Nέο λάδι στη φωτιά από το Netflix στην κόντρα με το Μπάκιγχαμ

Nέο λάδι στη φωτιά από το Netflix στην κόντρα με το Μπάκιγχαμ

Η σειρά εποχής «Bridgerton» και η νέα μόδα του «colour blind»

BRIDGERTON_2

Nέο μέτωπο με το Μπάκιγχαμ, τους Βρετανούς θεατές αλλά και τους ιστορικούς ανοίγει το δίκτυο συνδρομητικής τηλεόρασης Netflix, μετά την σειρά «The Crown» και τον τρόπο που παρουσίασε το ερωτικό τρίγωνο Λαίδη Νταϊάνα, Κάρολος και Καμίλα.

Να θυμίσουμε πως η 4η σεζόν του «The Crown» άναψε τα αίματα, καθώς «αγιοποίησε» τη Λαίδη Νταϊάνα και γέμισε τα inbox των emails της Καμίλας και του Καρόλου με χιλιάδες μηνύματα μίσους από θεατές που τους κατηγορούσαν για τον θάνατο της πριγκίπισσας.

Το Μπάκιγχαμ και η βρετανική κυβέρνηση ζήτησαν από το κανάλι να προσθέσει στην αρχή κάθε επεισοδίου μια ετικέτα που θα δήλωνε σαφώς πως το «Τhe Crown» είναι προϊόν φαντασίας και όχι ντοκιμαντέρ. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Νetflix.





Tώρα λοιπόν, το κανάλι ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά της κόντρας με την βασιλική οικογένεια και τους ένθερμους οπαδούς της. Στη νέα σειρά εποχής «Bridgerton» που κάνει πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα, το Netflix εφάρμοσε την νέα τάση «colour blind» στην επιλογή του καστ.


Κλείσιμο



Με άλλα λόγια, επέλεξαν τους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους στην σειρά εποχής με κριτήριο μόνον το ταλέντο τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους το χρώμα του δέρματος. Δηλαδή θα δούμε δούκες, δούκισες, βαρώνους και μαρκησίους ηθοποιούς αφροαμερικανικής καταγωγής. Συμβαίνει μάλιστα μέσα στην ίδια οικογένεια να έχουν μοιράσει τους ρόλους και σε λευκούς και σε μαύρους ηθοποιούς…

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής που προωθεί το Χόλιγουντ για ίσες ευκαιρίες και λέγεται «colour blind» (είμαστε τυφλοί στο χρώμα). Πρώτοι από όλους ξεσηκώθηκαν οι ιστορικοί, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως αυτή η πολιτική δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί σε ταινίες και σειρές εποχής, όταν μάλιστα την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά, την περίοδο της αντιβασιλείας στις αρχές του 1800, ανθούσε το εμπόριο σκλάβων στην αυτοκρατορία.

elle-bridgerton-2-1608570464
Screenshot_2020-12-24_at_8_48_06_AM



Τα πνεύματα δε, άναψαν ακόμα χειρότερα, όταν δόθηκαν φωτογραφίες από τα γυρίσματα και έκπληκτοι κριτικοί, ιστορικοί και κοινό ανακάλυψαν πως η σπουδαία σαιξπηρική Βρετανή ηθοποιός Γκόλντα Ρόσβελ, που είναι μαύρη, έχει τον ρόλο της Βασίλισσας Καρλότας συζύγου του Γεωργίου του ΙΙΙ του επονομαζόμενου και τρελού.

Και έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς στο παρελθόν ιστορικοί είχαν αφήσει υπονοούμενα ότι η βασίλισσα Καρλότα ήταν όντως μιγάς λόγω καταγωγής. Η παλιά κόντρα των ιστορικών ξαναήρθε στο προσκήνιο: Το γενεολογικό δέντρο της βασίλισας Καρλότας ξαναπερνάει από το μικροσκόπιο των πρωινάδικων με παρέλαση ιστορικών και τηλεπερσόνες να επιμένουν πως το Netflix επίτηδες, μετά το Τhe Crown προσπαθεί με νέα σειρά να πλήξει τον θεσμό της βρετανικής μοναρχίας.   

Από ιστορικής πλευράς  υπήρχαν πάντα υπόνοιες πως η βασίλισσα Καρλότα ήταν μιγάς, καθώς στο γενεολογικό της δέντρο, πίσω στην Πορτογαλία φαίνεται πως υπήρξε όντως  πρόγονος μαύρος από την οικογένεια των Ντε Σόουζα. Μάλιστα σε πολλά πορτραίτα της που βρίσκονται στο παλάτι του Κιού και στο κάστρο του Ουίνσδορ οι ειδικοί διακρίνουν πως έχει εμφανή μαύρα χαρακτηριστικά «καλλωπισμένα».

Το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να πάρει  θέση απαντώντας αόριστα πως «η ιστορία είναι ιστορία, και πως αυτήν την περίοδο η βρετανική κοινωνία έχει πολλά προβλήματα, όπως το Covid 19 και το Brexit για να ασχοληθούν με τις αμφισβητούμενες ρίζες της βασίλισσας Καρλότας».

merlin_179251044_770a6133-d655-498c-9b84-3f5679d8e17f-mobileMasterAt3x



Στο επίκεντρο της κόντρας και των επικρίσεων βρίσκεται και ο πρίγκιπας Χάρι που μαζί με την σύζυγό του Μέγκαν που έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Netflix εκατομμυρίων λιρών. Στο πρώτο μέρος του «πολέμου» Netflix με Μπάκιγχαμ τήρησαν σιγήν ιχθύος για το «Τhe Crown», σε αντίθεση με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ που τοποθετήθηκε δημόσια. Παραμένουν τα ερωτήματα τι θα κάνουν τώρα που η κόντρα συνεχίζεται.
Η νέα σειρά «Bridgerton» χαρακτηρίζεται κάτι ανάμεσα σε «Gossip Girl» και «Downton Abbey» και κάνει πρεμιέρα αύριο 25 Δεκεμβρίου στο Netflix.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης