LIVE

Κορωνοϊός

Ο Γολγοθάς του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη όταν η σύζυγός του γέννησε νεκρό το μωρό τους

Ο Γολγοθάς του ηθοποιού Χάρη Τζωρτζάκη όταν η σύζυγός του γέννησε νεκρό το μωρό τους

Σε ένα μακροσκελές κείμενο που έγραψε στο facebook, αναφέρθηκε στην αποβολή που είχε η σύζυγός του, πριν λίγο διάστημα

Τον προσωπικό του Γολγοθά μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook ο ηθοποιός Χάρης Τζωρζάκης. Σε ένα μακροσκελές κείμενο που έγραψε στον λογαριασμό του, αναφέρθηκε στην αποβολή που είχε η σύζυγός του, Έφη Κόντα, πριν λίγο διάστημα. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως το μωρό τους γεννήθηκε νεκρό και σαν να μην έφτανε αυτό, αντίκρισαν το πιο σκληρό πρόσωπο της γραφειοκρατίας.


Διαβάστε όσα εξιστορεί ο ηθοποιός:

«Στον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης της συντρόφου μου, επισκεφθήκαμε το γιατρό μας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» το οποίο επιλέξαμε τόσο για οικονομικούς όσο και για ιδεολογικούς λόγους. Έπειτα από το καθιερωμένο υπερηχογράφημα διαπιστώθηκε αυξημένο αυχενικό υγρό. Μας συστήθηκε να επισκεφτούμε ειδικό προγενετιστή για εξειδικευμένες εξετάσεις. Ο προγενετιστής, διαπίστωσε αυξημένη αυχενική διαφάνεια(7.5mm) χωρίς όμως περαιτέρω ευρήματα.

Έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς μας.

Έγινε λήψη τροφοβλάστη την ίδια μέρα και μετά από δύο εβδομάδες πήραμε τα αποτελέσματα του μοριακού καρυότυπου (ανάλυση DNA) ο οποίος δεν έδειξε κάποιο εύρημα. Το έμβρυο δεν εμφάνισε κάποια τρισωμία ούτε κάποια άλλη δομική χρωμοσωμική μετάλλαξη. Συνεχίσαμε την κύηση κάνοντας εξειδικευμένους υπερήχους καρδιάς, μαγνητικές εγκεφάλου του εμβρύου και πολλά, πολλά άλλα. Η διαδικασία εκτός από ψυχοφθόρος ήταν και τρομερά δαπανηρή(σύνολο 5.000ευρώ από τα οποία το ταμείο δεν καλύπτει ούτε μισό ευρώ) καθώς όλες οι εξετάσεις έγιναν σε ιδιώτες γιατί το δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, είτε τεχνικά είτε χρονικά, και για μας κάθε μέρα που περνούσε είχε τεράστια σημασία.

Ο καιρός περνούσε και το έμβρυο πέρα από την ένδειξη του τριμήνου που είχε πλέον υποχωρήσει δεν εμφάνιζε κάποιο άλλο εύρημα-ένδειξη ότι δεν ήταν καλά στην υγεία του. Φτάσαμε στον έβδομο μήνα και όλα πήγαιναν καλά.

Μια μέρα όμως η σύντροφός μου σταμάτησε να αισθάνεται το μωρό.

Επισκεφτήκαμε άμεσα το γιατρό μας, ο οποίος διαπίστωσε αιφνίδιο θάνατο από ανακοπή καρδιάς. Έγινε άμεση εισαγωγή στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και ξεκίνησε μία τρομερά επίπονη διαδικασία με ορούς και χάπια για να προκληθεί φυσιολογικός τοκετός μιας και το έμβρυο ήταν αρκετά μεγάλο. Μετά από μίαμιση ημέρα το μωρό «γεννήθηκε». Πέρα από σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα(κουβέρτες, σεντόνια, πάνες κλπ..) δεν είχαμε κάποιο παράπονο από το προσωπικό του νοσοκομείου. Άπαντες έκαναν ό,τι μπορούσαν -σε ένα πραγματικά διαλυμένο σύστημα υγείας- και τους ευχαριστούμε.

Μέχρι που συνέβη το εξής.

Το έμβρυο κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς μας, αποφασίστηκε να δοθεί για ειδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, για να διαπιστωθεί αν τελικά έπασχε από κάποιο σπάνιο γενετικό σύνδρομο, πράγμα που θα καθοδηγούσε εμάς -ιατρικά-για την επόμενη εγκυμοσύνη. (Σημείωση 2: Το κόστος της συγκεκριμένης εξέτασης είναι 400ευρώ που ούτε πάλι το ταμείο καλύπτει ούτε μισό ευρώ.)

Κατόπιν παρότρυνσης του ιατρού μας, απευθύνθηκα στο νοσοκομείο για τη μεταφορά του εμβρύου και υπέγραψα τα απαραίτητα χαρτιά. Πήγα στο ληξιαρχείο του νοσοκομείου για τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως και θανάτου όπως ορίζει ο νόμος λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης. Από κει με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσα να κάνω μόνος μου τη μεταφορά και ότι θα έπρεπε να με συνοδεύσει μέχρι το Πανεπιστήμιο στο Γουδί(υπόθεση πραγματικά μισής ώρας!) κάποιος υπεύθυνος νοσοκόμος. Μου είπαν ότι δε γίνεται την ίδια μέρα και με διαβεβαίωσαν ότι το έμβρυο θα φυλαχτεί κατάλληλα χωρίς να αλλοιωθεί και ότι θα με ειδοποιούσαν για τη μεταφορά του.

Οι μέρες περνούσαν. Μου έκλεισαν ραντεβού για την περασμένη Παρασκευή,το οποίο όμως ξανα ακύρωσαν επινοώντας νέες δικαιολογίες. Τελικά με πήραν τηλέφωνο να πάω τη Δευτέρα, έπειτα από 12 ολόκληρες και βασανιστικές ημέρες! 12 μέρες!!! Πήγα πράγματι με τη σύντροφό μου να παραλάβουμε το έμβρυο. Σημείωση ότι το έμβρυο στα τέλη του έβδομου μήνα, είναι ολόκληρο μωρό. Δε θα σταθώ στο γεγονός ότι ο νοσοκόμος είχε τυλιγμένο το έμβρυο σε μία πράσινη σακούλα σκουπιδιών για τη μεταφορά του. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για «αισθηματίες». Πήγαμε πράγματι με το ιδιωτικό μας αυτοκίνητό,εγώ η σύντροφός μου και ο νοσοκόμος με τη σακούλα στα χέρια, στο Πανεπιστήμιο στο Γουδί.

Όταν ήρθε ο υπεύθυνος Πανεπιστημιακός γιατρός να παραλάβει το έμβρυο μας ρώτησε έκπληκτος γιατί το έμβρυο είχε καταψυχθεί και γιατί δεν τους το παραδώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όπως και περίμεναν. Μας ενημέρωσε ότι επ ουδενί δεν έπρεπε να καταψυχθεί γιατί αλλοιώνεται ο εγκέφαλος και βασικοί ιστοί γεγονός που επηρεάζει κατά πολύ το αποτέλεσμα της εξέτασης όπως επίσης και η τραγική καθυστέρηση με την οποία παραλαμβάνουν το έμβρυο. Ο νοσοκόμος ψέλλισε κάτι δικαιολογίες του στυλ «έλα μωρέ εσείς θα βγάλετε άκρη, τα όργανα δεν παθαίνουν τίποτα στην κατάψυξη» για να δεχθεί την άμεση επίπληξη του γιατρού.

Εγω με τη σύντροφό μου κοιτάζαμε άναυδοι ο ένας τον άλλον.

Σήμερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την υπεύθυνη Πανεπιστημιακή γιατρό που εξειδικεύεται στη συγκεκριμένη εξέταση για να μου πει ότι ήταν μέγα σφάλμα του νοσοκομείου η ψύξη του εμβρύου και η καθυστέρηση της μεταφοράς του. Επι λέξη μου είπε: «Έπρεπε να παραλάβουμε νωπό.Το περιμέναμε τη προηγούμενη εβδομάδα. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε συνεχώς τέτοια προβλήματα από το «Αλεξάνδρα», θα επικοινωνήσω κιεγώ μαζί τους για να τους επιπλήξω.»

Εν τω μεταξύ η σύντροφός μου επισκέφτηκε το ΙΚΑ για να κάνει τα χαρτιά της για την άδεια Λοχείας την οποία και δικαιούται βάσει νόμου για να αναρρώσει από την σωματικά και ψυχικά επίπονη διαδικασία. Από εκεί την ενημέρωσαν ότι χρειάζεται ληξιαρχική πράξη θανάτου, που όμως δε μπορούν να εκδώσουν κιας έχει δηλωθεί στο ληξιαρχείο του νοσοκομείου(!!!), γιατί μας ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα ή ταφή και μετά το πιστοποιητικό, κάτι που φυσικά θα αργήσει τουλάχιστον 1μιση μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση. Όλοι φυσικά στις υπηρεσίες μας φέρονται σα να μην έγινε και τίποτα.

Δεν κατηγορούμε κανέναν. Θύματα της γραφειοκρατίας και του ωχαδερφισμού πέσαμε. Όλοι τη δουλειά τους κάνουν. Μόνο που τελικά αυτό είναι το πρόβλημα. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Τώρα ζει ο άλλος, παθαίνει…εμείς τη δουλίτσα μας.

Δεν ξέρουμε ποιος φταίει, ούτε κι εχει καμία σημασία πλέον. Φταίμε κι εμείς όσο και οι υπόλοιποι για την κατάντια της κοινωνίας μας.Κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο. Ξέρουμε μονάχα ότι το θάνατο κάποτε οι κοινωνίες τον αντιμετώπιζαν με σεβασμό. Τώρα τον έχουν συνηθίσει.

Χάρης-Έφη στην Αθήνα της βαθιάς κρίσης.»

Δείτε την ανάρτησή του:
Ο ηθοποιός με τη σύζυγό του


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Ψαγμένος

Ιατρικό λάθος ήταν και μετά δήθεν να το στείλουν στην Ιατρική Σχολή αλλα καταλάθος το κατέψυξαν, όλα αυτά ήταν ένα θέατρο για να καταστρέψουν οι γιατροί τα στοιχεία που τους ενοχοποιούσαν. Ιατροδικαστή έπρεπε να βάλεις άμεσα για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Συλλυπητηρια στο ζευγαρι

Ευχομαι το συντομοτερο να το ξεπερασεται οσο βεβαια ειναι δυνατον γιατι δυστυχως ειναι κατι που σου διαλυει την ψυχολογια.Οσο για την περιπετεια μετα το συμβαν δυστυχως τι να πουμε!Ζω τα τελευταια 3 χρονια στην Αυστραλια,γνωστοι οι λογοι που ηρθα στα 50 μου,αυτα ουτε σε σεναριο επιστημονικης φαντασιας δεν θα γινοτουσαν.Ισα ισα μεχρι ψυχολογικη υποστηριξη θα ειχαν γιαυτη την περιπετεια.Αλλα...

mike

γεννανε οι μουσουλμανοι αντι για τους ελληνες. να ειναι καλα το ζευγαρι να κανει αλλο παιδι! μη το βαζετε κατω.

Μετανάστης

Οταν λέει για ιδεολογικούς λόγους τι ακριβώς εννοεί ρε παιδιά;

είναι αριστεροί καλλιτέχνες....

και έμπλεξαν με αριστερά κοπρόσκυλα ΔΥ

ΔΥ, μας ζηλεύετε εεε?

θα κάνουμε ότι μπορούμε και ότι θέλουμε...να απολυθούμε δεν γίνεται !!!

SABONIS

Με μια άρση της μονιμότητας όλα διορθώνονται μην ανησυχείς. Συνεχίστε έτσι ορισμένοι και θα πέσουν χοντρά γέλια....

Δημήτρης

καλό κουράγιο στο ζευγάρι. Θα ήθελα να βρίσω πολύ άγρια για όλους αυτούς τους πραγματικά ανόητους και ανώμαλους που έχουν θέσεις στην γραφειοκρατία, αλλά είναι πραγματικοί τενεκέδες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι στην κρατική μηχανή κανένας ή το πολύ - ελάχιστοι νοιάζονται για τα προβλήματα του πολίτη/ανθρώπου και κοιτούν μόνο να κάνουν την δουλειά τους όπως τους έχουν μάθει - ψυχρά ή να μην την κάνουν καθόλου.

Κώστας

Τραγικό... Εύχομαι καλό κουράγιο στα παιδιά και μακάρι να επουλωθούν τα τραύματα στη ψυχή τους...

Μια απορια εχω

Τι ακριβως σημαινει ???? Ξερω ότι επιλεγεις μαιευτηριο επειδή ειτε εκει είναι ο γιατρος σου ειτε πας σε δημοσιο γιατι δεν εχεις τη δυνατοτητα να πληρωσεις το κοστος μιας ιδιωτικης κλινικης.....

Εγω ο Πονηρος Ελληνας...

Γιατι εμενα μου αφηνει υπονοουμενα αυτο το "απολογητικο" κειμενο? Δεν θα επεκταθω για τις αναλυσεις που κανει. Δεν ειναι διακαστηριο το fb. Κανενας γονιος που χανει ο παιδι του δεν εχει ορεξη για λεπτομερειες. Μακαρι να κανω λαθος... Τα συλλυπητηρια μου...

Μαριάννα

Πας καλά, ρε??? Τι υπονοούμενα αφηνει??? Εχασε το παιδί του ο άνθρωπος κι εσύ έχεις όρεξη για σπιουνιες??? Άρρωστος είσαι??

Ριτα κουτρουμπα

Ευχόμ γρηγορα να σταθεί η γυναίκα στα πόδια της και γρήγορα με ενα γερό παιδάκι ;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης