Κορωνοϊός: Πώς προπονείται μια πρωταθλήτρια ποδηλασίας εν καιρώ πανδημίας

Κορωνοϊός: Πώς προπονείται μια πρωταθλήτρια ποδηλασίας εν καιρώ πανδημίας

Στατικά ποδήλατα, ειδικές μάσκες και virtual training επιλέγουν αρκετοί αθλητές ποδηλασίας προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους και τα μπλόκα στους δρόμους

podilasia__3_
Το protothema βρέθηκε στο σπίτι της ποδηλάτισσας και μέλους της Εθνικης ομάδας, Άννας-Μαρίας Ζογλη και κατεγραψε τον τροπο προπόνησης που ακολουθεί λόγω των ειδικών συνθηκών.

Επειδή αυτό το καιρό δεν μπορεί να διανύει μεγάλες χιλιομετρικες αποστάσεις (μια μέση προπόνηση ειναι 50 με 100 χλμ) έφτιαξε τον χώρο προπόνησης που βλέπετε στις φωτογραφίες και αποτελείται από το κανονικό της ποδήλατο που είναι προσαρμοσμενο στο προπονητήριο (GEAR), τη μάσκα μέσω της οποίας καταγράφονται δεδομένα όπως οι καρδιακοι παλμοί και ο αναπνευστικός ρυθμός.

podilasia__1_
podilasia__2_


Μέσω της οθόνης η Άννα - Μαρία «μεταφέρεται» σε πίστες και δρόμους όλου του πλανήτη συμμετέχοντας σε αγώνες virtual συνθηκών.

«Έτσι κατάφερα την εποχή της πανδημίας να έχω ένα κατάλληλα προσαρμοσμενο προγραμμα προπόνησης και διατροφης», λέει η πρωταθλήτρια της ποδηλασίας. Μαλιστα αυτό το καιρό μοιράζει την καθημερινότητα της μεταξύ του καναπέ της όπου εργαζεται με remotely access ως στέλεχος risk management σε ιδιωτικη τράπεζα και τις υπόλοιπες ώρες μετακινείται ένα μέτρο πιο πέρα για να κάνει την προπόνησή της.

podilasia__3_
podilasia__4_


Ειδήσεις σήμερα:

Φαίη Σκορδά για κορωνοϊό: «Τώρα καταλαβαίνω ότι τελικά είχα μια κόπωση»

Κινεζική έρευνα: Ο κορωνοϊός είναι πιο θανατηφόρος στην Ευρώπη απ΄ότι στις ΗΠΑ

Έντονη κριτική της αντιπολίτευσης κατά Ερντογάν στην Τουρκία για τη διαχείριση της επιδημίας




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ