Δύο σπουδαίες ταινίες έρχονται το βράδυ του Σαββάτου στο Mega

Δύο σπουδαίες ταινίες έρχονται το βράδυ του Σαββάτου στο Mega

«Κάθε φορά πρώτη φορά» και «Δωμάτιο Πανικού»

domatiopanikou
Δύο σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες θα προβάλλει το Mega το Σαββατόβραδο: Κάθε φορά πρώτη φορά και Δωμάτιο Πανικού για όσους αγαπούν τον καλό κινηματογράφο.


«Κάθε φορά πρώτη φορά» («50 First Dates», ΗΠΑ, 2004).

Πρόκειται για μια αισθηματική κομεντί κτισμένη πάνω σε δύο πρόσωπα που από μόνα τους κινούν το ενδιαφέρον: ο Ανταμ Σάντλερ είναι ο Χένρι και η Ντριού Μπάριμορ η Λούσι. Εκείνος, ένας κάπως «χύμα» τύπος φροντίζει φώκιες σε Θαλάσσιο Πάρκο της Χαβάης και εκείνη είναι φέρελπις ζωγράφος, ήσυχη και κάπως ντροπαλή, η οποία ωστόσο πάσχει από απώλεια «πρόσφατης» μνήμης. Πράγμα που σημαίνει ότι 24 ώρες μετά από την κάθε συνάντησή τους, η Λούσι έχει …ξεχάσει τον Χένρι οπότε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας του Πίτερ Σίγκαλ είναι αφιερωμένο στην προσπάθεια του Χένρι να κατεβάσει ιδέες (άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι) ώστε να κατακτήσει την Λούσι από την αρχή. Κάθε φορά είναι μια πρώτη φορά αλλά ως πότε σε αυτή την ιδιαίτερη, κάπως «μαύρη» κομεντί που συγχρόνως κινείται πάνω στα χνάρια που άφησαν πίσω της η σπουδαία ταινία του Χάρολντ Ράμις «Η μέρα της μαρμότας» και τα αριστουργηματικά κινούμενα σχέδια της PIXAR «Ψάχνοντας τον Νέμο».
Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο στις 20:50 από το MEGA Cinema.

katheforaprotifora


Το «Δωμάτιο πανικού» («Panic room», ΗΠΑ, 2002)

Eίναι ένα θρίλερ «δωματίου» με την υπογραφή του ανθρώπου που μας έδωσε το «Seven» και το «Fight Club», του Ντέιβιντ Φίντσερ. Δυο γυναίκες, μάνα και κόρη (Τόντι Φόστερ, Κρίστεν Στιούαρτ) μετακομίζουν σε ένα τεράστιο, πολυτελέστατο σπίτι στην καρδιά του Μανχάταν, όπου δεν έχουν κανένα λόγο να υποψιαστούν ότι μπορούν να βρεθούν σε δύσκολη θέση. Και όμως, παρά τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας του (ή ακριβώς εξαιτίας τους) οι δύο γυναίκες αιχμαλωτίζονται όταν στο σπείτι εισβάλει μια τριμελής σπείρα (Φόρεστ Γουίτακερ, Τζάρεντ Λέτο, Ντουάιτ Γιόακαμ). Εχοντς επιλέξει την στρωτή, συμβατική αφήγηση της ιστορίας, ο Φίντσερ «βγάζει» σασπένς, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και καλοσχηματισμένους χαρακτήρες αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο μάστορας είναι στον χειρισμό του κλειστού χώρου, κάτι που είχε φανεί στην πρώτη κιόλας μεγάλου μήκους ταινία του, το «Αλιεν 3» (1993). Προγραμματισμένο για το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου στις 22.50 από το MEGA Cinema.

domatiopanikou



Ειδήσεις σήμερα: 

Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος 63χρονος ψαράς στη Χαλκιδική

Καθυστερήσεις στην Αθηνών - Λαμίας και στον Σκαραμαγκά

Κλείνει για 24 ώρες η λεωφόρος Ποσειδώνος για την εγκατάσταση πεζογέφυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης