Angelina Jolie: Δημοπρατεί ιστορικό πίνακα του Winston Churchill

Angelina Jolie: Δημοπρατεί ιστορικό πίνακα του Winston Churchill

Ο Βρετανός πρωθυπουργόςτον είχε κάνει δώρο στον Franklin Roosevelt

angelina_jolie_art
Ο οίκος δημοπρασιών Christie's ανακοίνωσε ότι η διάσημη ηθοποιός Angelina Jolie δημοπρατεί έναν πίνακα που έκανε ο Winston Churchill για τον Franklin D. Roosevelt το 1943.

Ο πίνακας, που ανήκει στην οικογενειακή συλλογή της Jolie, ονομάζεται «Tower of the Koutoubia Mosque», και ήταν το μόνο έργο τέχνης που δημιούργησε ο Churchill κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εκτιμάται ότι η τιμή του θα φθάσει από 2,1 εκατομμύρια σε 3,4 εκατομμύρια δολάρια τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Πηγή που μίλησε στο Page Six αποκάλυψε ότι η ηθοποιός απέκτησε τον πίνακα το 2011. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie's, ο Βρετανός πρωθυπουργός δημιούργησε το έργο τέχνης στο Μαρακές μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα τον Ιανουάριο του 1943.

Ο  Winston Churchill είχε προσκαλέσει τον Franklin D. Roosevelt, την επόμενη μέρα του συνεδρίου, για να απολαύσουν μαζί τη θέα της πόλης και το ηλιοβασίλεμα. Η θέα εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Roosevelt που ο  Churchill  ζωγράφισε τη σκηνή ως ενθύμιο για τον πρόεδρο.

«Αναμφισβήτητα είναι ο καλύτερος πίνακας του Winston Churchill λόγω του γεγονότος ότι τονίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών» δήλωσε ο επικεφαλής του Christie's, Nick Orchard.

Δείτε τον πίνακα:
67894228


Ειδήσεις σήμερα 

Σχεδόν 300.000 έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα - Το χρονοδιάγραμμα της παραλαβής των εμβολίων

Τι θα ισχύσει για την πρόωρη συνταξιοδότηση μετά το 2022

Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος: «Θα αποδοθούν οι τιμές που αρμόζουν στον ήρωα πυροσβέστη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης