Τυνησία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων για 3η συνεχόμενη ημέρα

Τυνησία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων για 3η συνεχόμενη ημέρα

Τα θύματα της πανδημίας στη χώρα ξεπέρασαν τις 15.000 - Στο 89% το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ

tunisia_crowd
Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλες 6.776 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 426.879.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 106 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων πάνω από το μακάβριο ορόσημο των 15.000, στους 15.065 νεκρούς.

Μπροστά στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κρίσης οι περιφερειάρχες στην Τύνιδα, στην Αριάνα, στην Μπεν Αρούς και στη Μαρούμπα αποφάσισαν προχθές να επιβάλουν σειρά περιοριστικών μέτρων από σήμερα ως τη 14η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ωστόσο αποκλείει εθνικό lockdown, επιχειρηματολογώντας πως δεν θα το άντεχε η τυνησιακή οικονομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ποσοστό πληρότητας των κλινών που διαθέτουν αναπνευστήρες έχει ξεπεράσει το 73% και αυτό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) το 89%.

Κλείσιμο
Η Τύνιδα δεν διαθέτει επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για την COVID-19 προκειμένου να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης. Ως αυτό το στάδιο, στη χώρα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λάβει μία δόση 1,84 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 554.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.


Ειδήσεις σήμερα

Μετακινήσεις στα νησιά: Από τις 5 Ιουλίου δεν θα ισχύουν τα self test

Χρυσή Αυγή: Ποια είναι η Ουκρανή που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Προολυμπιακό, Κίνα-Ελλάδα 80-105: Προκρίθηκε και παίζει... ημιτελικό με Τουρκία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ