Το Χόλιγουντ έχει... γύρισμα στην Κορώνη

Το Χόλιγουντ έχει... γύρισμα στην Κορώνη

Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στην Πελοπόννησο για το σίκουελ του «Before Sunrise»

Το Χόλιγουντ έχει... γύρισμα στην Κορώνη
Στη Μύκονο Κιάνου Ριβς και Κίρα Νάιτλι έρχονται για ταινία

Δεν είναι μόνο οι billionaires της Αραβικής Χερσονήσου που εκτιμούν ιδιαίτερα τα νησιά μας, αλλά και οι άνθρωποι της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Τα γυρίσματα μιας ταινίας με διάσημους πρωταγωνιστές που ξεκινούν το φθινόπωρο στη Μύκονο αναμένεται να παρατείνουν για τα καλά το φετινό καλοκαίρι στο νησί

Τελικά λες και είναι ανεξάρτητο κρατίδιο η Μύκονος. Στα δύσκολα χρόνια της μνημονιακής Ελλάδας εκείνη κρατά τη μετοχή της ψηλά, καθώς την προτιμούν από πριγκιπικές οικογένειες μέχρι παράγοντες του θεάματος.

Πέρσι είχαμε το Μπόλιγουντ, φέτος ήρθε το Χόλιγουντ - και μάλιστα αυτοπροσώπως!
Κλείσιμο
Στο νησί είναι κοινό μυστικό ότι άνθρωποι που το όνομά τους έχει ταυτιστεί με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως οι Πίτερ Μπιγκλ, Κρις Κόνκλιγκ, σεναριογράφοι πολλών πετυχημένων ταινιών με κινούμενα σχέδια, αλλά και η Φιλίντα Λόιντ, μία από τις ποιο γνωστές gay ακτιβίστριες του Χόλιγουντ, σκηνοθέτης της ταινίας «Τhe iron lady» που πέρσι χάρισε το Οσκαρ στη Μέριλ Στριπ, αλλά και του blockbuster «Mamma mia!», απολαμβάνουν πολυήμερες διακοπές στη Μύκονο μακριά από κάθε είδους κοσμικότητα.

«Εχουν κάνει μεγάλες επιτυχίες, αλλά οι ίδιοι δεν είναι αναγνωρίσιμοι», αποκαλύπτει Ελληνας συνεργάτης τους.

«Αυτό τους βοηθά να συνδυάσουν δουλειά με ξεκούραση χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Συνήθως κυκλοφορούν με μια βερμούδα κι ένα T-shirt, δίνοντας την εντύπωση συνηθισμένων επισκεπτών. Μας ζητάνε να τους κλείσουμε δωμάτια και σουίτες χωρίς να αποκαλύψουμε την ταυτότητά τους ακόμη και στον διευθυντή του ξενοδοχείου, ενώ ξέρουμε ότι όταν μας ζητούν να οργανώσουμε εκδρομές σε κάποια ιδιαίτερα μέρη είναι γιατί ψάχνουν να βρουν location για κάποια ταινία που έχουν στα σκαριά».

Στη Μύκονο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο σκηνοθέτης Mάικλ Μπέι, ο άνθρωπος που κατά το παρελθόν έχει υπογράψει ταινίες που έσπασαν τα ταμεία. Από το «Αρμαγεδδών» και το «Περλ Χάρμπορ» έως τα «Κακά παιδιά» και «Το νησί» με τους Εβαν Μακγκρέγκορ και Σκάρλετ Γιόχανσον. Η ταινία όμως που εκτόξευσε περισσότερο από κάθε άλλη τη δημοτικότητά του ήταν το «Transformer» που σκηνοθέτησε μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.
«Eχει ήδη περάσει μια εβδομάδα εδώ γυρνώντας στο νησί απ’ άκρη σ’ άκρη για να δει μέρη. Τον πήγαμε στο Καλό Λιβάδι και τον Αγιο Σώστη, ενώ πέρασε μια ολόκληρη ημέρα στη Δήλο και τη Ρήνεια, όπου πήγε με ιδιωτικό σκάφος», αποκαλύπτει ξεναγός της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάικλ Μπέι έχει αποφασίσει η ταινία -παρότι το κύριο μέρος θα είναι γυρισμένο στην Νέα Υόρκη- να περιλαμβάνει και αρκετές σκηνές που θα γυριστούν στη Μύκονο.

«Μας ζήτησε να βρούμε μια έπαυλη σε απομονωμένο μέρος του νησιού για τις ανάγκες κάποιων εσωτερικών γυρισμάτων αλλά να μην πούμε τίποτα», λέει Μυκονιάτης. Ανθρωποι που συνεργάζονται μαζί του τις ημέρες αυτές που βρίσκεται στο νησί -παρότι είναι μετρημένοι στις δηλώσεις τους- κάνουν λόγο για μια κοινωνική ταινία με εξασφαλισμένη επιτυχία, αφού τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατούν οι ιδιαίτερα δημοφιλείς ηθοποιοί Κιάνου Ριβς και Κίρα Νάιτλι.

Στην Πελοπόννησο Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στο σίκουελ του «Before Sunset»

To Χόλιγουντ για άλλη μια φορά μάς υπενθυμίζει το αυτονόητο: η Ελλάδα πάντα υπήρξε το ιδανικό ντεκόρ για τα διαχρονικά κινηματογραφικά love stories. Φέτος την τιμητική της έχει η Πελοπόννησος

Ο 42χρονος ηθοποιός, πατέρας 4 παιδιών, Ιθαν Χοκ αυτή την περίοδο μένει στο πανέμορφο «Costa Navarino» και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Ο λόγος; Το sequel της ταινίας «Before sunset». Στην ουσία πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας ενός θρυλικού κινηματογραφικού love story που απέκτησε φανατικούς οπαδούς και έγινε σαν το εγχειρίδιο των ανεκπλήρωτων σχέσεων της γενιάς των 90s.

Στο πρώτο μέρος («Πριν το ξημέρωμα», 1995) οι δύο ήρωες, ο Τζέσι (Χοκ) και η Σελίν, ταξιδεύουν με τρένο στη Βιέννη, γνωρίζονται και ζουν μια ερωτική ιστορία, μόνο συζητώντας στην πόλη, που ξέρουν ότι θα τελειώσει μόλις ξημερώσει. Στο δεύτερο μέρος («Πριν το ηλιοβασίλεμα», 2004), 9 χρόνια μετά οι ήρωες συναντιούνται στο Παρίσι, πάλι για μια μέρα, και συμπληρώνουν όσα δεν είχαν πει, αλλά και όλα όσα συνέβησαν στις ζωές τους ενδιάμεσα.

Το τρίτο μέρος, που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2013, πάλι 9 χρόνια μετά, διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, που το φυσικό της ντεκόρ κρίθηκε το καταλληλότερο και το πιο εκρηκτικό για το φινάλε της εξαιρετικά πετυχημένης ερωτικής τριλογίας. Τα γυρίσματα θα γίνουν στα μοναδικής ομορφιάς τοπία της Πύλου, στην Καλαμάτα, στην Κορώνη και στην Καρδαμύλη, όπου το ίδιο ζευγάρι θα συναντηθεί για να βάλει τον επίλογο. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες, οι παραγωγοί είναι ενθουσιασμένοι με τους φυσικούς χώρους και τις ατελείωτες παραλίες, ενώ ο Ιθαν Χοκ είναι κλεισμένος τις περισσότερες ώρες στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο «Costa Navarino» μελετώντας τον ρόλο του. Μαλιστα εκτός από παραγωγός συνυπογράφει το σενάριο με τη συμπρωταγωνίστριά του Ζιλί Ντελπί και τον σκηνοθέτη και δημιουργό των τριών ταινιών Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Κάθε φορά που βλέπω το πρόσωπό σου είναι σαν να βλέπω έναν χάρτη με μαγευτικές τοποθεσίες που όλες με περιμένουν», έλεγε ο ήρωας στη δεύτερη ταινία.
 
Ετσι, μετά τη Βιέννη και το Παρίσι το ζευγάρι ήρθε η ώρα και πάλι να ζήσει τη σχέση που κρατάει μια μέρα - στη μαγευτική τοποθεσία της Πελοποννήσου αυτή τη φορά. Το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα είναι επτασφράγιστο μυστικό - αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία έναρξης τοποθετείται γύρω στις 15 Αυγούστου.

Ισως μέσα στη μιζέρια της εποχής το να θυμηθούμε και να ξανανακαλύψουμε πόσο μαγευτική είναι η χώρα μας να είναι το καλύτερο αντίδοτο. Εστω και αν αυτή η υπενθύμιση έρχεται από τους ξένους.

Αλλωστε οι παρατηρητές γνωρίζουν πολύ καλύτερα να σου υπενθυμίζουν τα καλά σου σημεία, αυτά που εσύ έχεις απλώς δεδομένα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης