Τέο Αλεξάντερ: «Με τον ρόλο μου βοήθησα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια»

Τέο Αλεξάντερ: «Με τον ρόλο μου βοήθησα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια»

«Δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο», δηλώνει ο ηθοποιός

theo-main
Ο Τέο Αλεξάντερ ή κατά κόσμο Θοδωρής Ζουμπουλίδης, είναι ο Έλληνας που συμμετείχε στην αμερικανική επιτυχία True Blood και πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις των ηθοποιών της χώρας μας, που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο Χόλιγουντ.

Μέσα από τον ρόλο του βαμπίρ στη διάσημη σειρά, ο ίδιος φαίνεται να βοήθησε σημαντικά στην προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, κάτι για το οποίο μιλά στη συνέντευξή του  στο περιοδικό Hello! και τον Γιάννη Βίτσα.

Οι New York Times τον συμπεριέλαβαν στους δέκα καλύτερους ρόλους της χρονιάς και το Entertainment Weekly τον ανέδειξε ως τον καλύτερο ρόλο της εβδομάδας. Πάνω σε αυτά, ο ηθοποιός σχολίασε, ότι νιώθει «πολύ υπερήφανος γιατί είχαμε ρίξει πολύ δουλειά με τον Ντένις (σ.σ. Ο Χέιρ), τον συμπρωταγωνιστή μου.

Κάτι άλλο για το οποίο ένιωσα επίσης υπερήφανος ήταν για το ότι μπόρεσα, μέσα από συνεντεύξεις και δηλώσεις μου γενικότερα, να βοηθήσω στην προσπάθεια να ψηφιστεί στην Καλιφόρνια το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Ο Ντένις, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, μου είπε κάτι που με άγγιξε βαθιά: ότι αν ο σύντροφός του πάθει κάτι, δεν έχει το δικαίωμα να τον επισκεφθεί στην εντατική. Επίσημα δεν θεωρείται οικογένεια. Καθώς μάλιστα ο προηγούμενος σύντροφός του είχε πεθάνει από AIDS, το είχε βιώσει με τον χειρότερο τρόπο».

talbot
O Theo Alexander στο True Blood


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο ίδιος λέει: «Όταν έμαθα ότι θα πάρω τον ρόλο στο True Blood και με ρωτούσαν ποιον θα υποδυθώ, έλεγα για τον Ράσελ, τον χαρακτήρα του Ντένις, «ο σύζυγός μου». Όταν με διόρθωναν «εννοείς το αγόρι σου», εγώ επέμενα «ο σύζυγός μου, έχουμε παντρευτεί». Έγινε σούσουρο τότε»

«Όταν τέλειωσε η σειρά, ο Άλαν Μπολτ, ο creator κι ένας από τους μεγαλύτερους του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει Όσκαρ για το American Brauty, μου εκμυστηρεύτηκε: «Αυτό που έκανες ήταν από τα πιο γενναία πράγματα που έχει κάνει ποτέ ηθοποιός. Δεν ξέρω αν κατάλαβες ότι έπαιξες την καριέρα σου κορόνα-γράμματα;

Όταν έβγαινες και έλεγες «σύζυγος», όλοι οι ρεπουμπλικάνοι του χώρου, οι συντηρητικοί, είχαν λυσσάξει. Ακόμα και οι ρεπουμπλικάνοι μέσα στο HBO ήθελαν να σε διώξουν. Δεν αντιλήφθηκες πόσο βοήθησες στην προσπάθεια να περάσει το Proposition A» ενώ πρόσθεσε

«Δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο η κίνησή μου, την έκανα γιατί πραγματικά με άγγιξε αυτό που μου είπε ο Ντένις: ότι δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και είναι ζευγάρι, πρέπει να μπορούν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον στο νοσοκομείο και οπουδήποτε. Ένα εκ των καλών πραγμάτων που έχω κάνει στη ζωή μου πιστεύω ότι είναι αυτό. Χαίρομαι πολύ για το ότι βοήθησα συνανθρώπους μου»


Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

«Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της» η ηλικιωμένη που συνελήφθη για κλοπή €40 από σούπερ μάρκετ

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως συνεχίζει την απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης