Bloomberg - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα δείχνει τον σωστό τρόπο διαχείρισης της κρίσης

Bloomberg - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα δείχνει τον σωστό τρόπο διαχείρισης της κρίσης

«Εκπληκτική εξαίρεση» οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ

monastiraki-arthro
Η πανδημία του Covid-19 έχει αφήσει έκθετες «φτωχές» ηγεσίες και διακυβερνήσεις παγκοσμίως. Από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί περίμεναν πάρα πολύ καιρό πριν πάρουν τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Bloomberg Φερντινάντο Τζουλιάνο, αποτελεί μια αξιοσημείωτη -και ίσως εκπληκτική- εξαίρεση σε αυτή την τάση. Η κυβέρνηση επέβαλε σοβαρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης σε πολύ προγενέστερο στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού, σε σχέση με άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης. Προς το παρόν, αυτή η ταχεία αντίδραση βοήθησε την Ελλάδα να αποφύγει την τραγική κρίση της υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα πλουσιότερα κράτη.

Ο Τάκης Παππάς, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, συνέκρινε την ταχύτητα της αντίδρασης στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Αθήνα έκλεισε όλα τα καταστήματα μόνο τέσσερις ημέρες μετά την αναφορά του πρώτου Covid-19 θανάτου. Αντίθετα, η Ιταλία και η Ισπανία το έκαναν μετά από 18 και 30 ημέρες, αντίστοιχα. Η απαγόρευση της μη ουσιαστικής κίνησης στην Ελλάδα ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά - ταχύτερα από ό, τι σε οποιαδήποτε από τις δύο άλλες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σε καραντίνα οικισμός Ρομά στη Λάρισα μετά τα 20 κρούσματα κορωνοϊού - Συναγερμός στις αρχές

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το Πάσχα

Διευθύντρια ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ: Όταν βγαίνει κάποιος από την εντατική είναι σαν να έχουμε νικήσει τον θάνατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ