Lil Nas X: Χαμός με το βίντεο κλιπ με το lap dance στον Σατανά και τη φράση από τον Πλάτωνα!

Lil Nas X: Χαμός με το βίντεο κλιπ με το lap dance στον Σατανά και τη φράση από τον Πλάτωνα!

Το βίντεο κλιπ του νεαρού ράπερ με τον έντονο συμβολισμό, και η κυκλοφορία των «διαβολικών» sneaker με... ανθρώπινο αίμα έχουν προκαλέσει σάλο στα social media - Τι σημαίνει η φράση από το «Συμπόσιο» που εμφανίζεται στο βίντεο

lil
Είναι μόλις 21 ετών και έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να κάνει όλα τα διεθνή ΜΜΕ να μιλούν γι' αυτόν. Ο νεαρός queer ράπερ Lil Nas X (πραγματικό όνομα Μοντέρο Λαμάρ Χιλ) κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο κλιπ που έχει προκαλέσει σάλο με τις αναφορές του στον χριστιανισμό, τον διάβολο και την ομοφυλοφιλία, ενώ συνέβαλε και στην προώθηση μιας... «σατανικής εκδοχής» των παπουτσιών Air Max 97 της Nike από την οποία φυσικά ο «γίγαντας» αθλητικών ειδών έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις!

Σύμφωνα με την New York Post, το βίντεο κλιπ για το νέο single του μουσικού, που είναι γεμάτο με εικόνες και συμβολισμούς γύρω από τον χριστιανισμό, την κόλαση και τη στάση της θρησκείας απέναντι στους γκέι, έχει προκαλέσει ανησυχία στους συντηρητικούς γονείς των ΗΠΑ που βλέπουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τη μουσική του νεαρού ράπερ.

Lil Nas X - MONTERO (Call Me By Your Name) (Official Video)



Το βίντεο κλιπ πραγματικά αποκαλύπτει μια... τελείως διαφορετική πλευρά του Lil Nas X, που άρχισε να γίνεται γνωστός από τα τέλη του 2018, με το country rap single «Old Town Road». Οι σκηνές που «ντύνουν» το τραγούδι «Montero (Call Me By Your Name)» δείχνουν τον 21χρονο να βρίσκεται αρχικά σε έναν κήπο που θυμίζει Εδέμ. Στη συνέχεια εμφανίζεται να... φιλιέται με ένα ερπετόμορφο ον, να «δικάζεται» και να κατεβαίνει μέσω ενός στύλου για στρίπερ στην κόλαση, όπου προσφέρει στον Σατανά ένα άκρως αισθησιακό lap dance!

Κλείσιμο
Λίγο πριν την «πτώση» και ενώ ερωτοτροπεί με τον όφι, βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο σε ένα δέντρο (της γνώσης του καλού και του κακού ίσως;) όπου είναι σκαλισμένη η αρχαία ελληνική φράση «ἐπειδὴ οὖν ἡ φύσις δίχα ἐτμήθη, ποθοῦν ἕκαστον τὸ ἥμισυ» (επειδή η φύση χωρίστηκε τα δυο, αποζητεί το κάθε κομμάτι το άλλο του μισό).

imisi_greek_nas


Πρόκειται για μια φράση από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα που αναφέρεται σε μια εξήγηση του έρωτα και της αναζήτησης για το έτερον ήμισυ, την οποία περιγράφει ο Αριστοφάνης. Σύμφωνα με αυτήν, κάποτε οι άνθρωποι είχαν δίπλα σώματα με δυο πρόσωπα και αντί για δυο φύλα υπήρχαν τρία: το ανδρικό (δυο ανδρικά σώματα), το γυναικείο (δύο γυναικεία σώματα) και το ανδρόγυνο (με ένα ανδρικό και ένα γυναικείο σώμα). Αυτοί οι «ολοκληρωμένοι» άνθρωποι είχαν μεγάλη δύναμη και απειλούσαν τους θεούς. Έτσι ο Δίας, θέλοντας να τους αποδυναμώσει, αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο, με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματά τους. Από τότε όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό. Οι άντρες που διαχωρίστηκαν από έναν άλλο άντρα έλκονται πιο πολύ από το ίδιο φύλο, το ίδιο και οι γυναίκες που διαχωρίστηκαν από άλλες γυναίκες, ενώ οι ετεροφυλόφιλοι είναι αποτέλεσμα του τεμαχισμού των «ανδρόγυνων».

lill


Σύμφωνα με τη New York Post, το κλιπ κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με τη δημοσιεύση μιας ανοιχτής επιστολής του Lil Nas X που απευθύνεται προς τον 14χρονο εαυτό του. «Έγραψα ένα κομμάτι με το όνομά σου μέσα σ' αυτό. Ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μην κάνουμε ποτέ δημόσιο coming out, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μη γίνουμε ποτέ "αυτός" ο τύπος γκέι ανθρώπου, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να πεθάνουμε φυλάσσοντας το μυστικό, αλλά αυτό θα ανοίξει δρόμους και για άλλα queer άτομα που θέλουν απλά να υπάρξουν», αναφέρει στο γράμμα ο ράπερ. Στην επιστολή, ο μουσικός στέλνει ένα μήνυμα σε νεαρά queer άτομα που ασχολούνται με τις τέχνες να προωθήσουν την «ατζέντα» της αγάπης για τον εαυτό μας και του σεβασμού των ερωτικών προτιμήσεων των άλλων ατόμων.




Τα τελευταια 24ωρα, τα social media έχουν κατακλυστεί από εγκώμια αλλά και επικρίσεις για το βίντεο κλιπ του νεαρού ραπέρ, αλλά και για τα «διαβολικά sneaker» που ξεπούλησαν, παρά το γεγονός ότι κόστιζαν πάνω από 1.000 δολάρια. Τα παπούτσια, σύμφωνα με το BBC, φέρουν μια πεντάλφα, έναν ανάποδο σταυρό και περιέχουν μια σταγόνα από αληθινό ανθρώπινο αίμα στις σόλες.

Το «σατανικό παπούτσι» δημιουργήθηκε από τροποποίηση των Nike Air Max 97 και κυκλοφόρησε σε μόλις 666 ζευγάρια, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Nike μηνύει την καλλιτεχνική κολεκτίβα MSCH στο Μπρούκλιν που δημιούργησε τα «βλάσφημα» παπούτσια σε συνεργασία με τον μουσικό, τονίζοντας ότι δεν ενέκρινε ποτέ τη δημιουργία τους και ζητώντας να σταματήσει η MSCH να χρησιμοποιεί το διάσημο εμπορικό σήμα Swoosh.


Eιδήσεις σήμερα 

Ρεκόρ που... κόβει την ανάσα: Κράτησε την αναπνοή του για 24 λεπτά και 33 δεύτερα κάτω από το νερό!

Σάρον Στόουν: Ο παππούς μου κακοποίησε εμένα και την αδερφή μου - Τον «βοήθησε» η γιαγιά μας

Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αναμένεται να ισχύσει για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης