Κώστας Νικούλι: «Υπερηφανευόμουν για την καταγωγή μου και έλεγα ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπομαι»

Κώστας Νικούλι: «Υπερηφανευόμουν για την καταγωγή μου και έλεγα ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπομαι»

Ο ηθοποιός μίλησε για το ρατσισμό που έχει δεχτεί, το σχολικό του περιβάλλον και το πώς αντιμετωπίζει πλέον, η κοινωνία τους ανθρώπους από άλλες χώρες

nikouli
Για το bullying που δέχτηκε κατά την παιδική του ηλικία λόγω της καταγωγής του μίλησε ο Κώστας Νικούλι.

Ο ηθοποιός του Σασμού βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε μεταξύ΄αλλων για την καταγωγή του, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το πώς αντιμετωπίζει πλέον, η κοινωνία τους «ξένους».

«Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου. Θυμάμαι από μικρός που η ταυτότητά μου δεν ήταν μπλε, ήταν ροζ και έγραφε Νικούλι πάνω. Πήγαινα με τους γονείς μου στο Αλλοδαπών από τις 5 το πρωί για να πιάσουμε σειρά», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα σχολικά του χρόνια και την αντιμετώπιση που είχε από τους συμμαθητές του. «Δεν ήμουν το μόνο παιδί με ροζ ταυτότητα. Με έκαναν να νιώθω παρείσακτος, αλλά όχι τόσο για την καταγωγή μου. Μπορεί να νιώθεις παρείσακτος κάπου που δεν θέλουν οι άλλοι να βρίσκεσαι. Ο ρατσισμός υπάρχει με το κάθετι. Εγώ υπερηφανευόμουν και έλεγα ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπομαι. Τα παιδιά είναι αθώα και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό», δήλωσε ο ηθοποιός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch8m7m263mmx-st)
Κλείσιμο

Τέλος, ο Κώστας Νικούλι αναφέρθηκε στην κοινωνία και το πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους από άλλες χώρες. Όπως δήλωσε, θεωρεί ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο φόβος.

«Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ο ξένος, ο φόβος. Όταν κάτι δεν έχεις τη δύναμη να το αγκαλιάσεις, να το μελετήσεις και να το ψάξεις ή απλώς δεν το κάνεις από βαρεμάρα και δεν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε παίρνεις απόσταση και λες πως είναι κάτι ξένο που μπορεί να μου κάνει κακό. Πιστεύω ότι πλέον είμαστε σε μία κοινωνία που αυτά έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχει μία εξέλιξη, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, αλλά από ό,τι βλέπουμε έχει περάσει σε άλλη φάση όλο αυτό και μπορεί να μην είναι ένα παιδί από την Αλβανία, αλλά ένα παιδί με άλλο θρήσκευμα, με διαφορετική σεξουαλικότητα κ.α.», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα:

Από σήμερα η δεύτερη ψυχρή εισβολή - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

ΟΗΕ: Οι Ταλιμπάν αποκλείουν τις γυναίκες και τα κορίτσια από την κοινωνική και τη δημόσια ζωή στο Αφγανιστάν

Ο κορωνοϊός απειλεί την εγκυμοσύνη: Τι δείχνουν οι μελέτες για πρόωρα - λιποβαρή νεογνά και θνησιμότητα εμβρύων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης