Ο Philip Seymour Hoffman βοηθούσε τον Heath Ledger να κόψει την ηρωίνη

Ο Philip Seymour Hoffman βοηθούσε τον Heath Ledger να κόψει την ηρωίνη

Κι όμως ο Hoffman βοηθούσε δεκάδες νέους να ξεφύγουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών

Ο Philip Seymour Hoffman βοηθούσε τον Heath Ledger να κόψει την ηρωίνη

Ο Philip Seymour Hoffman πάλευε με το φάντασμα της ωίνης επί 23 ολόκληρα χρόνια. Αποτοξινώθηκε όταν ήταν 22 ετών και έκτοτε όχι μόνο έδινε αγώνα να μείνει μακριά από τον προσωπικό του δαίμονα αλλά προσπάθησε να βοηθήσε και άλλους διάσημους να το κάνουν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν και ο Heath Ledger, που ο Hoffman έπεισε να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών, πείθοντας τον ότι η ζωή έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από ναρκωτικά και καθοδηγώντας τον στα βήματα προς την αποτοξίνωση.

Ο Ledger ήταν φίλος του Hoffman και σύμφωνα με πηγή «ο Phil είχε ατελείωτη υπομονή μαζί του. Πάντα αφιέρωνε χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει τον φίλο του. Περνούσε πολύ χρόνο πείθοντας ανθρώπους -που τον άκουγαν διότι ήξεραν ότι είχε περάσει τα ίδια και είχε νικήσει τον εθισμό. Ήταν επίσης πολύ ενεργός στην κοινότητα των Ανώνυμων Αλκοολικών και όταν συγγενείς του Ledger τον είχαν προσεγγίσει για βοήθεια είχε δεχτεί να βοηθήσει τον ηθοποιό. Τον έπαιρνε μαζί του σε πολλές συναντήσεις ανώνυμων ναρκωμανών που ήταν μάλιστα πολύ prive, καθότι συμμετείχαν πολλοί celebrities. Και όταν κατάφερε ο Heath να μένει κάποιες εβδομάδες καθαρός ο Phil χαιρόταν και ενώ ξανακυλούσε πάντοτε κρατούσε την αισιοδοξία του οτι θα τα καταφέρει» σημειώνει.

Οι προσπάθειες δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν.

Ο Ledger βρέθηκε το 2008 νέκρος στο διαμέρισμα του και ενώ ήταν καθαρός από ηρωίνη, είχε βρει άλλους τρόπους να «χάνεται» μέσα από άλλες ουσίες: έκανε χρήση εγκεκριμένων φαρμάκων τα οποία όμως αναμείγνυε σε επικίνδυνους συνδυασμούς που απέβησαν μοιραίοι.

Το ειρωνικό πλέον είναι ότι και οι δύο ηθοποιοί έφυγαν από τη ζωή. Ο Hoffman πέθανε στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη, μετά από χρήση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, λίγα μόλις οικοδομικά τετράγωνα από το σπίτι όπου είχε βρεθεί νεκρός και ο Ledger.

Στενός φίλος του Hoffman δήλωσε στην ιστοσελίδα popdust.com ότι ο Hoffman που ήταν πάρα πολύ ευαίσθητος στο θέμα των ναρκωτικών, είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να γίνει “μέντορας” πολλών ανθρώπων που ήταν στην διαδικασία απεξάρτησης, ενώ παράλληλα προσπαθούσε και ο ίδιος να μείνει καθαρός.

«Και αυτό είναι το τραγικό με το θάνατο του. Ότι είχε βοηθήσει τόσο κόσμο και όταν χρειάστηκε να ξανά-στηρίξει τον εαυτό του για να μην ξανακυλήσει δεν τα κατάφερε, λες και δεν είχε μείνει άλλη ενέργεια για αυτόν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης