Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μάρκλ: «Βασιλιάδες» στο χρήμα και στα social media

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μάρκλ: «Βασιλιάδες» στο χρήμα και στα social media

Mπορεί για το παλάτι να αποτελούν τα «μαύρα πρόβατα» όμως ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ αποχαιρετούν το 2020 έχοντας υπογράψει μυθικά συμβόλαια ύψους 130 εκατομμυρίων δολλαρίων με το Spotify και το Netflix και με εταιρεία ομιλητών στην οποία ανήκουν και οι Ομπάμα

harry-markle-arthr
Ολα τα είχε το 2020 για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας: έναν αμφιλεγόμενο αντικατοπτρισμό των έργων και των ημερών της στον τέταρτο κύκλο της σειράς «The Crown», την παρ’ ολίγον ηρωική έξοδο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι, αλλά και την αγεφύρωτη ακόμα ρήξη που έφερε ανάμεσα στα δύο πριγκιπόπουλα, ένα πολυσυζητημένο Αρλεκιν από τη ζωή των Σάσεξ βγαλμένο με τον εύγλωττο τίτλο «Βρίσκοντας την ελευθερία», τα 70ά γενέθλια του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Κάρολου, αλλά και την άρον άρον απόσυρση του μικρότερου αδελφού του πρίγκιπα Αντριου από τα επίσημα καθήκοντά του εξαιτίας της διαφαινόμενης εμπλοκής του στο δίκτυο μαστροπείας του Τζέφρι Επσταϊν. Οι Ουίνδσορ άφησαν το 2020 σχεδόν αλώβητοι -και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη επιτυχία για μια οικογένεια οι πατριάρχες της οποίας, δηλαδή η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ανήκουν στις αρχετυπικά ευάλωτες από τον κορωνοϊό ομάδες πληθυσμού, αφού διανύουν αισίως τη δέκατη δεκαετία της ζωής τους.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η χρονιά πρέπει να τους βγήκε από τη μύτη, όταν στην αυλή της βασίλισσας έφτασαν τα νέα ότι η Μέγκαν Μαρκλ υπήρξε το πιο πολυσυζητημένο μέλος της φαμίλιας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Twitter. Η Αμερικανίδα ηθοποιός πήρε τη μερίδα του λέοντος από τα συνολικά 20 εκατομμύρια tweets που έγιναν το 2020 για τους Βρετανούς γαλαζοαίματους και προφανώς τα κατορθώματά της -δηλαδή το Megxit- ώθησαν στην αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2019 που παρουσίασε το ενδιαφέρον των χρηστών του κοινωνικού δικτύου για το σόι των μοναρχών. Η 39χρονη δούκισσα, η κοινή θνητή που κατάφερε να κάνει το κάποτε ιερό, όσιο και απαράβατο πρωτόκολλο χαρτοπόλεμο, ερεθίζει το κοινό και εξάπτει τους 330 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες του Twitter σε 180 χώρες του κόσμου όσο κανείς από τους Ουίνδσορ. Με άλλα λόγια, ιχνηλατεί με θρησκευτική ευλάβεια στα βήματα της Νταϊάνας. Γίνεται δηλαδή ένα ολοένα πιο ανυπέρβλητο πρόβλημα για τον θεσμό. Και αυτό είναι το μοναδικό στ’ αλήθεια κοινό στοιχείο της με την αείμνηστη πεθερά της.

harry-markle__2_


Κάν’ το όπως οι Ομπάμα

Φέτος τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τη Μέγκαν Μαρκλ -εντάξει, και για τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση των αναφορών του Twitter και βλέπει από τα ψηλά τον αδελφό του Γουίλιαμ και την κουνιάδα του Κέιτ Μίντλετον στην 7η και την 8η θέση αντιστοίχως. Ο Αϊ-Βασίλης άφησε στα σκαλιά του φτωχικού τους, εκείνου με τα εννέα υπνοδωμάτια και τα 16 μπάνια στη Σάντα Μπάρμπαρα, ένα συμβόλαιο αξίας 30 εκατ. δολαρίων. Αυτή θα είναι η αμοιβή τους για τη δημιουργία podcasts εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, μα πάνω απ’ όλα αυτοαναφορικού χαρακτήρα στο Spotify, δηλαδή τη δημοφιλέστερη διαδικτυακή πλατφόρμα μουσικής. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι της εκπατρισμένης οικογένειας των Σάσεξ που χωρίς την ενίσχυση της γιαγιάς Ελισάβετ πρέπει να βρει τρόπους να εξασφαλίζει τον επιούσιο και κάτι παραπάνω, αφού μόνο το νέο σπιτικό τους στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, στο οποίο εγκαταστάθηκαν το καλοκαίρι, τους κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 14 εκατ. ευρώ. Ε, και; Με τα χρήματα που τους εξασφαλίζει η πολυετής νέα συνεργασία τους μπορούν, εάν το επιθυμούν, να αγοράσουν κι άλλο ένα.

Η βραχεία πορεία του Χάρι και της Μέγκαν στον αληθινό κόσμο της βιοπάλης και του μεροκάματου είναι, αν μη τι άλλο, αξιοθαύμαστη. Αποχαιρετούν το 2020 έχοντας εξασφαλίσει μια συμφωνία για τη δημιουργία περιεχομένου για το Netflix, η οποία θρυλείται ότι τους απέφερε 100 εκατ. ευρώ, τη συνεργασία με τη σουηδική πλατφόρμα μουσικής, ενώ ανήκουν πια αμφότεροι στο ρόστερ του γραφείου ενοικίασης επίλεκτων ομιλητών Harry Walker. Είναι το ίδιο πρακτορείο που εκπροσωπεί τον Μπαράκ Ομπάμα και του εξασφαλίζει αμοιβή 400.000 δολαρίων για κάθε δημόσια παρέμβασή του. Στην πραγματικότητα, οι Σάσεξ ακολουθούν τη συνταγή «κάν’ το όπως οι Ομπάμα», οι οποίοι επίσης βγάζουν το παντεσπάνι τους εξαργυρώνοντας την επιδραστικότητά τους. Το μόνο που λείπει από τη συλλογή του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ είναι τα απομνημονεύματά τους, στο πρότυπο της «Γης της Επαγγελίας» του Μπαράκ και του «Becoming» της Μισέλ Ομπάμα. Εννοείται βέβαια ότι βιογραφήθηκαν και αυτοί στο «Βρίσκοντας την ελευθερία» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη), που κυκλοφόρησε στα μέσα Αυγούστου. Φυσικά αμφότεροι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη δημιουργία του βιβλίου. Το θέμα είναι ποιος τους πίστεψε.

Της δούκισσας το γάλα

Σε κάθε περίπτωση, η Μαρκλ δεν υποκίνησε απλώς την αποστασιοποίηση της ίδιας και του συζύγου της από τη σφαίρα επιρροής του Παλατιού, λανσάροντας το social distancing προτού γίνει cool λόγω πανδημίας, αλλά φαίνεται ότι καθοδηγεί και τα βήματα του ζευγαριού στον κόσμο των κοινών θνητών. Ο άνδρας του σπιτιού είναι εκείνη και φροντίζει να το κάνει σαφές φέρνοντας η ίδια τα λεφτά στο σπίτι. Αυτό προσυπογράφει η συνεργασία της με νεοφυή επιχείρηση στιγμιαίου καφέ latte από γάλα μη γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας βιολογικής καλλιέργειας. Η 39χρονη ηθοποιός ανακοίνωσε την αδιευκρίνιστου ύψους επένδυσή της στην Clevr Blends, μια εταιρεία που στηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους μικροπαραγωγούς καφέ και -κυρίως- ξεκίνησε και αναπτύχθηκε από μια γυναίκα, τη Χάνα Μεντόζα. Αν διαθέτει ψήγματα χιούμορ, οφείλει να στείλει μια ντουζίνα από τις συσκευασίες των 14 φακέλων που κοστίζουν 28 δολάρια έκαστη στο Παλάτι. Μπορεί στο βαθύ Μπάκιγχαμ να προτιμούν το τσάι ή τις δύσκολες ημέρες να στρέφονται στο πατροπαράδοτο τζιν, ωστόσο ένας καφές της παρηγοριάς είναι ένα και ένα για το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους Σάσεξ και στο σόι του Χάρι.

Η (πικρή) αλήθεια είναι ότι η αλλοτινή πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Suits» κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να διατηρεί στον πάγο τη σχέση του συζύγου της με τους εξ αίματος συγγενείς του. Πριν από τις αμερικανικές εκλογές τάχθηκε εμμέσως υπέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών και πλέον εν αναμονή προέδρου Τζο Μπάιντεν ενώ μέσω μηνύματός της προέτρεψε τους συμπατριώτες της να προσφύγουν μαζικά στις κάλπες, κάτι έως σήμερα ανήκουστο έστω και για εξ αγχιστείας μέλος οικογένειας μοναρχών. Αλλά και μόλις πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε σε ειδική εκπομπή του CNN για να απευθύνει μήνυμα στους φανερούς και αφανείς ήρωες της πανδημίας μιλώντας από καρδιάς και τόσο αυθόρμητα όσο ας πούμε η Siri του iPhone ή ο εθνικός bachelor Παναγιώτης Βασιλάκος. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που θεώρησαν κάθε άλλο παρά τυχαία την ξαφνική τηλεοπτική επαναφορά της. Είπαν ότι επρόκειτο για πληρωμένη απάντηση στην πρόσφατη τριήμερη περιοδεία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία, με σκοπό να ανυψώσουν το φρόνημα και να ενισχύσουν το ηθικό των Βρετανών γιατρών και νοσηλευτών.

Η βασιλική οικογένεια αποφεύγει πια τη Μαρκλ όπως ο διάβολος το λιβάνι. Βοηθά και η πανδημία που δεν επιτρέπει περιττά υπερατλαντικά σούρ’ τα φέρ’ τα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Σάσεξ δεν γιόρτασαν τα Χριστούγεννα μαζί με τη γιαγιά, τον πατέρα και τον αδελφό τού Χάρι - άλλωστε η πανδημία ανάγκασε ακόμα και την Ελισάβετ να αλλάξει τα σχέδιά της και να μην ανοίξει φέτος την εξοχική κατοικία του Σάντριγχαμ, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται η φαμίλια στα 68 χρόνια βασιλείας της. Οι Ουίνδσορ μόνο ανακούφιση μπορούν να νιώθουν. Δεν συνάντησαν τη Μαρκλ και άρα δεν αναγκάστηκαν να υποβάλουν άβολες ερωτήσεις, όπως πώς προχωρά η δικαστική διαμάχη της με τον όμιλο της εφημερίδας «Mail on Sunday», στην οποία παρεμπιπτόντως μέχρι στιγμής η δούκισσα ηττάται, πράγμα που επισφραγίζει η προ μηνών απόφασή της να απολύσει τον σταρ-δικηγόρο της, σερ Ντέιβιντ Σέρμπορν, συνήγορο, μεταξύ άλλων, και του Τζόνι Ντεπ στη δίκη του με τη «Sun». Πλέον οι πληροφορίες για τον πρότερο βίο της Μαρκλ, η σχέση με τον πατέρα της και οι σκελετοί που κρύβει στην ντουλάπα της δεν προκαλούν απλώς αμηχανία, ενόχληση ή δυσαρέσκεια στο Παλάτι. Είναι η σταγόνα που μπορεί να υπερχειλίσει ξανά ένα προ πολλού ξεχειλισμένο ποτήρι.

meghan
Κλείσιμο


Είναι εκκωφαντική η σιωπή που έχει αποφασίσει να τηρεί το Παλάτι απέναντι σε ό,τι άπτεται του βίου των δύο μαύρων προβάτων της οικογένειας. Στα τέλη Νοεμβρίου οι δημοσιογράφοι ζήτησαν ένα επίσημο σχόλιο σχετικά με την de profundis αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ στους «New York Times», η οποία περιέγραψε, μεταξύ άλλων, την αποβολή που είχε σε άρθρο της με τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε». Η επίσημη απάντηση από το γραφείο της βασίλισσας, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και του πρίγκιπα Χάρι περιορίστηκε στη φράση «καμία απάντηση». Για τους βασιλικούς ανταποκριτές, το συναισθηματικό φορτισμένο κείμενο της Μαρκλ στο οποίο υποστήριζε ότι όλοι μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα αρκεί να μας απευθύνει κάποιος την αυτονόητη αλλά σπάνια ερώτηση «Είσαι καλά;» ήταν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία ώστε το Μπάκιγχαμ να επουλώσει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της πληγής ανάμεσα στη Μέγκαν, στον Χάρι και την οικογένειά του. Λίγες ημέρες νωρίτερα οι ίδιοι είχαν απορρίψει το αίτημα του Χάρι να κατατεθεί εκ μέρους του στεφάνι στο κενοτάφιο του Whitehall εν όψει της Remembrance Sunday (ημέρα μνήμης για τους πεσόντες τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους). Ο Χάρι έκοψε τον ομφάλιο λώρο από τη μοναρχία με ψαλίδι τη Μέγκαν και το Παλάτι τούς το ανταποδίδει με το ίδιο νόμισμα. Αλλά ακόμα κι έτσι, το 2020 ήταν τελικά μια καλή χρονιά για τον Χάρι και τη Μέγκαν, οι οποίοι έριξαν μαύρη πέτρα φεύγοντας από τη Μεγάλη Βρετανία, ίσως, δε, και κάποια κατάρα στο Φρόγκμορ Κότατζ, την οικία που τους είχε παραχωρηθεί από τη βασίλισσα - την εβδομάδα που μας πέρασε η εγκυμονούσα εξαδέλφη του Χάρι, πριγκίπισσα Ευγενία, στην οποία είχε παραχωρηθεί το σπίτι, τα μάζεψε και έφυγε έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες παραμονής. Οι Σάσεξ κέρδισαν το Twitter, ανέτρεψαν τους κακούς οιωνούς, στηρίζουν την απόφασή τους να ζήσουν ως άλλο καταραμένο ζεύγος ελληνικής μελό ταινίας του ’60. Ακόμα κι αν για να το πετύχουν χρειαστεί να βγάλουν κι από τη σόγια γάλα -ή έστω το λάδι απ’ τη βασίλισσα..

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές - Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Τα SOS για τη διαδικασία

Το twitter «κατέβασε» μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης