... πάρτι που έπαιξε στο συντηρητικό δίκτυο το κομμάτι του!




4. Όταν ένας πάστορας αναφέρθηκε στο «Montero» ως «ένα μάτσο σατανιστικές, μοχθηρές ανοησίες», ο Lil Nas X «απείλησε» να φτιάξει ένα sample με απόσπασμα της παθιασμένης ομιλίας του.






Ειδήσεις σήμερα 

Υπόθεση Βαλυράκη: Οι επόμενες κινήσεις μετά την ανατροπή από την ιατροδικαστική έρευνα

Οι τρεις λόγοι που φτάσαμε στο μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα - Τι ανησυχεί τώρα τους ειδικούς

Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι για το ελεγχόμενο άνοιγμα - Όλα τα σενάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης