Soho Karen: Η 22χρονη που εξόργισε το διαδίκτυο - Κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο ή... παρεξηγημένη;

Soho Karen: Η 22χρονη που εξόργισε το διαδίκτυο - Κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο ή... παρεξηγημένη;

H επίθεση στον 14χρονο Αφροαμερικανό, η σύλληψη της Μίγια Πονσέτο και η εξοργιστική συνέντευξη που έγινε viral

soho-karen
Με τις πρόσφατες συγκλονιστικές εξελίξεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ και την εισβολή στο Καπιτώλιο, το γεγονός ότι η είδηση για τη σύλληψη μιας νεαρής κοπέλας για επίθεση απασχολεί εκτενώς τα τοπικά ΜΜΕ προκαλεί, αν μη τι άλλο, έκπληξη. Ωστόσο η περίπτωση της 22χρονης Μίγια Πονσέτο, ή «Soho Karen» όπως την αποκαλεί πλέον ο εγχώριος Τύπος, δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Πρόκειται για μια κοπέλα με ιδιόμορφο χαρακτήρα, η οποία έχει προκαλέσει απίστευτη οργή εναντίον της στα social media, τόσο με τις πράξεις της όσο και με πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε και χαρακτηρίστηκε άκρως προκλητική.

Όλα ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου, όταν ο διάσημος μουσικός της τζαζ Κέιον Χάρολντ δημοσίευσε ένα βίντεο που τράβηξε με το κινητό του και δείχνει την νεαρή γυναίκα να ουρλιάζει στον 14χρονο γιο του, κατηγορώντας τον ότι της έκλεψε το κινητό.



Η σκηνή διαδραματίστηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Arlo SoHo και ο Χάρολντ αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση: «Η κυρία σε αυτό το βίντεο επιτέθηκε στον 14χρονο γιο μου και σ' εμένα όταν κατεβήκαμε από το δωμάτιό μας για να φάμε πρωινό». Όπως εξηγεί, η νεαρή είχε χάσει το κινητό της και πίστεψε ότι «ως δια μαγείας» βρέθηκε στα χέρια του ανήλικου αγοριού. Τόσο το βίντεο του πατέρα του μικρού αγοριού όσο και ένα άλλο βίντεο που δείχνει την Πονσέτο να χιμάει κυριολεκτικά στον έφηβο για να του πάρει το κινητό έκαναν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή για τον τρόπο που η 22χρονη στοχοποίησε το αγόρι, χωρίς την παραμικρή απόδειξη, με μοναδικό κριτήριο - ίσως - το χρώμα του δέρματός του.

NEW VIDEO: Woman seen attacking Black teen she thought stole phone at NYC hotel
Κλείσιμο


Σύμφωνα με το USA Today και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, ο νεαρός δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του iPhone της Πονσέτο, και η συσκευή της επεστράφη λίγο αργότερα από έναν οδηγό Uber που την έφερε στο ξενοδοχείο. Άλλα μέσα αναφέρουν ότι το κινητό βρέθηκε απλά σε χώρο του ξενοδοχείου, ενώ η  ίδια η κοπέλα επιμένει μέχρι σήμερα ότι ο έφηβος όντως της το είχε κλέψει.

Το περιστατικό προκάλεσε το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων, που σύντομα ανακάλυψαν την ταυτότητά της αλλά και το ιστορικό της όσον αφορά στις συλλήψεις. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η 22χρονη Καλιφορνέζα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο είχε και παλαιότερα μπλεξίματα με τον νόμο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, τον περασμένο Φεβρουάριο η Πονσέτο είχε συλληφθεί με τη μητέρα της επειδή αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Μπέβερλι Χιλς ενώ ήταν μεθυσμένες, ενώ τον Μάιο είχε εντοπιστεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.



Όπως έκανε σήμερα γνωστό η New York Post, την ίδια ημέρα που επιτέθηκε στον γιο του Χάμοντ κατηγορώντας τον άδικα ότι της έκλεψε το κινητό, η 22χρονη φέρεται να έσπασε και την πόρτα του διαμερίσματος AirBnB όπου διέμενε στη Νέα Υόρκη με έναν πυροσβεστήρα, επειδή κλειδώθηκε έξω.

Η νεαρή κοπέλα, εις βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για επίθεση και απόπειρα ληστείας, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι προσέγγισαν την 22χρονη ενώ ήταν σταματημένη σε ένα φανάρι με το αυτοκίνητό της και εκείνη τους αγνόησε. Όταν τελικά έφτασε σπίτι της αρνήθηκε να βγει από το αμάξι για να τους ακολουθήσει, και έτσι εκείνοι χρειάστηκε να τη βγάλουν έξω με τη βία.

sohoo


Η κοπέλα (που στο μεταξύ έχει αφεθεί ελεύθερη και έχει επιστρέψει στην Καλιφόρνια) πρόλαβε πριν από τη σύλληψή της να παραχωρήσει μια συνέντευξη σκέτη... καταστροφή, προσπαθώντας να δικαιλογήσει τις πράξεις της. Με θράσος και αλαζονεία, φορώντας ένα καπέλο που έγραφε «Daddy» (παρά τη σύσταση της δικηγόρου της να το βγάλει) η νεαρή ισχυρίστηκε ότι δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι παράνομο, αν και ζητά συγγνώμη από το αγόρι και τον πατέρα του, «αν αισθάνθηκαν απειλή».

Οι δικαιολογίες της και η αγενής συμπεριφορά της στην παρουσιάστρια (την οποία έκοψε λέγοντας «Αρκετά») είχαν ως αποτέλεσμα η συνέντευξη να γίνει viral, με πολλούς σχολιαστές στα social media να την αποκαλούν επιτομή του «κακομαθημένου παλιόπαιδού», ρατσίστρια και ναρκισσιστική προσωπικότητα.



Ειδήσεις σήμερα: 

Sex and the City: «Κάρι», «Μιράντα» και «Σάρλοτ» επιστρέφουν σε νέα σειρά - Δείτε το trailer!

Στο τέλος της εβδομάδας η εκλογή του νέου αρχηγού του κόμματος της Μέρκελ - Οι κύριοι υποψήφιοι


Aεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Δύτες θα επιχειρήσουν σήμερα να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης