Μανούσος Μανουσάκης: Σε αυτή τη δουλειά ποτέ δεν πληρωθήκαμε αυτά που έπρεπε να πληρωθούμε

Μανούσος Μανουσάκης: Σε αυτή τη δουλειά ποτέ δεν πληρωθήκαμε αυτά που έπρεπε να πληρωθούμε

Επίσης, ο σκηνοθέτης σχολίασε τα φαινόμενα βίας μεταξύ των νέων

manousakis_184
O Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τη νέα του σειρά, τα φαινόμενα βίας ανάμεσα στα παιδιά και στους νέους στη σημερινή κοινωνία, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Ο σκηνοθέτης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη».

Ο Μανούσος Μανουσάκης, αρχικά, συζήτησε για τη νέα σειρά που φτιάχνει, η οποία έχει να κάνει με τις βίαιες συμπεριφορές που παρατηρούνται μεταξύ των νέων παιδιών: «Το δίχτυ με υπότιτλο: Το έγκλημα είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας και αφορά την εφηβική και ενδοσχολική βία. Μείζον θέμα, ίσως το πιο σημαντικό και κυρίαρχο και απειλητικό γιατί οι έφηβοι που τώρα εκφράζονται έτσι, αύριο θα είναι γιατροί, θα είναι δικηγόροι, θα είναι πολιτικοί, θα είναι η κοινωνία μας. Μας ενδιαφέρει το θύμα, πώς προκύπτει ένα θύμα, γιατί αυτό το παιδί είναι θύμα και γιατί το άλλο είναι θύτης; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σύστημα Παιδείας που δεν κατορθώνει να γοητεύσει τη νεολαία, που θεωρεί το παιδί άχρηστο, που δεν γοητεύεται η νεολαία από τη γνώση. Μήπως πρέπει να το δούμε πολύ ουσιαστικότερα παρά με τις πενθήμερες και τις διάφορες ποινές; Κανένα παιδί δεν γεννιέται κακό, κανένα μωρό στην κούνια δεν είναι κακό, μετά προκύπτουν τα πράγματα».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0n7s8pzx8v5)
Κλείσιμο

Συγχρόνως, τόνισε: «Δεν θυμάμαι παλιότερα να σκοτώνουν τον γέροντα και τη γριά για 50 ευρώ. Και εμείς παίζαμε ξύλο στο σχολείο, αλλά δεν χτυπάγαμε σα να είμαστε μπράβοι της νύχτας».

Σε άλλο σημείο, μίλησε για τη δουλειά του σκηνοθέτη και τις απολαβές οι οποίες κατά τη γνώμη του δεν ήταν αντάξιες της εργασίας.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Ποτέ δεν πληρωθήκαμε αυτά που έπρεπε να πληρωθούμε. Δεν παραπονιέμαι. Τα λεφτά ήταν πολύ καλά και ερχόντουσαν και στον επιχειρηματία ήταν η σχέση υπέροχη».

Για την οικογένειά του και τη σύζυγό του, ο Μανούσος Μανουσάκης σημείωσε: «Το ότι οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι, δεν σημάνει ότι θα χώριζα εγώ. Από τη στιγμή που ειδωθήκαμε με τη σύζυγό μου, συζητάμε, και δεν ξαναχωρίσαμε. Είμαστε μαζί με τη σύζυγό μου από τέλη του 1972. Η ζωή μου είναι μια συνεχής παραδοχή ότι κάνεις λάθος ενώ στην πραγματικότητα είσαι σίγουρος ότι κάνεις το σωστό».

Σχετικά με τα παιδιά του, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στις επιλογές των παιδιών του: «Ο ένας ασχολείται με τη μουσική και η άλλη με τις καλές τέχνες. Δεν ήμουν αυστηρός ούτε με τα παιδιά μου ούτε με τον εαυτό μου. Είμαι ευγνώμων ότι μπορώ να ζω την ζωή που μου αρέσει να ζω».


Ειδήσεις σήμερα:

Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης