Κορωνοϊός: Πώς θα γίνεται η διάθεση των αντιικών χαπιών τις ημέρες του Πάσχα

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνεται η διάθεση των αντιικών χαπιών τις ημέρες του Πάσχα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η προμήθεια των αντιικών για τον κορωνοϊό «θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή ως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04)»

xapi
Κανονικά θα πραγματοποιείται η διάθεση των αντιικών χαπιών για τον κορωνοϊό, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει φροντίσει «για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με Covid-19 στις θεραπείες αντιικών χαπιών – εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό τους» χάρη στην «αμέριστη υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η προμήθεια των αντιικών για τον κορωνοϊό «θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για τις ημέρες Μ. Παρασκευή ως και Δευτέρα του Πάσχα (22/04 -25/04)».

Επισημαίνεται πως «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό», κατά την πάγια διαδικασία.

Ακολούθως, «η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής».

«Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη φυσικά η χρήση προστατευτικής μάσκας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-_-ΣΤΕΡΕΑ-ΕΛΛΑΔΑ


Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, το πυκνό πρόγραμμα και η ατζέντα της συζήτησης με Μπάιντεν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άμαχοι έχουν παγιδευτεί κάτω από κτίρια που καταρρέουν στο Αζοφστάλ - Συνεχίζει την επίθεση η Ρωσία

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν βγάζει νοκ-άουτ τη Λεπέν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μετά την νίκη στο ντιμπέιτ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK