Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως συνεχίζει την απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε πως συνεχίζει την απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία

Νέο υλικό κυκλοφόρησε στα social media με τρένα να μεταφέρουν ρωσικό στρατιωτικό υλικό - Νωρίτερα, πηγή από τον Λευκό Οίκο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι πρόσθεσε 7.000 άνδρες στις στρατιωτικές της δυνάμεις που απειλούν την Ουκρανία

russia_aposyrsi
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει την απόσυρση στρατιωτικών της δυνάμεων από περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, απαντώντας στις ΗΠΑ που την κατηγορούν ότι εξακολουθεί να ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή αυτή, με στόχο την εισβολή.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει από την Τρίτη, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και βίντεο για να στηρίξει τα λεγόμενά της, ότι επιστρέφουν στους στρατώνες τους στρατιώτες και εξοπλισμός που είχαν αναπτυχθεί για γυμνάσια στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, και στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.



Σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι και άλλες μονάδες του ρωσικού στρατού αποχωρούν από την Κριμαία, δημοσιεύοντας φωτογραφίες που δείχνουν ένα τρένο να μεταφέρει εξοπλισμό και οχήματα προς την ηπειρωτική Ρωσία μέσω της γέφυρας στα στενά του Κερτς.

Κλείσιμο


Επίσης σημείωσε ότι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις βάσεις τους μονάδες τεθωρακισμένων και τανκς από τη δυτική Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο την Τρίτη για “μερική αποχώρηση”, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα αυτής της επιχείρησης ή το εύρος της.



Οι Δυτικοί από την πλευρά τους αμφισβητούν την καλή θέληση της Ρωσίας και υποπτεύονται ότι θέλει να εισβάλει στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν έχουν δει αποδείξεις αποκλιμάκωσης.

Πηγή από τον Λευκό Οίκο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της κατηγόρησε τη Μόσχα ότι πρόσθεσε 7.000 άνδρες στις στρατιωτικές της δυνάμεις που απειλούν την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ “λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του” τις απειλές εναντίον της Ουκρανίας με την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

“Παρατηρήσαμε αύξηση των στρατευμάτων στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, έως και κατά 7.000. Είδαμε να κατασκευάζεται μια γέφυρα από τη Λευκορωσία προς την Ουκρανία ή κοντά στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Κίεβο κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι έπληξαν νηπιαγωγείο με οβίδες στο Λουχάνσκ - Δείτε φωτογραφίες

Γκάγκα: Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα με προσοχή -Τι είπε για τα αντιικά και τα εμβόλια

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης και όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης