Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μάνος Σταλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μάνος Σταλάκης

Οι φίλοι του θεάτρου θυμούνται πως είχε «κλέψει» την παράσταση στον ρόλο του Τελιέγκιν στον «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ στο Εθνικό  

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μάνος Σταλάκης
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του θεάτρου Μάνος Σταλάκης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, φίλους και συναδέλφους που δεν μπορούν να πιστέψουν την απώλεια του.  

Οι φίλοι του θεάτρου θυμούνται πως είχε «κλέψει» την παράσταση στον ρόλο του Τελιέγκιν στον «Θείο Βάνια» του Τσέχοφ που είχε ανεβάσει ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Εθνικό και το χαμηλό προφίλ που διατηρούσε παρά το μεγάλο του ταλέντο στην υποκριτική. Ο Κώστας Βασαρδάνης ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδα στο facebook τον χαμό του Μάνου Σταλάκη.

Κλείσιμο


«Ο Μάνος Σταλάκης συνήθιζε -όσοι τον ήξεραν πιο προσωπικά το γνωρίζουν- να μελετάει τους ρόλους του δουλεύοντας το λόγο με το χρονόμετρο που χρησιμοποιούν οι μουσικοί. Ένα από τα κείμενα πάνω στα οποία εξασκούσε τη φωνή του λοιπόν,για να διατηρεί τη φόρμα του όταν δεν έπαιζε στο θέατρο, ήταν το “Πεθαίνω σαν χώρα” του Δημήτρη Δημητριάδη.Το οποίο αν δεν κάνω λάθος ήθελε και κάποια στιγμή να παίξει. Από ένα άλλο κείμενο του ίδιου συγγραφέα, το θεατρικό μονόλογο “Μετάνοια”,του αφιερώνω ένα μικρό απόσπασμα αποχαιρετώντας τον με βαριά καρδιά για το αναπότρεπτο της εξαφάνισής του.
“Ανθρωποπρέπεια. Αυτή είναι η αλήθεια του ανθρώπου. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος.Αυτή είναι η ανθρωποπρέπεια. Ο άνθρωπος ζει ανθρωποπρεπώς , ο άνθρωπος πεθαίνει ανθρωποπρεπώς. Ανθρωποπρεπέστατα. Τίποτα άλλο. ‘ Ο,τι κι αν είναι ο άνθρωπος , ο άνθρωπος είναι ανθρωποπρεπής.Αυτό είναι.’ Εξω από τον τάφο και μέσα στον τάφο.Τίποτα πιο πέρα απ’ αυτό. Μόνον αυτό. Αυτό που είναι ο άνθρωπος.Είναι τόσο απλό. Τίποτα πιο απλό δεν υπάρχει. Το πιο αβάστακτο, το πιο τρομερό, αλλά το πιο απλό.”».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης