Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών - Λαμίας και στον Σκαραμαγκά

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών - Λαμίας και στον Σκαραμαγκά

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Η πρώτη έξοδος τριημέρου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων - Αυξημένα μέτρα στα λιμάνια

kinisi_athinon
Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Πειραιά,  όπως και στον Σκαραμαγκά.

Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι οδηγοί και στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, στο ύψος του Αλίμου.

Το πρώτο τριήμερο μετά το lock down λόγω κορωνοϊού μετρά αντίστροφα και τα λιμάνια βρίσκονται επίσης, επί ποδός προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους θα επιλέξουν κάποιο νησιωτικό προορισμό για αυτές τις ημέρες.

Το Λιμενικό Σώμα σε όλα τα λιμάνια της χώρας έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω των υγειονομικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κίνηση LIVE

Δείτε την κίνηση τώρα μέσα από τον χάρτη της Google
kinisi_agiou_pneumatos_google_maps


Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ναυτιλίας από την Τετάρτη 3/6 έχει προχωρήσει σε αύξηση του πρωτοκόλλου επιβατών για τα επιβατηγά πλοία, από το 50% στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 15 δρομολόγια πλοίων, 7 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Ποια πλοία έχουν αναχωρήσει

Σύμφωνα με στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο με 622 επιβάτες, 115 οχήματα, 16 φορτηγά και 39 δίκυκλα.

Κλείσιμο
Επίσης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» αναχώρησε για Πάρο, Νάξο, Θήρα, με 1.307 επιβάτες, 257 ΙΧ, 30 φορτηγά και 38 δίκυκλα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star paros» για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, με 674 επιβάτες, 111 ΙΧ οχήματα, 20 φορτηγά και 40 δίκυκλα.

Χθες Πέμπτη 4 Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 9 απόπλοι πλοίων και συνολικά αναχώρησαν 4.157 επιβάτες, 866 ΙΧ οχήματα, 472 φορτηγά και 173 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 9 απόπλοι πλοίων και αναχώρησαν συνολικά 1.745 άτομα, 415 ΙΧ οχήματα, 58 φορτηγά και 101 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας χθες Πέμπτη αναχώρησαν πέντε πλοία με 2.972 επιβάτες, 918 οχήματα, 325 φορτηγά και 89 δίκυκλα. Επίσης από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν τέσσερα δρομολόγια πλοίων καιαναχώρησαν 622 επιβάτες, 193 ΙΧ, 30 φορτηγά και 18 δίκυκλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Πώς οι αστυνομίες τριών χωρών «κοιμήθηκαν» 13 χρόνια με την υπόθεση

Δημοσκόπηση: Πολιτικό κεφάλαιο διαρκείας η πανδημία για την κυβέρνηση - Διαφορά 19,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ


Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης