«Κλάδος ελαίας» από τη βασίλισσα σε Χάρι και Μέγκαν: Τους κάλεσε σε εκδηλώσεις για τα γενέθλιά της

Η 94χρονη μονάρχης είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στα καθήκοντά της, αν οι οδηγίες της κυβέρνησης για την πανδημία το επιτρέψουν - Θα αποδεχθούν την πρόσκληση της βασίλισσας ο Χάρι και η Μέγκαν;

«Κλάδο ελαίας» στον πρίγκιπα Χάρι και την Αμερικανίδα σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, έτεινε η βασίλισσα Ελισάβετ, αφού, όπως αποκάλυψαν ανώτατοι αξιωματούχοι του παλατιού στους Sunday Times, η μονάρχης προσκάλεσε τον εγγονό της και την πρώην ηθοποιό στους επίσημους εορτασμούς για τα 95α γενέθλιά της, τον προσεχή Ιούνιο.

Η μακροβιότερη βασίλισσα στον κόσμο είναι αποφασισμένη, αν οι οδηγίες της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία το επιτρέψουν, να επιστρέψει στα καθήκοντά της και στο παλάτι μετά την μακρά απομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ από τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα, το Σάββατο εκπρόσωπος των ανακτόρων ανακοίνωσε πως η 94χρονη βασίλισσα και ο 99χρονος δούκας του Εδιμβούργου έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο κάστρο του Ουίνδσορ. Ο εμβολιασμός των γαλαζοαίματων ανακοινώθηκε δημόσια, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τον λαό στη Γηραιά Αλβιόνα.

Στόχος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι στα επίσημα γενέθλιά της στις 12 Ιουνίου να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο η παραδοσιακή μεγαλειώδης παρέλαση Trooping The Colour, η οποία δεν έγινε το περασμένο έτος εξαιτίας της πανδημίας αλλά και να συγκεντρωθεί πάλι στο μπαλκόνι του παλατιού σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, μαζί με τον Χάρι και τη Μέγκαν, οι οποίοι μετά το Megxit έχουν εγκατασταθεί μόνιμα μαζί με τον γιο τους, Άρτσι, στη Σάντα Μπάρμπαρα. Μάλιστα, αν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν μόνο στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια της Ελισάβετ καθώς δύο ημέρες νωρίτερα, στις 10 Ιουνίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γίνει 100 ετών ενώ τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα στους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον.

«Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν μετανιώνουν για την μετακόμιση στις ΗΠΑ», δήλωσε φίλος του ζευγαριού

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Μπάκιγχαμ, με δεδομένο πως τα γενέθλια της Ελισάβετ είναι ταυτόχρονα «επίσημο» και «οικογενειακό γεγονός» αναμένεται πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις. Μετά τον γάμο της με τον Βρετανό γαλαζοαίματο η πρώην πρωταγωνίστρια του δικαστικού δράματος Suits είχε παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις από το μπαλκόνι του παλατιού μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και την Κέιτ Μίντλετον, με την οποία σήμερα είναι αμφίβολο αν διατηρούν καλές σχέσεις. Η τελευταία φορά που ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου μαζί με την σύζυγό του παρέστησαν σε επίσημη εκδήλωση με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν τον περασμένο Μάρτιο στη λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Εκείνη την ημέρα το κλίμα ήταν βαρύ καθώς ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν ρίξει την «βόμβα» του Megxit στο παλάτι με αποτέλεσμα οι λοιποί γαλαζοαίματοι να τους έχουν «γυρίσει την πλάτη» με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ να τους υποδέχονται στην εκκλησία με έναν ψυχρό και απόμακρο χαιρετισμό.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, εκπρόσωπος των Σάσεξ αρνήθηκε να απαντήσει αν το λαμπερό ζευγάρι θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 95α γενέθλια της Ελισάβετ.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, που έχουν, ήδη, ξεκινήσει τη νέα τους ζωή στις ΗΠΑ και έχουν επιτύχει «οικονομική ανεξαρτησία» (ένα από τα ζητούμενα που έθεσαν στο Megxit) με την υπογραφή «χρυσών» συμβολαίων συνεργασίας με Netflix και Spotify, επρόκειτο να επισκεφθούν τη Βρετανία τον Μάρτιο καθώς κλείνει ένας χρόνος από την παραίτησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα και όφειλαν να συζητήσουν με την μονάρχη για την τήρηση των κανόνων που τους είχαν τεθεί.

Όμως, το ταξίδι των Σάσεξ αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Πάντως, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό People πως το ζευγάρι «λατρεύει τη νέα του ζωή και την ελευθερία να εργάζεται σε πρότζεκτ μακριά από την "Φίρμα"», όπως συχνά αποκαλείται η βασιλική οικογένεια. «Παρά τα όσα συνέβησαν μέσα στο έτος, αυτοί δεν μετανιώνουν για την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ», δήλωσε ο φίλος του Χάρι και της Μέγκαν.



Ειδήσεις σήμερα: 

Soho Karen: Η 22χρονη που έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς - Γιατί τη βρίζουν άγρια online;

Sex and the City: «Κάρι», «Μιράντα» και «Σάρλοτ» επιστρέφουν σε νέα σειρά - Δείτε το trailer! 

Στο τέλος της εβδομάδας η εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος της Μέρκελ - Οι κύριοι υποψήφιοι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr