«Ο Ρουβάς με... βάφτισε, ο Βέρτης με... μεγάλωσε!»

«Ο Ρουβάς με... βάφτισε, ο Βέρτης με... μεγάλωσε!»

Η Ελευθερία Ελευθερίου μιλά στο protothema.gr για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Θεοφάνους στο X-Factor, όπως και για τον αποκλεισμό της από τη Eurovision…

«Ο Ρουβάς με... βάφτισε, ο Βέρτης με... μεγάλωσε!»
Δοκιμάζοντας νέες γεύσεις τσαγιού, Κηφισίας και Αλεξάνδρας γωνία, καθισμένη σε έναν υπέροχο ανατολίτικο σε αποχρώσεις του μωβ καναπέ στο Taj Mahal... Μόλις που έχει δύσει ο ήλιος, και η Ελευθερία Ελευθερίου κρατάει ένα ξυλάκι κανέλας, βάζει λίγο μέλι σε μια τσαγιέρα, πιστό αντίγραφο του λυχναριού του Αλαντίν και «ταξιδεύει» με τα δικά της αρώματα ζωής σε έναν κόσμο που ένα 20χρονο κορίτσι στη θέση της θα πλήρωνε πολλά για να μπει και να βάλει πάνω του έστω και λίγες… σταγόνες.

Μιλώντας στο protothema.gr, η νέα κυπριακή εκδοχή της Cheryl Cole διηγείται πως κατάφερε από το γρατσούνισμα μιας κιθάρας στην Κύπρο, να βρεθεί  για μουσικές σπουδές στο Surrey του Λονδίνου και να «ξυπνήσει» μια μέρα ξαφνικά στο πλατό του X-Factor και στην αγκαλιά του Σάκη Ρουβά!  Και κάπου εκεί αρχίζουν όλα..

Κλείσιμο


Ελευθερία είσαι μόλις 21 ετών και έχεις καταφέρει να «βάλεις τα γυαλιά» στον Γιώργο Θεοφάνους, να μαγέψεις τον Σάκη Ρουβά μέσα σε ένα βράδυ και να πείσεις τον Νίκο Βέρτη να ανεβάσει θηλυκό στην πίστα για ντουέτο μετά από αρκετά χρόνια. Μοίρα, τύχη, άστρο;

Για μένα αυτό που κάνω είναι μαγεία! Και αυτό το συναίσθημα προσπαθώ να περάσω και στον κόσμο που με βλέπει. Ίσως να είναι αυτό που μάγεψε, όπως λες και εσύ, τον Σάκη. Τώρα αν είναι μοίρα ή τύχη δε ξέρω. Ασχολούμαι με ένα αντικείμενο που αγαπώ, που με γεμίζει και με κάνει ευτυχισμένη ως άνθρωπο.

Με τον Γιώργο Θεοφάνους τι έγινε; Σε «κόβει» στις οντισιόν για το  X-Factor  Ι και την επόμενη χρονιά βρίσκεσαι μαθητευόμενη στην ομάδα του. Δύσκολη συνεργασία;
Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα με τον Γιώργο Θεοφάνους. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή χημεία και κοντά του ένιωθα ασφάλεια. Και νομίζω μάλιστα, ότι αυτό φάνηκε και από τις επιλογές των τραγουδιών και το αποτέλεσμα που βγάζαμε. Σίγουρα όμως, δεν είναι από τους κριτές που θα σε «χαϊδέψουν», δε ξέρεις ποτέ τι θα σου πει.



Βλέπεις X-Factor;

Όσο και όποτε μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, το παρακολουθώ. Φέτος έχει πολύ καλές φωνές και μάλιστα πολλούς Κύπριους.  Αυτό που για μένα  πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά είναι ότι το X-Factor είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει απλά την ευκαιρία να σε γνωρίσει ο κόσμος. Όταν βγεις από εκεί τα πράγματα είναι στα χέρια σου. Εσύ πρέπει να δουλέψεις για αυτό. Μην περιμένεις από κανένα X-Factor μετά να σου βρει δουλειά.

Ο Σάκης Ρουβάς σου έκανε πρόταση στον αέρα του X  να είσαι μαζί του στο νυχτερινό κέντρο «S Club», εκεί όπου και εμφανιζόταν. Πως αισθάνεσαι για αυτή τη συνεργασία; Μάλλον, πως είναι να δουλεύεις με τον Σάκη;
Δεν έχω λόγια να πω για το Σάκη Ρουβά. Προσωπικά τον αποκαλώ «Ο Νονός Σάκης» γιατί αυτός που έδωσε το… βάπτισμα στη νύχτα, ήταν αυτός που με έβαλε μέσα στα πράγματα. Μετά από τον Σάκη άνοιξαν όλες οι πόρτες, ως δια μαγείας! Επαψα να είμαι το κορίτσι του X-Factor και ο περισσότερος κόσμος πλέον με γνωρίζει ως το κορίτσι του Σάκη. Όλα τα χρωστάω στον Σάκη Ρουβά!

Παρόλα αυτά ο μεγαλύτερος ντόρος με το όνομά σου έγινε όταν αποκλείστηκε το κομμάτι σου «Tables are turning» (στίχοι, μουσική: Leonidas Chantzaras, Patricsarin, Alitennant) από τη Eurovision.
Πραγματικά δε ξέρω πως διέρρευσε το τραγούδι μου. Μετά από τον Σάκη άλλαξε η ζωή μου κυριολεκτικά! Απέκτησα την εταιρεία μου τη Sony, ήρθε η Eurovision και εκεί μετά έγιναν... διάφορα. Για μένα είναι μια ιστορία που ανήκει στο παρελθόν, έχω σταματήσει να το ψάχνω και ήταν μόνο τιμή για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να διαγωνιστώ και να ακουστεί το όνομά μου. Και μόνο ότι μπήκα στη λίστα των διαγωνιζομένων για τη Eurovision για μένα είναι αρκετό. Λυπήθηκα, αλλά...

Πιστεύεις ότι η δημόσια τηλεόραση αδυνατεί να υποστηρίξει το θεσμό; Έγιναν κάποιοι κακοί χειρισμοί;
Κοίταξε, η ΕΡΤ έχει τους δικούς της κανονισμούς. Το τραγούδι για μένα διέρρευσε κακόβουλα γιατί ήταν demo. Αυτό δε βοηθά ούτε την εταιρεία ούτε τον καλλιτέχνη. Πλέον το βλέπω σαν μια εμπειρία που απλά δεν έζησα πολύ.




Θα δεχόσουν να διαγωνιστείς ξανά;

Με το κατάλληλο για εμένα τραγούδι, ναι. Θέλω πολύ να το ζήσω..

Βρίσκεσαι στην Αθήνα...;
Στην Αθήνα είμαι από τη χρονιά που συμμετείχα στο X-Factor πριν έναν χρόνο.

Πως είναι να ζεις μόνη σου εδώ; Σου λείπουν οι δικοί σου άνθρωποι στην Κύπρο;
Σαν Ελευθερία έχω μάθει να ζω μόνη μου. Έτσι δηλαδή με έχουν μάθει οι γονείς μου. Άσε που δεν προλαβαίνω να το σκεφτώ.  Έχω άλλες δυο αδερφές και δεν είμαστε τα καλομαθημένα παιδάκια του σπιτιού. Έχουμε μάθει να κερδίζουμε μόνες μας ό,τι ονειρευόμαστε και να δουλεύουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Δε βρήκα τίποτα έτοιμο.. Το ότι δε μου αρέσει καθόλου η Αθήνα είναι βέβαια άλλο θέμα. Έχω ζήσει σχεδόν έναν χρόνο στην Αγγλία σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ότι εδώ αλλά εκεί είχα ποιότητα ζωής και όλα ήταν πολύ πιο όμορφα.

Τη νύχτα τη φοβάσαι;
Είμαι πολύ τυχερή σε αυτό το κομμάτι γιατί έχω πέσει σε πολύ καλά χέρια. Αισθάνομαι ότι δεν έχω ζήσει την άσχημη πλευρά της, γιατί είχα την ευλογία να συνεργαστώ με αξιόλογους καλλιτέχνες, πρώτα με τον Σάκη και τώρα με τον Νίκο Βέρτη. Εύχομαι να μη μου τύχουν διάφορα στο μέλλον, αν και δεν αποκλείω τίποτα.

Ο Βέρτης πότε σε «κλέβει» στη Θεσσαλονίκη στο «Όραμα»;

Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου τύχει εκείνη τη στιγμή. Δε ξέρω πως προέκυψε η συνεργασία μου με τον Νίκο Βέρτη αλλά το μόνο που έχω να πω είναι πως το να δουλεύεις μαζί  με ένα τόσο σοβαρό καλλιτέχνη είναι συναρπαστικό.  Και αυτός, όπως και οι συνεργάτες που τον πλαισιώνουν είναι άψογοι. Κράτησε μόνο δυο μήνες αλλά πέρασα υπέροχα και αν κάτι μου έχει μείνει είναι η εκτίμηση που τρέφω για το πρόσωπό του. Τον θαυμάζω  και ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο.



Τι έχεις κρατήσει από αυτές τις δυο «δυνατές» συνεργασίες;
Ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι προσγειωμένος και να δουλεύει. Αν αφήνεις αυτό που κάνεις, σε αφήνει και αυτό.. Αυτό μου έδωσε σα συμβουλή ο Σάκης Ρουβάς όταν μπήκα στον χώρο.

Ο Νίκος Βέρτης τώρα,  για μένα είναι μεγάλος δάσκαλος! Έχω μάθει από αυτόν να βγαίνω στην πίστα και να έχω πάνω από όλα επικοινωνία με τον κόσμο. Δε σου κρύβω ότι όσο περνούσαν οι μέρες αισθανόμουν ότι έκλεβα πολλά πράγματα από εκείνον. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έγινε ο Βέρτης!


Όλα όσα είπαμε σε έχουν φέρει μια «ανάσα» πριν από την πρώτη ολοκληρωμένη σου δουλειά.
Μαζί με την εταιρεία μου, τη SONY BMG ξεκινήσαμε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Το Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο "Κέντρο του Κόσμου " και  στις αρχές Οκτωβρίου κυκλοφόρησε και ένα δεύτερο κομμάτι  με τίτλο "Όταν χαμηλώνουμε το φως" σε μουσική του Γιάννη Ιερεμία και στίχους του Φαίδωνα Σαμσίδη που κινείται σε pop/rock ρυθμούς. Και πράγματι, μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμαζόμαστε για το πρώτο μας ολοκληρωμένο «δημιούργημα». Τα πράγματα γενικώς, είναι πολύ δύσκολα. Τώρα πια, πρώτα βγαίνει ένα Single, ένα Digital Track και μετά έρχεται η ολοκληρωμένη δουλειά.


Αυτό δεν αποτελεί μια «δοκιμασία» για τον εκάστοτε καλλιτέχνη;
Μια  εταιρεία δεν προωθεί ποτέ έναν καλλιτέχνη  που δεν τον πιστεύει. Για ποιο λόγο άλλωστε να βγει ένα τραγούδι που οι ίδιοι οι «δημιουργοί» δεν πιστεύουν ότι θα πάει καλά; Εγώ προσωπικά στην καριέρα μου δεν περιμένω το «μπαμ»! Ο χρόνος και η δουλειά θα φέρουν τα πράγματα εκεί που τους αξίζουν.

Ισχύει ότι «ανοίγεις τα φτερά σου»  και στην υποκριτική; Συμμετέχεις στη «Ζωή της Άλλης»  και στη νέα  σειρά «Αλλού Ξημερωμένοι» στο κανάλι Sigma της Κύπρου.
Ειδικά μετά το Χ-Factor μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις. Όντως, συμμετέχω σε ένα επεισόδιο της άκρως επιτυχημένης καθημερινής σειράς «Η Ζωή της Άλλης» μαζί με ένα καλό μου φίλο τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη, το οποίο αναμένεται να προβληθεί κοντά στα Χριστούγεννα, ενώ προέκυψε και η συμμετοχή μου στη σειρά «Αλλού Ξημερωμένοι» με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο κανάλι "Sigma"  της Κύπρου.

Πάντα με γοήτευε η ηθοποιία και είναι μια πόρτα που δε θέλω να κλείσω. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να ασχοληθώ με αυτό,  αλλά προέκυψε και θα αδράξω την ευκαιρία. Το επεισόδιο στο κανάλι "Sigma" έχει μάλιστα μεταδοθεί και μόλις το είδα, είπα: «Μμμ, καλή ήμουν! Δεν ήμουν άσχημη.»(γέλια)

Παρόλα αυτά η μεγάλη μου αγάπη είναι η μουσική και αυτό θέλω να υπηρετήσω.




Δε φοβάσαι μήπως αυτές οι δραστηριότητες σε αποπροσανατολίσουν από το στόχο σου;
Όχι γιατί είναι κάτι που το κάνω παράλληλα με το τραγούδι. Δεν έχω στο μυαλό μου μια δεύτερη καριέρα. Αν και έχω πολλές προτάσεις. Δεν ξέρω, το σκέφτομαι, θα δούμε.!

Η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει;
Από όσα ακούω γύρω μου έχει κλονιστεί και η μέρα και η νύχτα. Εγώ προσωπικά ήρθα στην Αθήνα μετά την κρίση, οπότε δεν ήξερα πως δούλευαν τα πράγματα για να έχω μέτρο σύγκρισης.

Τι τραγούδια σου αρέσει να λες;
Στις επιλογές μου είμαι χαμαιλέων και δεν είναι πολύ καλό αυτό. Μου αρέσει το ξένο, τραγουδούσα τέτοιο ρεπερτόριο πολύ στην Αγγλία, αλλά αγαπώ και το λαϊκό. Αυτήν την περίοδο με την εταιρεία μου έχουμε χτίσει ένα ποπ προφίλ αλλά στα νυχτερινά κέντρα που εμφανίζομαι με αγγίζει περισσότερο το λαϊκό.

Μετά το «Νονό Σάκη» και το «Δάσκαλο Βέρτη» τι ακολουθεί; Τι όνειρα έχεις;
Δεν ονειρεύομαι μια συνεργασία στην πίστα. Είναι κάτι που μπορώ να καταφέρω εύκολα. Αυτό που με ιντριγκάρει είναι ένα δισκογραφικό «πάντρεμα» και μάλιστα με μια γυναίκα. Τέτοιες «εκπλήξεις» δε συνηθίζονται εδώ και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω. Τώρα, γενικότερα μη με ρωτάς, ονόματα δε λέμε...

Όσον αφορά στα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα αυτή την περίοδο είμαι απόλυτα δοσμένη  και αφοσιωμένη στην περιοδεία που ξεκινά ο Νίκος Βέρτης σε όλο τον κόσμο, καθώς έχω την τιμή να συμμετέχω και εγώ. Σε δυο μέρες από σήμερα, συγκεκριμένα στις 26 και 27 Νοεμβρίου «κόβουμε την κορδέλα» στην Κύπρο για δυο μοναδικές συναυλίες, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί, όπως καταλαβαίνεις, θα έχω την πολυτέλεια σε αυτή τη «στάση» να χαρώ για λίγες ημέρες τους δικούς μου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης