Πανδημία-Χιλή: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 5.000 κρούσματα

Πανδημία-Χιλή: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 5.000 κρούσματα

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέβηκε το τελευταίο διάστημα σε επίπεδα που η χώρα είχε να καταγράψει από τον Ιούλιο του 2020

chile_vaccine
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.280 κρούσματα του SARS-CoV-2 —ξεπέρασαν το επίπεδο των 5.000 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα—, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνουν συνολικά τους 855.785.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 69 ασθενών αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας σε 21.077 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 28.557. Ο αριθμός τους ανέβηκε το τελευταίο διάστημα σε επίπεδα που η χώρα είχε να καταγράψει από τον Ιούλιο του 2020.

Τα κρούσματα σημείωσαν μεγάλη αύξηση περί το τέλος των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο, περίοδο κατά την οποία ταξίδεψαν εντός και εκτός χώρας εκατομμύρια πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις παρότρυνε για ακόμη μια φορά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, καθώς επαπειλείται «τρίτο κύμα» της πανδημίας, παρά τη συνεχιζόμενη εκστρατεία ανοσοποίησης στο πλαίσιο της οποίας έχουν εμβολιαστεί πάνω από 4 εκατ. πολίτες.



Ειδήσεις σήμερα: 

Survivor: Το πάρτι στο κότερο και οι νέες υποομάδες

Ισημερινή Γουινέα: 15 νεκροί και 500 τραυματίες από εκρήξεις σε στρατόπεδο-Δείτε βίντεο

Υεμένη: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 170 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε κέντρο κράτησης μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ