Υπόθεση Έπσταϊν: Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Μάξγουελ

Υπόθεση Έπσταϊν: Απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Μάξγουελ

Το ποσό της εγγύησης που πρόσφερε ο σύζυγός της ήταν σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια - Είναι επικίνδυνη να αποδράσει και να φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με δικαστήριο της Νέας Υόρκης

max9
Για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Γκισλέιν Μάξγουελ, που «ψάρευε» ανήλικα για σκλάβες του σεξ, τις οποίες προωθούσε στον πρώην εραστή της, Αμερικανό παιδεραστή, Τζέφρι Έπσταϊν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους αυτός και οι φίλοι του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η εγγύηση για την αποφυλάκιση της «μαντάμ» Μάξγουελ μέχρι τη δίκη της, ήταν 28, 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απέρριψε σήμερα το αίτημα της.

Η εγγύηση των 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν προσφορά του συζύγου της, Σκοτ Μπόργκερσον. Όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η «μαντάμ» του Τζέφρι Έπσταϊν εξακολουθεί να είναι ύποπτη φυγής. 

Η δικαστής Άλισον Νάθαν αποφάνθηκε ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ θα παραμείνει στη φυλακή- κολαστήριο, το Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο, όταν αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεσή της.

Κλείσιμο
Η Μάξγουελ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου με τον σύζυγό της Μπόργκερσον τη στιγμή που συνελήφθη.

Ωστόσο, έγγραφα που κατατέθηκαν την περασμένη Τετάρτη αναφέρουν ότι αποφάσισε να τον χωρίσει μόνο και μόνο για να τον προστατεύσει από τη φρικτή δημοσιότητα.

Από την πλευρά του, ο Μπράιαν Μπασάμ, ένας Βρετανός διευθυντής δημοσίων σχέσεων, ο οποίος συντονίζει την «Επιχείρηση -Βγάλτε έξω την Γκισλέιν» (Get Ghislaine Out»), δήλωσε ότι ήταν σοκαρισμένος από την απόφαση της δικαστίνας προσθέτοντας ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ θα είναι συντετριμμένη .

Μετά την σύλληψή της τον περασμένο Ιούλιο, η Μάξγουελ είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση μέχρι τη δίκη της, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, αφού κρίθηκε ύποπτη φυγής.

Η ίδια, υποστήριξε στο δικαστήριο πως έχει σύζυγο αλλά τότε επέλεξε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η αξία της περιουσίας του Μπόργκερσον υπολογίζεται στα 100 εκατ. δολάρια και εκείνος διαμένει σε πολυτελή κατοικία με θέα τον ωκεανό, στη Μασαχουσέτη.

Ο 44χρονος Σκοτ Μπόργκερσον, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία τεχνολογίας CargoMetrics, είναι απελπισμένος με την κράτηση της συζύγου του, κόρης του πάλαι ποτέ κραταιού εκδότη Ρόμπερτ Μάξγουελ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Διχασμένα τα μέλη της επιτροπής

Μάχη στις εντατικές - Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα υποχωρήσουν στους 300 οι διασωληνωμένοι

ΗΠΑ: Στην τελική ευθεία για την έγκριση περνά το εμβόλιο της Novavax
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης