Γκόρντον Ράμσεϊ: Ο πολυβραβευμένος σεφ επιστρέφει «πεινασμένος» για νέες περιπέτειες

Γκόρντον Ράμσεϊ: Ο πολυβραβευμένος σεφ επιστρέφει «πεινασμένος» για νέες περιπέτειες

Ο νέος κύκλος της σειράς «Gordon Ramsay: Εκτός χάρτη» που θα προβληθεί παγκοσμίως σε 172 χώρες και 43 γλώσσες, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic

ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_4_0
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ επιστρέφει στο National Geographic για νέες, γευστικές περιπέτειες, ταξιδεύοντας στην Τασμανία, Νότιο Αφρική, Ινδονησία, Λουιζιάνα, Νορβηγία, Ινδία και Γουιάνα.
Ο πολυβραβευμένος σεφ με αστέρια Michelin και αθλητής Ironman, έρχεται σε επαφή με την παγκόσμια μαγειρική κουλτούρα μέσα από τα ταξίδια του, σε νέες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, αναζητώντας αδιάκοπα τη γαστρονομική έμπνευση.


Ο νέος κύκλος «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic.
Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Κλείσιμο
National Geographic | Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη Trailer

«Σε αυτό τον κύκλο, εξερευνούμε 7 νέες περιοχές, καθεμία από αυτές με πολύ διαφορετικά γαστρονομικά έθιμα και ιστορία» εξηγεί ο ίδιος. «Έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από τους ντόπιους και να ακούσουμε τις ιστορίες τους και αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει μια βαθύτερη εμπειρία και κατανόηση του κόσμου γύρω μας».



Μέσα από τα ταξίδια του «εκτός χάρτη», ο διάσημος σεφ εξερευνά σε βάθος κάθε τόπο που επισκέπτεται, ανεβαίνει βουνά, παλεύει με κύματα, κολυμπά σε υπέροχα νερά μαζί με λευκούς καρχαρίες, αψηφά ψυχρές θερμοκρασίες, συμμετέχει σε μια παραδοσιακή ταυρομαχία -σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές του μέχρι σήμερα- και αναζητά τα καλύτερα συστατικά του κόσμου στην ύπαιθρο.
ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_3_0


Σε κάθε ταξίδι του, συναντά ντόπιους αλλά και θρύλους της τοπικής κουζίνας και υπό την καθοδήγηση τους συμμετέχει σε γαστρονομικά έθιμα, ανακαλύπτοντας τις πιο χαρακτηριστικές λιχουδιές και φρέσκες γεύσεις κάθε περιοχής.

Κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια πρόκληση: ο Γκόρντον Ράμσεϊ παίρνει μέρος σε μια μεγάλη μαγειρική δοκιμασία μαζί με έναν κορυφαίο σεφ του εκάστοτε τόπου στο πλευρό του, όπου προετοιμάζουν μαζί ένα γεύμα για τους ντόπιους που γνώρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.


Ο νέος κύκλος «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» περιλαμβάνει 7 επεισόδια.


Αδάμαστη Τασμανία (Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου): Ο Γκόρντον Ράμσεϊ εξερευνά την Τασμανία στα ανοικτά των ακτών της νότιας Αυστραλίας.
Ανακαλύπτει την αγνότητα του νησιού βουτώντας σε νερά που συχνάζουν καρχαρίες για να βρει γιγάντιους αστακούς, αναζητάει τοπικά βότανα αποφεύγοντας τα δηλητηριώδη φίδια που κρύβονται στους θάμνους, ψαρεύει πέστροφες με ένα υδροπλάνο, ενώ παράγει το δικό του μέλι.
Και όλα αυτά πριν αντιμετωπίσει την Analiese Gregory, σε μία επική γιορτή γεύσεων.

Η Ύπαιθρος της Νότιας Αφρικής (Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου): Ο Γκόρντον Ράμσεϊ έρχεται κοντά με ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και ιπποπόταμους στο εμβληματικό άγριο τοπίο του KwaZulu-Natal στη Νότια Αφρική.
Εκεί, μαθαίνει τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των πολεμιστών και δασκάλων Ζουλού χρησιμοποιώντας ένα τοπικό «braai». Πέφτει από ένα ελικόπτερο στον οργισμένο Ινδικό Ωκεανό, μαζεύει μύδια μέσα από βράχια, πριν μαγειρέψει με τη διάσημη σεφ, Zola Nene, για έναν από τους αρχηγούς των Ζουλού.

ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_5_0_2

ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_6_0
ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_7_0





Η Κουζίνα Bαyou της Λουιζιάνα (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου): Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ταξιδεύει στη Λουιζιάνα για να μάθει τα μυστικά της μαγειρικής Cajun.
Συναντά τον Eric Cook - έναν πρώην πεζοναύτη και πλέον διάσημο σεφ – ο οποίος τον στέλνει στο έλος για να φέρει πίσω ό,τι πιο ενδιαφέρον βρει. Στην αναζήτησή του, αντιμετωπίζει επικίνδυνα πλάσματα από τα βάθη των βάλτων μέχρι τη μέση του Κόλπου του Μεξικού.


Τα Εκπληκτικά Υψίπεδα της Σουμάτρα (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου): Η αποστολή του Γκόρντον Ράμσεϊ να γνωρίσει τις πιο συναρπαστικές κουζίνες του κόσμου τον φέρνει σε ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ινδονησίας, τη Σουμάτρα, όπου διακινδυνεύει την ασφάλειά του για να αποκτήσει τα συστατικά που χρειάζεται.
Είτε βρίσκεται σε ένα πλοίο στη μέση του ωκεανού, είτε εξερευνά ένα δαιδαλώδες σύστημα σπηλαίων, είτε αρμέγει βουβάλια ή τρέχει από πίσω τους, η αφοσίωσή του στη μαγειρική δοκιμάζεται, ενώ η πίεση αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν έχει τον κορυφαίο σεφ της Ινδονησίας, William Wongso, να τον επιβλέπει.

ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_8_0
ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_9_0
ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_10_0



Άγριες Ζούγκλες στη Γουιάνα (Κυριακή 4 Οκτωβρίου): Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ταξιδεύει βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος της Νότιας Αμερικής, για να εξερευνήσει τις γαστρονομικές ρίζες της κουζίνας της Γουιάνα.
Προσγειώνεται από ένα ελικόπτερο μέσα στη ζούγκλα, κυνηγά καϊμάν με γυμνά χέρια, ψαρεύει πιράνχας με καλάμι από μπαμπού και φτιάχνει το δικό του βέλος για να πιάσει ψάρια - δολώματα για τα δρακόψαρα, ενώ θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον τοπικό
ανερχόμενο αστέρα της γαστρονομίας, Delvin Adams, για να μαγειρέψει ένα πλούσιο γεύμα για την τοπική φυλή των αμερικανών ινδιάνων ιθαγενών.


Πρωτεύουσα Μπαχαρικών της Ινδίας (Κυριακή 11 Οκτωβρίου): Από τις ακτές μέχρι τα βουνά της νότιας Ινδίας, ο Γκόρντον Ράμσεϊ ξεκλειδώνει τις σύνθετες γεύσεις της περιοχής, γνωστή και ως η πρωτεύουσα των μπαχαρικών.
Έρχεται αντιμέτωπος με τα κύματα του ωκεανού με όπλο του ένα γιγαντιαίο δίχτυ ψαρέματος, διαχειρίζεται το τσίμπημα επικίνδυνων μυρμηγκιών, τρέχει σε χωματόδρομους με ένα μικρό αγωνιστικό αυτοκίνητο και «παίρνει φωτιά» από τις εξαιρετικά πικάντικες τοπικές λιχουδιές.
Όλα αυτά πριν προσπαθήσει να εντυπωσιάσει μια ομάδα από παραδοσιακές μαγείρισσες με τη δική του προσέγγιση στην τοπική τους κουζίνα.
Ο σκληρός σεφ, ιστορικός φαγητού και τηλεοπτικός οικοδεσπότης Shri Bala δίνει στον Ράμσεϊ ένα μάθημα για τη διάσημη ιστορία μπαχαρικών της Ινδίας.

ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_11_0
ng_gordon_ramsay_uncharted_s2_12_0


Νορβηγική Γη των Βίκινγκ (Κυριακή 18 Οκτωβρίου): Ο Γκόρντον Ράμσεϊ φέρνει στην επιφάνεια τον Βίκινγκ που κρύβει μέσα του και εναρμονίζεται με τις παγωμένες θερμοκρασίες της Νορβηγίας τον Δεκέμβριο, για να ανακαλύψει τις ασύλληπτες γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Βουτάει για οστρακοειδή στα ψυχρά νερά των φιόρδ και παλεύει κόντρα σε ένα κοπάδι ταράνδων μαζί με ανθρώπους της φυλής Sami, πριν προετοιμάσει ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα με τον ντόπιο σεφ, Christopher Haatuft.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ιράν: Ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό ξεπέρασε τις 22.000

Σρι Λάνκα: Δείτε βίντεο από τη φωτιά σε ελληνόκτητο τάνκερ

Σπύρος Φωκάς: Του έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι - Χρωστούσε στη ΔΕΗ και την Εφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης