Η Κατερίνα Γκαγκάκη μιλά για τον Σκουλό και τη φωτογραφία με τον άστεγο: «Μην ποινικοποιούμε επαγγέλματα»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μιλά για τον Σκουλό και τη φωτογραφία με τον άστεγο: «Μην ποινικοποιούμε επαγγέλματα»

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για τον σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία με τον άστεγο στην Πανεπιστημίου 

gagk
Πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σάλο μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει τον φωτογράφο και κριτή του GNTM, Δημήτρη Σκουλό, να φωτογραφίζει ένα μοντέλο στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα, στο πεζοδρόμιο, να κοιμάται ένας άστεγος. Τριγύρω, μάλιστα, υπήρχαν και πρόσωπα της παραγωγής, που κοιτούσαν το πλάνο της φωτογράφισης στην οδό Πανεπιστημίου, αγνοώντας την ύπαρξη του άστεγου.

Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση στα social media, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Το πρωί του Σαββάτου, στον αέρα της εκπομπής «Έλα, Χαμογέλα», η αντιδήμαρχος Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη ρωτήθηκε για τον σάλο που προκάλεσε η φωτογραφία, στηρίζοντας τον Δημήτρη Σκουλό με τον δικό της τρόπο.

«Αυτό που συμβαίνει με το λιντσάρισμα, κάθε τρεις και λίγο, κάποιου με τέτοια φρασεολογία και τέτοια ορμή, εμένα με τρομάζει πάρα πολύ… Ο άνθρωπος πήγε να κάνει τη δουλειά του. Αν η δουλειά του ήταν στατική και όχι μια δουλειά που δεν μπορούσε να μετακινηθεί κάπου αλλού, ή αν η δουλειά του δεν προβαλλόταν στην τηλεόραση και δεν ήταν το GNTM στη μέση δεν θα είχε αυτά τα σχόλια… Το αν θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε ιδανικά σε έναν κόσμο να υπάρχουν άστεγοι είναι μια συζήτηση που δεν αφορά επ’ ουδενί τον κύριο Σκουλό και την τηλεόραση.

Μην ποινικοποιούμε επαγγέλματα… Καθόμαστε στο σπίτι, κρυμμένοι πίσω από κάτι και λέμε πράγματα πολύ βαριά. Ξαφνικά δεν μπορώ να καταλάβω που βρέθηκε όλο αυτό το μίσος και όλος αυτός ο θυμός. Μεγιστοποιούμε θέματα που έχουν την κοινωνική τους διάσταση, χωρίς συζήτηση, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια και όχι ως να κρίνουμε όλους όσους κινούνται γύρω από αυτά και ουδεμία σχέση έχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Η Κατερίνα Γκαγκάκη σχολιάζει την φωτογράφιση που έκανε ο Δημήτρης Σκουλός δίπλα σε άστεγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης